Προσωπική άποψη:
Έχω ξαναεκφράσει την άποψή μου τόσο για τον Γιάννη Πλούταρχο, όσο και για τις δικσογραφικές του δουλειές. Τόσο ο ίδιος όσο και οι καλλιτεχνικές του επιλογές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σκυλοσουξεδιάρικες. Όσο και αν περνάνε τα χρόνια, πάντα στο άκουσμα ενός τραγουδιού του όχι απλά θα το αναγνωρίσεις, αλλά θα το σιγοτραγουδήσεις. Προσωπικά έχω ταξιδέψει με τον Γιάννη και τα τραγούδια του έχουν σημαδέψει μερικές απ’ τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου, καθώς τις έχουν ντύσει με τις γλυκιές τους μελωδίες. Και αν και καθυστέρησα να αναφέρω αυτή τη δουλειά του, έπρεπε να το κάνω.

Μετά το “Μικρές Φωτογραφίες” ίσως μπορούμε να μιλάμε για την πιο ολοκληρωμένη καλλιτεχνικά δουλειά του Γιάννη. Ένα cd που τα έχει όλα, από λαϊκά τραγούδια σε αγαπημένες μουσικές μελωδίες σε μελωδικά ερωτικά που συντροφεύουν τις νύχτες μας, από ζεϊμπέκικα που θα ζητάς να τα χορέψεις σε κάποιες πιο ροκ επιλογές που μοναδικό σκοπό έχουν ν’ αποδείξουν ότι ακόμα και σ’ αυτό ο Γιάννης μπορεί να ξεχωρίσει. Μελωδίες που μπορεί να θυμίσουν και κάτι απ’ το “Πάει Λίγος Καιρός”, όχι γιατί η μία δουλειά αντιγράφει την άλλη, αλλά γιατί ο ρομαντικός της άνεμος μοιάζει να έχει περάσει κι από ‘δω.

Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα:
“Να Πας”
“Αυτή Η Αγάπη (Θα Τρελαθώ)”
“Ό,τι Γεννιέται Στην Ψυχή” και
“Μην Μιλάτε Για ‘Κείνη”


Αγαπημένοι συνθέτες και στιχουργοί επιστρέφουν στα καλύτερά τους, με τον Γιάννη να ασχολείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά με την μουσική παραγωγή στα τραγούδια που ερμηνεύει, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, πως πέραν από καλός τραγουδιστής, είναι εξίσου καλός συνθέτης.

Η καλλιτεχνική δουλειά όσον αφορά την εμφάνιση του cd είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη, διατηρώντας ωστόσο την λιτότητα και την απλοϊκότητα των προηγούμενων. Παίζοντας στους τόνους του γκρι, τονίζουν ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες του Γιάννη, όπως και το κίτρινο στους στίχους.
Βαθμολογία 9/10

Track list:
1. Να Πας (3.38)
2. Αυτή Η Αγάπη (Θα Τρελαθώ) (3.42)
3. Είσαι Υπέροχη (3.42)
4. Τρελάθηκες Καρδιά Μου Ξαφνικά (3.37)
5. Δικαιωμά Της (3.41)
6. Μες Στον Κόσμο Αυτό (3.29)
7. Χωρίς Γυρισμό (3.51)
8. Αχ Αγγελέ Μου (4.22)
9. Κυριακή Πρωί (3.58)
10. Αν Θα Έρθεις Εσύ (3.30)
11. Κοίτα Τι Έκανες (3.56)
12. Πως Να Φύγω (4.03)
13. Ό,τι Γεννιέται Στην Ψυχή (3.42)
14. Το Άλλο Μου Μισό (3.25)
15. Φωτιά Μες Το Ποτήρι Μου (4.00)
16. Μην Μιλάτε Για ‘Κείνη (3.52)
17. Αυτό Το Σπίτι (3.57)
18. Μες Στου Χρόνου Τον Καθρέφτη (3.11)

Ταυτότητα CD:
Είδος: Λαϊκό
Έτος Παραγωγής: 2008
Εταιρεία Παραγωγής: EMI
Εταιρεία Διανομής: Compact Disc
Διάρκεια: 1.08.00
Αριθμός δίσκων: 1