Τέτοια μέρα πέρσι έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου. Ένα χρόνο μετά, ο θεός μας στέρησε άλλη μια μεγάλη προσωπικότητα, τον Δημήτρη Μητροπάνο που σε ηλικία 64 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί έπειτα από καρδιακή προσβολή. 
Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1948 στα Τρίκαλα. Μέχρι τα 16 του  χρόνια νόμιζε πως ο πατέρας του είχε πεθάνει στον πόλεμο. Τότε ήταν που έλαβε ένα γράμμα του το οποίο του αποκάλυπτε ότι ζούσε στη Ρουμανία όπου και τον επισκέφτηκε τελικά σε ηλικία 29 ετών προκειμένου να τον γνωρίσει.
Η καριέρα του θα ξεκινούσε όταν σε μια συγκέντρωση που έκανε ο θείος του γνώρισε τον Μπιθικώτση ο οποίος όταν τον άκουσε να τραγουδά του είπε πως πρέπει να γίνει τραγουδιστής και μάλιστα ήταν ο ίδιος που τον πήγε στην Κολούμπια η οποία τότε βρισκόταν στις δόξες της, προκειμένου να προχωρήσει σε συνεργασία μαζί του. Εκεί θα γνωρίσει τον Γιώργο Ζαμπέτα με τον οποίο θα κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στα "Ξημερώματα".
Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ήταν το "Χαμένη Πασχαλιά" που κυκλοφόρησε από την ΕΛΛΑΔΙΣΚ (μετέπειτα Polygram) αλλά απαγορεύτηκε από την χούντα. Ο πρώτος του δίσκος έγινε με τον Ζαμπέτα και κυκλοφορεί το 1967 με τα τραγούδια "Θεσσαλονίκη", "Μεταξουργείο", "Ξενύχτης" και "Σπύρο μου, Σπυράκη μου".
Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας δουλεύει στη "Φαντασία" με Καλατζή, Δώρο Γεωργιάδη, Μενιδιάτη και Κωστή Χρήστου. Λίγο αργότερα γνωρίζει τον Τάκη Μουσαφίρη και η καθιέρωση έρχεται με τα τραγούδια "Πες μου πού πουλάν καρδιές", "Κυρά ζωή", "Λαϊκά '76", "Ερωτικά λαϊκά", "Σε μια στοίβα καλαμιές", "Καλοκαίρια και χειμώνες" και "Κάνε κάτι λοιπόν να χάσω το τρένο".
Το 1979 παντρεύεται και μετακομίζει στα Μελίσσια όπου συνέχισε να διαμένει και όταν χώρισε το 1986. Το 1991 παντρεύεται για δεύτερη φορά ενώ απέκτησε δύο κόρες.
Λίγα χρόνια μετά και ύστερα από 20ετη συνεργασία με την Polygram πηγαίνει στη Minos. Οι πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις κούρασαν το λαιμό του και μετά τον "Χιονάνθρωπο" μπήκε για εγχείρηση. Το 1997 κυκλοφορεί η δισκογραφική δουλειά "Του έρωτα και της φυγής" ενώ τέσσερα χρόνια μετά βγαίνει ο δίσκος "Στης Ψυχής Το Παρακάτω" από το δημιουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Τελευταία του δισκογραφική δουλειά ήταν το "Εδώ Είμαστε" με τον Σταμάτη Κραουνάκη το 2011 η οποία κυκλοφόρησε από την Minos-EMI. Η τελευταία του συνεργασία έγινε στο Κέντρο Αθηνών μαζί με τους Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση.

Η ανακοίνωση της δισκογραφικής εταιρίας MINOS-EMI:
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου θα γίνει τη Πέμπτη 19 Απριλίου στις 14:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. 
Από τις 10:00 το πρωί η σωρός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου για τον τελευταίο αποχαιρετισμό από όλους εκείνους που τον αγάπησαν. 
Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, πενθώντας τον λατρεμένο σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) – λογαριασμός 064/48000015 Εθνική Τράπεζα - για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή".

(Πηγή πληροφοριών: cosmo.gr)