Συνοπτική περίληψη του έργου:
Μετά από ένα τραγικό ατύχημα που στοιχίζει τη ζωή στη φιλενάδα του, ο Nick ανακαλύπτει ότι έχει την υπερφυσική δύναμη να γυρίζει στο παρελθόν. Έτσι, αποφασίζει να γυρίσει πίσω για να τη σώσει.
Αλλάζοντας, όμως, το παρελθόν, σύντομα θα διαπιστώσει ότι οι πράξεις του έχουν άμεση συνέπεια στο παρόν και στο μέλλον.

Προσωπική άποψη:
Βλέποντας ξανά στο Star το "Φαινόμενο Της Πεταλούδας 2", συνειδητοποίησα ότι δεν είχα κάνει ποτέ ανάρτηση για την ταινία αυτή, παρά το γεγονός ότι μου είχαν δοθεί άπειρες ευκαιρίες στο παρελθόν. Κάνοντας βαθιά ενδοσκόπηση, σε μια προσπάθεια αναζήτησης του πραγματικού λόγου, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα που μπορώ να το περιγράψω με μία και μόνο λέξη. Άρνηση! Ω, ναι φίλοι μου! Η ταινία αυτή είναι τόσο κακή που όχι μόνο δεν αξίζει να την δεις αλλά, ούτε καν να μπεις στον κόπο να αδειάσεις την χοληδόχο κύστη σου για χατίρι της. Παρ' όλα ταύτα θα κάνω μια εξαίρεση, για μια ακόμα φορά και αυτό οφείλεται εν μέρη στο ότι μ' αρέσει να βασανίζω τον εαυτό μου και εν μέρη, στο ότι αρκετοί κατά καιρούς μου ζητάνε να πω την  άποψή μου για το 2ο μέρος μιας ταινίας που στην πρωτότυπη εκδοχή της μου άρεσε ιδιαίτερα.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με τον Nick ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζήσας ενός τροχαίου που ο ίδιος ήταν οδηγός. Η κακιά ώρα που λένε, είχε ως αποτέλεσμα η κοπέλα του αλλά και ένα φιλικό τους ζευγάρι να βρούνε τον θάνατο κι εκείνος, να μην μπορεί να βρει την ψυχική του γαλήνη, βυθιζόμενος όλο και πιο πολύ στην απόγνωση και την απελπισία. Και εκεί που πιστεύει πως καμία ελπίδα δεν έχει να προχωρήσει η μίζερη ύπαρξή του ανακαλύπτει ότι έχει μια παράξενη και ακατανόητη ικανότητα. Μπορεί να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να αλλάξει όποιο γεγονός εκείνος επιθυμεί. Ωστόσο δεν είναι σε θέση να κατανοήσει, αρχικά τουλάχιστον, ότι με το να αλλάξεις ένα έστω και πολύ μικρό κομμάτι από το παρελθόν σου, μαζί με αυτό αλλάζεις και το μέλλον σου οι συνέπειες του οποίου μπορεί να είναι πιο επώδυνες απ' όσο θα πίστευες ποτέ και πολύ πιο δύσκολο να τις διαχειριστείς.

Αυτή η ταινία είναι πραγματικά η ντροπή των sequels. Έχω δει κι έχω δει κακές συνέχειες ταινιών, μερικές εκ των οποίων μάλιστα ήταν και ιδιαίτερα πετυχημένες και αγαπητές από το κοινό στην αρχική τους εκδοχή αλλά η συγκεκριμένη είναι πραγματικά άθλια. Το story μπάζει από παντού, δεν υπάρχει καμία λογική και συνοχή και το σενάριο δεν μπαίνει σε καμία των περιπτώσεων στον κόπο να μας εξηγήσει τι θέλει να πει, πως λειτουργεί η ικανότητα του πρωταγωνιστή το να πηγαινοέρχεται στο χρόνο λες και παίρνει το τρόλεϊ Παγκράτι-Κολιάτσου. Ειλικρινά, αν δεν είχα δει την πρώτη ταινία, τότε κατά πάσα πιθανότητα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, δεν θα είχα καταλάβει Χριστό. Το πιο ενοχλητικό δεν είναι ότι σε αντίθεση με τον πρωκάτοχό του, ο Nick πάει κι έρχεται από το παρελθόν στο παρόν για ηλίθιους στην πλειοψηφία τους λόγους οι οποίοι τελικά, είτε έτσι είτε αλλιώς, καταλήγουν σε κάποιο θανατικό οδηγώντας νοερά στο πρωταρχικό, δήθεν κίνητρο. Και όχι, δεν μου φταίει ο Leonetti και τα δήθεν σκηνοθετικά τρικ του. Το σενάριο είναι άθλιο οπότε και θεός να ήταν, δεν θα μπορούσε να κάνει θαύματα.

Και μπορεί να επαναλαμβάνομαι επικίνδυνα ορισμένες φορές ωστόσο νιώθω την ανάγκη να το πω. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες παραγωγές είναι φθηνές και κατά συνέπεια δεν έχεις σκοπό να επενδύσεις χρήματα σε μεγάλα ονόματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να δίνεις τους ρόλους σε όποιον να 'ναι. Σίγουρα υπάρχουν εκεί έξω μεγαλύτερα ταλέντα από τον Eric Lively ή την Erica Durance που θα άξιζαν αν μη τι άλλο μια ευκαιρία και το δικαίωμα σε ένα συμπαθητικό μεροκάματο μέσα από έναν ρόλο χωρίς μεγάλες απαιτήσεις, πόσο μάλλον με μεγάλες αξιώσεις. Και αν νομίζετε ότι είμαι υπερβολική δεν θα σας προκαλέσω να δείτε την ταινία, αν σας έχει γλιτώσει κάποια ανώτερη δύναμη και δεν το έχετε κάνει, αλλά θα σας πω απλά να δείτε το trailer. Αυτή η μικρή γεύση είναι αρκετή.

Χωρίς λοιπόν να είμαι καθόλου υπερβολική, ένα έχω να σας πω. Αν δεν έχετε δει την συγκεκριμένη ταινία μην το κάνετε για κανέναν κερατά λόγο. Καλύτερα να αυτοπυρποληθείτε στην πλατεία Συντάγματος. Εντάξει... ίσως και τόσο υπερβολικές αντιδράσεις αλλά καταλαβαίνετε που το πάω. Η θέασή της θα είναι απλά χάσιμο χρόνου για σας την ίδια στιγμή που θα μπορούσατε να κάνετε πιο ευχάριστα, ψυχαγωγικά ή και εκπαιδευτικά πράγματα. Αν πάλι θέλετε να κάψετε εγκεφαλικά κύτταρα, έχω ακούσει ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και ευχάριστες λύσεις που αν και δεν τις έχω δοκιμάσει, υποψιάζομαι ότι θα είναι χίλιες φορές καλύτερες από αυτό εδώ το πράγμα.
Βαθμολογία 2/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Το Φαινόμενο Της Πεταλούδας 2
Είδος: Φαντασίας
Σκηνοθέτης: John R. Leonetti
Πρωταγωνιστές: Eric Lively, Erica Durance, Dustin Milligan, Gina Holden, David Lewis (III), Andrew Airlie, Chris Gauthier, Susan Hogan, JR Bourne, Lindsay Maxwell
Παραγωγή: 2006
Διάρκεια: 92'

Επίσημο site: