Συνοπτική περίληψη του έργου:
Αυτή τη φορά, οι Άγγελοι αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν μια σειρά δολοφονιών, που άρχισαν να συμβαίνουν μετά την κλοπή μιας λίστας μαρτύρων, υπό το καθεστώς προστασίας.
Η άκρως απόρρητη λίστα βρίσκεται ψηφιακά κωδικοποιημένη σε δύο δαχτυλίδια από τιτάνιο, που θα έπρεπε να βρίσκονται σε ασφαλή χέρια.
Όταν όμως μάρτυρες που ζουν τη νέα τους ζωή με διαφορετική ταυτότητα, εντοπίζονται και δολοφονούνται από άγνωστους εκτελεστές, τότε οι Άγγελοι θα αναλάβουν δράση.
Με τη βοήθεια του συνεργάτη τους Jimmy Bosley ξεκινούν την αναζήτησή της λύσης του μυστηρίου.

Προσωπική άποψη:
Η δεύτερη ταινία με τις περιπέτειες των Άγγελων του Τσάρλι είχε κυκλοφορήσει καλοκαιράκι, εποχή που η θερμοκρασία είχε ανέβει στα ύψη και οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες για ένα ευχάριστο απόγευμα σε κάποιο θερινό σινεμά. Τέτοιες εποχές άλλωστε δεν θες να δεις κάτι που να σε προβληματίσει αλλά κάτι με το οποίο απλά θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Ναι, δυστυχώς το καλοκαίρι η διάθεση για αμπελοφιλοσοφίες πηγαίνει περίπατο και αυτό που οι περισσότεροι αναζητούν είναι λίγη, αγνή και πηγαία διασκέδαση.

Η ταινία λοιπόν, ως προς το προαναφερόμενο σκέλος, πληρεί όλες τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Η υπόθεση βέβαια είναι ελαφρώς μπερδεμένη, ανακατεύοντας πολλές ιστοριές και πολλούς χαρακτήρες σε ξένα τις περισσότερες φορές αμπελοχώραφα, αφήνοντάς μας με την απορία του τι συμβαίνει εδώ αλλά δεν βαριέσαι. Δεν νομίζω να σε ρωτήσει κανείς για την περίληψη του έργου και να περιμένει να του διασαφηνήσεις νοήματα και υπαρξιακά διλλήματα των πρωταγωνιστών.

Και επιστρέφω στο κεφάλαιο δράση με σκοπό να εστιάσω πάνω σε αυτό και να το αναλύσω. Γιατί εντάξει, δεν έχω πρόβλημα με τις όποιες υπερβολές βλέπω κατά καιρούς σε διάφορες περιπέτειες. Ο σκοπός άλλωστε αυτών των ταινιών είναι η ικανοποίηση των οφθαλμών και της αδρεναλίνης μας όμως, δεν πρέπει να ξεχνάνε οι εκάστοτε παραγωγοί και σκηνοθέτες, ότι ακόμα και μέσα στα πλαίσια του φανταστικού, όταν αυτό τοποθετείται στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να διατηρούνται κάποια όρια, βασισμένα πάνω στους νόμους της φύσης και τους κανόνες του ρεαλιστικού.

Η μετά “Matrix” εποχή δεν λέει να περάσει με τίποτα. Άφησε βαθιά τα σημάδια της στα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και εφέ και δυστυχώς, δεν εννοούν μερικοί να καταλάβουν, ότι τοποθετημένα μέσα στον κόσμο και την φιλοσοφία του “Matrix”, είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και καθήλωναν τον θεατή όμως, στον δικό μας κόσμο και κατά συνέπεια, στον κόσμο των Αγγέλων, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ηλίθια και κακόγουστη επιλογή που ξεπερνάει τα όρια της φτηνής αντιγραφής.

Ο McG, απλά αποδεικνύει πως βαριέται την ζωή του και πολύ πιθανότατα και αυτό που έχει επιλέξει να κάνει ως επάγγελμα. Νομίζοντας ότι δήθεν εντυπωσιακά εφέ και σκηνές δράσης που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας πολλές φορές, είναι αρκετά δεδομένα για να στοιχειοθετήσουν μιε περιπέτεια, τα ενσω,ατώνει σε ένα ακατανόητο και μπερδεμένο σενάριο, εισάγει μέσα σ’ αυτό τους πρωταγωνιστές τους και όλα αυτά μαζί, τα βάζει να τρέχουν σε μια κούρσα όπου μοιάζει να μην βρίσκει ποτέ τον τερματισμό.

Και μιας και έθηξα το θέμα πρωταγωνιστές ένα έχω να πω. Η μοναδική παρουσία που καταφέρνει να κρατηθεί και να μην πέσει στο κενό είναι αυτή της Demi Moore που είναι πιο γοητευτική και πιο sexy από ποτέ, καταφέρνοντας παράλληλα, μέσα σε αυτό το τσίρκο, να διατηρήσει το επικίνδυνο βλέμμα της. Κατά τ’ άλλα, το πρωταγωνιστικό τρίο κυμαίνετε σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό της πρώτης ταινίας καθώς γίνεται θύμα του γελοίου, παρωδικού χιούμορ το οποίο και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν.

Κλείνοντας, η συνέχεια των Άγγελων του Τσάρλι, είναι μια ταινία την οποία κατά την διάρκειά της παρακολουθείς ευχάριστα όμως μετά το τέλος της το πιθανότερο είναι να αναρωτιέστε τι ακριβώς ήταν αυτό που παρακολουθήσατε. Αδιάφορο και ακατανόητο σενάριο, ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές πέρα βρέχει και η ρελαλιστικότητα για βρούβες. Δεν θα την ρίξω στον Κεάδα, μόνο και μόνο επειδή είναι καλοκαίρι και σαν επιλογή δεν είναι κακή απλά για να περάσετε ένα ευχάριστο δίωρο.
Βαθμολογία 4,5/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Οι Άγγελοι Του Τσάρλι: Δράση Πέρα Από Τα Όρια
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθέτης: McG
Πρωταγωνιστές: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Demi Moore, Cyia Batten, Russell Bobbitt, Matt LeBlanc, John Cleese, John Forsythe
Παραγωγή: 2003
Διάρκεια: 106’

Επίσημο site:
http://www.sonypictures.com/homevideo/charliesangelsfullthrottle/index.html