Συνοπτική περίληψη του έργου:
Η Mia βρίσκεται πλέον στη Genovia και προετοιμάζεται για να γίνει πριγκίπισσα.
Πριν ακόμα χαρεί τα νέα της καθήκοντα, μαθαίνει ότι θα πρέπει πολύ σύντομα να αναλάβει το θρόνο.
Η ζωή της αναστατώνεται ακόμα περισσότερο, όταν συνειδητοποιεί πως για να γίνει βασίλισσα της Genovia θα πρέπει να παντρευτεί πρώτα.
Οι επίδοξοι μνηστήρες δεν θα αργήσουν να φανούν και ο χρόνος πιέχει την Mia που πρέπει να αποφασίσει.

Προσωπική άποψη:
Μετά την απρόσμενη επιτυχία του “The Princess Diaries”, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Disney; Μα φυσικά να γυρίσει ένα sequel. Όπως είπαμε και τον προηγούμενο μήνα, το “The Princess Diaries”, μπορεί να μην ήταν κάτι το αξιομνημόνευτο όμως, παρ’ όλη την απλότητα και την αφέλειά του, ήταν ένα χαριτωμένο, δροσερό και μεανικό παραμύθι. Τι κι αν η ηλικία αυτή έχει περάσει ανεπιστρεπτεί, ήταν ένα έργο που θέλουμε δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, παρακολουθεί κανείς ευχάριστα. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την συνέχειά του που περίτρανα αποδεικνύει πως γυρίστηκε μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του πρώτου.

Αν κάτι είναι απίστευτα ηλίθιο και ενοχλητικό, για εμάς τους Ευρωπαίους τουλάχιστον, είναι το γεγονός πως οι αμερικάνοι έχουν την πανηλίθια εντύπωση πως μόνο εκείνοι έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια. Στα δικά τους μάτια η Ευρώπη μάλλον αποτελεί ένα τεράστιο μαντρί, που απαρτίζεται από κράτη κολλημένα σε περασμένους αιώνες, ακολουθώντας τυφλά κανόνες άλλης εποχής και πως οι κάτοικοί τους, οι πολίτες αυτών των κρατών είναι αφελή πρόβατα που υπό την καθοδήγηση του αριστοκρατικών αυτοκρατόρων τους πορεύονται στην καθημερινή τους ζωή.

Δεν ξέρω αν θα τους στεναχωρήσω όμως, κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει. Η Ευρώπη αποτελεί πλέον μια ένωση, με κοινό νόμισμα, κοινή τακτική πορεία και σε καμία των περιπτώσεων δεν επικρατεί αυτή η ηλίθια αριστοκρατική, κληρονομική λαγνεία για την οποία προσπαθούν να μας πείσουν. Θέλεις να συνεχίσεις το παραμύθι σου; Πολύ ωραία, να το κάνεις, αρκεί όμως να μπορείς. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που ο ένας εκ των δύο αδερφών Marshall την κοπάνησε. Την ψιλιάστηκε την δουλειά!

Για το cast τα λόγια είναι περιττά. Η Anne Hathaway υποστηρίζει με υπέρμετρη αφέλεια και αδεξιότητα τον ρόλο που την έβγαλε από την αφάνεια, σαν να είχε απλά την υποχρέωση να το κάνει. Ο Chris Pine εύκολα μας πείθει ως αντιπαθητικός, γοητευτικός όμως, κόπανος, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν ήταν σε καμία περίπτωση το ζητούμενο των παραγωγών.. Μέσα σε αυτό το ερμηνευτικό χάος η Julie Andrews είναι η μόνη που μπορεί ακόμα να στέκεται χωρίς να κατεβάζει το κεφάλι της ενώ, είναι είναι ασύλλητπο το πόσο γοητευτική και σικάτη καταφέρνει να δείχνει ακόμα και σε αυτή την ηλικία.

Αν θέλετε να παραμυθιαστείτε, καλύτερα να ωρείτε άλλον τρόπο να το κάνετε καθώς η συγκεκριμένη ταινία δεν ενδείκνυται. Μάλλον θα σας προκαλέσει νεύρα και σύγχιση παρά θα σας διασκεδάσει και πολύ περισσότερο, θα σας ικανοποιήσει. Μια συνέχεια για να έχουμε απλά ένα sequel και μερικά ακόμα εύκολα φράγκα στο ταμείο μας. Σας αρέσουν τα κινούμενα σχέδια; Αν ναι τότε καλύτερα να επιλέξετε κάποια σκιτσαρισμένη πριγκίπισσα του Disney που μάλλον, θα τρίζουν τα κοκκαλά του.
Βαθμολογία 3,5/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Βασιλικοί Αρραβώνες: Το Ημερολόγιο Μιας Πριγκίπισσας 2
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθέτης: Garry Marshall
Πρωταγωνιστές: Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo, Heather Matarazzo, Chris Pine
Παραγωγή: 2004
Διάρκεια: 115’

Επίσημο site:

http://disney.go.com/disneyvideos/liveaction/princessdiaries2/