Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η φωνή του πιλότου μας καλωσόριζε στο αεροπλάνο και μας ευχόταν καλό ταξίδι. Ο φόβος μου μετά την απογείωση καταλάγιασε κι άρχισα να χαλαρώνω. Το προηγούμενο βράδυ δεν είχα καταφέρει να κοιμηθώ.
Ένα τηλεφώνημα στις δύο το πρωί με πέταξε από τον ύπνο και με κράτησε άυπνο μέχρι το πρωί. Ο φίλος μου ο Ηλίας με είχε πάρει για να μου ανακοινώσει πως η Αντιγόνη είχε πέσει θύμα απαγωγής.
Η Αντιγόνη! Είχα να τη δω σχεδόν ένα χρόνο, δεν είχε περάσει όμως ούτε ένα λεπτό χωρίς να τη θυμηθώ. Και τώρα βρισκόταν σε κίνδυνο κι εγώ πήρα το πρώτο αεροπλάνο και τράβηξα για το νησί.
Αναρωτήθηκα πολλές φορές πόσο οι άνθρωποι είμαστε κύριοι της ζωής μας, της τύχης, του πεπρωμένου μας. Είχα ερωτευτεί και ξε-ερωτευτεί πολλές φορές στη ζωή μου, τι είναι αυτό που με έδεσε τόσο με την Αντιγόνη; Το γεγονός άραγε ότι η καρδιά της άνηκε σε άλλον;
Ακούμπησα το κεφάλι στην πλάτη του καθίσματος, έκλεισα τα μάτια και το μυαλό μου πέταξε για λίγο στον καταιγισμό των γεγονότων που έγιναν αιτία να την γνωρίσω... και να την αγαπήσω.

Προσωπική άποψη: 
Ένα βιβλίο όχι τόσο αισθηματικό ή ρομαντικό, αλλά κατά βάση ιστορικό. Ο συγγραφέας βασισμένος σε ένα ρομάντζο το οποίο, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ξετυλίγεται τυχαία, και σε μια ιστορία διαπλοκής που θα μπορούσε να είναι πραγματική, αναπτύσσει την δράση της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, τη ζωή των μελών της, ξεδιαλύνει το μυστήριο εκείνων των χρόνων και ξεσκεπάζει πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.

Το “Με Τα Φτερά Της Ελπίδας” είναι ένα βιβλίο που παρά τα χρονολογικά του πισωγυρίσματα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κι έτσι είναι σε θέση να καθηλώσει τον αναγνώστη. Μια ιστορία αγώνα κι αγάπης που έληξε άδικα μέσα στα αποκαΐδια του μίσους, της ζηλοφθονίας και της κακεντρέχειας. Μια ιστορία που τυχαία συνδέει τρεις ανθρώπους με σκοπό την δικαίωση και την αποκατάσταση του ονόματος ενός ανθρώπου που χάθηκε άδικα.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι μια ιστορία που τιμά την ιστορία. Μια ιστορία που λίγο πολύ είναι γνωστή σε όλους μας, αλλά ταυτόχρονα έχει τόσες άγνωστες πτυχές. Πτυχές που είτε έμμεσα είτε άμεσα αναφέρονται εδώ. Πτυχές που προσπαθούν κατά κάποιο τρόπο να δικαιολογήσουν τα όσα πέρασε αυτό το νησί και τα όσα το έχουν κάνει να είναι αυτό που είναι σήμερα.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα, όχι γιατί είναι ένα χαριτωμένο βιβλιαράκι που θα σας κάνει να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, αλλά γιατί πρόκειται για ένα βιβλίο που θα σας προβληματίσει, θα σας κάνει να σκεφτείτε και να αναρωτηθείτε. Για τους ηθικούς φραγμούς μας, γι’ αυτά που επιβάλλει το σύγχρονο σύστημα και για όλα εκείνα που ενώ είναι επιλογές άλλων καθορίζουν τη μοίρα και τη ζωή όλων μας, βάζοντάς μας σε ένα τρυπάκι που κανείς δεν μας ρώτησε αν θέλουμε να μπούμε.
Βαθμολογία 8/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Αβραμίδης Όμηρος
Εκδόσεις: Εμπειρία
Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία
Έτος έκδοσης: 2006
Αριθμός σελίδων: 240
ISBN: 960-417-156-9