Συνοπτική περίληψη του έργου: Προκειμένου να βάλει μια τάξη στην ζωή του, ένας εργασιομανής αρχιτέκτονας θα ζητήσει την συμβουλή ενός παρανοϊκού εφευρέτη, που διαθέτει την ηλεκτρονική λύση για κάθε πρόβλημα.
Ανάμεσα στις ευρεσιτεχνίες του θα ξεχωρίσει ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, που θα χαρίσει στον προβληματισμένο Michael, δίνοντας του την δυνατότητα να πηγαινοφέρνει την ζωή του σε fast forward, ώστε να τακτοποιεί όλες τις εκκρεμότητες του μονομιάς.

Προσωπική άποψη:
Οι περισσότεροι από εμάς, για να μην πω όλοι, έχουμε σκεφτεί αρκετές φορές πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν μπορούσαμε με κάποιον μαγικό τρόπο να γυρίσουμε πίσω, να σταματήσουμε ή να τρέξιμουμε μπροστά στο χρόνο. Η ζωή δεν είναι πάντα ιδανική και το να επηρρεάσουμε τον χρόνο θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αλλάξουμε, να διορθώσουμε ή και να αποφύγουμε πράγματα που δεν έχουμε την υπομονή να περιμένουμε να περάσουμε. Ή μήπως όλα αυτά είναι πολύ ουτοπικά για να είναι αληθινά; Ο Michael, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αυτής, ανακαλύπτει πως μάλλον ισχύει το δεύτερο αφού, έχοντας στα χέρια του ένα τηλεχειριστήριο που του παρέχει όλα τα παραπάνω, καταφέρνει να βρει περισσότερους μπελάδες παρά λύσεις στα προβλήματά του.

Μπορεί το "Click" ως ταινία να είναι εύπεπτη όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλή. Οι λόγοι πολλοί, με κυριότερο ίσως όλων το ότι αν και η ιδέα παρουσιάζει ένα σχετικό ενδιαφέρον, δεν αξιοποιείται σεκαμία των περιπτώσεων με τον σωστό τρόπο. Ο Michael έχει ξαφνικά μια τρομερή δυνατότητα και αντί να την αξιοποιήσει, με τα όποια θετικά ή μείον της, αναλώνεται σε συνεχείς βλακείες, όπως με το να κλάνει στη μούρη το αφεντικό του ο οποίος ως γνήσιος κόπανος, του βγάζει την ψυχή προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη προαγωγή. Με την κίνηση αυτή φυσικά, ο πρωταγωνιστής γίνεται μεγαλύτερος κόπανος από το αφεντικό και εμείς αναρωτιόμαστε που είναι το αστείο σε όλο αυτό αφού υποτίθεται ότι μιλάμε για μια κατ' εξοχήν κωμική ταινία σκοπός της οποίας είναι να προκαλέσει γέλιο σε πρώτη φάση, προβληματισμό για τις επιλογές μας σε δεύτερη.

Σε αντίθεση με άλλες ταινίες ίδιας φιλοσοφίας που τα πισωγυρίσματα στο χρόνο έχουν ως βασικό σκοπό την διόρθωση λαθών, άσχετα αν αυτό γίνεται με επιτυχία ή όχι, ο Michael αναλώνεται στο να ξεπεράνει τα βαρετά και μίζερα πράγματα της καθημερινότητάς του αντί να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέσα τα οποία θα τον οδηγήσουν στην ολοκλήρωση και την κορύφωση των βαθύτερων φιλοδοξιών του. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η ταινία κυλάει σπαταλώντας τον χρόνο της σε κλασσικές αμερικανίστες βλακείες που μας κουράζουν, προκαλώντας γέλιο σπάνιες στιγμές για να καταλήξουν σε ένα δήθεν μελοδραματικό φινάλε όπου ο ήρωας αρχίζει επιτέλους να συνειδητοποιεί ότι πρέπει να δέχεσαι τον χρόνο και αυτά που σου φέρνει έτσι ακριβώς όπως έρχονται γιατί σε διαφορετική περίπτωση χάνεις ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου οδηγώντας την στο να γίνει συντρίμμια.

Ο Ben Stiller, αν και κάνει κατά διαστήματα καλές προσπάθειες ώστε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο, καταφέρνει σχεδόν πάντα να αποτυγχάνει, είτε γιατί οι καλές του ταινίες δεν χαίρουν της αποδοχής που ίσως θα έπρεπε, είτε γιατί το αμερικάνικο ιδιαίτερα κοινό θεοποιεί της μπούρδες στις οποίες σπαταλάει τον χρόνο του. Καλώς ή κακώς, το "Click" ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και παρά το γεγονός ότι ως φυσιογνωμία είναι αρκετά συμπαθής, καταλήγουμε ως θεατές να δίνουμε περισσότερη βάση στον κακό εαυτό του παρά στον καλό. Φυσικά σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο και η αδιάφορη σκηνοθεσία του Frank Coraci, με τον οποίο μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι η συνεργασία τους οφείλεται σε φιλικά αισθήματα και όχι σε πηγαίο επαγγελματισμό με θετικά αποτελέσματα.

Πού καταλήγουμε μετά απ' όλα αυτά; Ότι η συγκεκριμένη ταινία ίσως να μην υπάγεται καν σε εκείνες που θα μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει ευχάριστα έστω και ένα κυριακάτικο μεσημεράκι. Είμαι βέβαιαη ότι ο καθένας από εμάς, θα μπορούσε να βρει χιλιάδες άλλους τρόπους να περάσει ευχάριστα την ώρα του ή ακόμα και να σαχλαμαρίσει με λιγότερο χυδαίο, γλοιώδες και ανούσιο τρόπο. Φυσικά αυτό ισχύει για μένα γιατί αν κρίνω το γεγονός ότι η ταινία είχε μεγάλη απήχηση όταν κυκλοφόρησε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ίσως απλά να είμαι εγώ η περίεργη της υπόθεσης. Όπως και να 'χει, η ουσία είναι μία και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι το "Click" είναι μια έξυπνη ιδέα μεν, όχι σωστά αξιοποιημένη δε και σίγουρα θα περιμέναμε κάτι καλύτερο και όχι τόσο τετριμμένο και κουραστικό.
Βαθμολογία 3/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Click: Η Ζωή Σε Fast Forward
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθέτης: Frank Coraci
Πρωταγωνιστές: Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, David Hasselhoff, Henry Winkler, Henry Winkler, Julie Kavner
Παραγωγή: 2006
Διάρκεια: 107'

Επίσημο site: