Σήμερα ένας ακόμα μεγάλος καλλιτέχνης άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο, άλλη μια μεγάλη απώλεια για το καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας και την κουλτούρα που αυτή έχει να επιδείξει. Ο Θύμιος Καρακατσάννης σε ηλικία 72 ετών έφυγε από την ζωή. Εδώ και πολλά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που το τελευταίο ειδικά διάστημα είχαν επιδεινωθεί εξαιτίας του σακχάρου του.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του ΠειραιάΣπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και από το 1960 εργαζόταν σε αυτό, αρχικά ως στέλεχός του και στη συνέχεια στράφηκε στο ελεύθερο θέατρο.
Εργάστηκε ως σκηνοθέτης και ηθοποιός σε μερικές από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες παραγωγές στον χώρο του θεάτρου, ανάμεσα στις οποίες εκείνες που βασίστηκαν σε έργα του Αριστοφάνη, όπως τα "Πλούτος", "Όρνιθες", "Λυσιστράτη" και "Νεφέλες", "Ταρτούφος" του Μολιέρου, "Μικρού Φαρισαίοι" του Δημήτρη Ψαθά κ.ά.
Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008-2010 στο "Θάνατο Του Εμποράκου" του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 2 Ιουλίου και ώρα 11.30 το πρωί στο νεκροταφείο Παιανίας.