Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Σε μια εποχή, που ίσως κάπου, σε άλλους κόσμους γινόταν η μάχη των φυλών της Μέσης Γης ενάντια στον Σάουρον ή οι Λαοί της Αλαγαισίας πολεμούσαν τον Γκαλμπατόριξ, στον κόσμο των Πνευμάτων της Ειρήνης, γεννιόταν ένα παιδί! Ένας Νεθ, ένας ειρηνιστής. Ένα άτομο οπλισμένο με άγνωστες δυνάμεις που κάποτε θα ανακαλύψει και θα είναι έτοιμο όταν ο κόσμος του θα τον χρειαστεί!
Το όνομά του: Σιγκν Έσλορν.

Προσωπική άποψη:
Ο Βασίλης Αλεξανδρόπουλος είναι ένα νέο παιδί, μόλις 22 ετών, που από πολύ νωρίς ανακάλυψε ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν η συγγραφή. Λάτρης των βιβλίων του φανταστικού, ορισμένα εκ των οποίων γέννησαν μέσα του την επιθυμία να χτίσει κι εκείνος τον δικό του κόσμο. Και κάπως έτσι η ιδέα των "Μυστικών Του Κόσμου" αναδύθηκε στο νου του, άρχισε να παίρνει μορφή και να αποκτά υπόσταση στο χαρτί ώστε σήμερα να κυκλοφορεί σε αυτοέκδοση το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του με τίτλο, "Το Ξέσπασμα Της Μυθικής Οργής". Και ειλικρινά, είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που σε έναν τόσο νέο άνθρωπο διακρίνεις τόσο πάθος γι' αυτό που κάνει και τόσο μεγάλη όρεξη να αναπτύξει και να εξελίξει την ιστορία του, γεγονός που αν μη τι άλλο, είναι αξιοθαύμαστο και αξίζει της προσοχής μας.

Η ιστορία ξεκινάει σε έναν κόσμο ξένο σε μας, έναν κόσμο όπου δεν κατοικούν μόνο άνθρωποι αλλά κι άλλα πλάσματα που στα μάτια μας φαντάζουν βγαλμένα από τα παραμύθια. Ένα μωρό, καρπός του έρωτα ανάμεσα σε έναν θνητό άνθρωπο και μια νεράιδα, ένα μωρό που οι γονείς του και οι σύμμαχοί τους θέλουν να προστατέψουν αλλά οι εχθροί τους, θέλουν να το πάρουν στα χέρια τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους, μυστικούς σκοπούς. Το παιδί φυγαδεύεται και με τρόπο μαγικό θαρρείς, φτάνει σε έναν άλλο κόσμο όπου ένας ηλικιωμένος το βρίσκει και τελικά, το μεγαλώνει σαν εγγόνι του, σαν πραγματικό μέλος της οικογένειάς του. Το όνομα του παιδιού αυτού, Σιγκν, το οποίο μέχρι τα στάδια της πρώιμης εφηβείας του μεγαλώνει φυσιολογικά, όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Τότε όμως η ζωή του αρχίζει να αλλάζει συνειδητοποιώντας ότι έχει ικανότητες που μόνο φυσιολογικές δεν είναι. Όσο κι αν το σκέφτεται, δεν μπορεί να βρει κάποια λογική εξήγηση. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο παππούς του αρχίζει να έχει παράξενη συμπεριφορά και κλεισμένος στον εαυτό του έχει αφοσιωθεί στην συγγραφή ενός παράξενου βιβλίου. Ενός βιβλίου που ο Σιγκν είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τα μυστικά του και που με τρόπο μαγικό, θα τον μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, ξένο.

Μόνος του και χωρίς κανέναν να τον καθοδηγήσει, ο Σιγκν αρχίζει την περιπλάνησή του στο νέο αυτό κόσμο, προσπαθώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί αλλά και πως μπορεί να επιστρέψει πίσω στην κανονική του ζωή αλλά και στον παππού του. Δεν θα αργήσει όμως να έρθει η ώρα που θα συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα και δύσκολα απ' όσο αρχικά πίστευε καθώς, σκοτεινά κι επικίνδυνα πλάσματα εμφανίζονται στο διάβα του τα οποία τον κυνηγούν απειλώντας τη ζωή του χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο λόγος αλλά, και ότι κανένας δεν έχει ακουστά την πόλη από την οποία προέρχεται. Μια γυναίκα τον βρίσκει ημιθανή και τον αναλαμβάνει και σταδιακά, μέρα με τη μέρα, ο Σιγκν αρχίζει να πιστεύει πως το να γυρίσει πίσω όχι μόνο είναι ακατόρθωτο αλλά, πως η παρουσία του στον κόσμο αυτό, δεν είναι διόλου τυχαία. Κάτι βαθιά μέσα του φωνάζει πως η παρουσία του εκεί δεν είναι τυχαία αλλά, το πεπρωμένο του, κάποια μυστική υποχρέωση την οποία και πρέπει να ολοκληρώσει.

Ο τρόπος που ο Βασίλης αφηγείται την ιστορία του είναι πραγματικά μαγικός και ταξιδιάρικος, πλούσιος από εικόνες και ακόμα περισσότερα συναισθήματα, επιτρέποντάς μας να δεθούμε με τον κεντρικό ήρωα, σκοτεινά μυστικά και απειλητικά πλάσματα που προσδίδουν μια τρομακτική νότα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ιστορία που θέλει να μοιραστεί μαζί μας, έχει σαφή εικόνα και σχήμα μέσα στο μυαλό του, προσφέροντάς μας ουσιαστικά με το πρώτο του βιβλίο μια εισαγωγή για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές οι η αφήγησή του χαρακτηρίζεται από στοιχεία λυρικά γεγονός που πραγματικά σε εκπλήσσει, κυρίως εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του. Χειρίζεται εξαιρετικά καλά την ελληνική γλώσσα αν και ορισμένες φορές, χρησιμοποιεί αρκετά περίπλοκες και ιδιαίτερες εκφράσεις ή λέξεις που ναι μεν προσδίδουν γοητεία και κύρος στο λογοτεχνικό κείμενο ωστόσο, δεν θα με ενοχλούσε και να μην υπάρχουν γιατί, δεν μιλάμε απλά για μια ιστορία φανταστικού αλλά, για μια ιστορία φρέσκια και απόλυτα σύγχρονη, ως προς τα πρότυπα της λογοτεχνίας που αγαπά το κοινό στο οποίο και απευθύνεται.

Είναι αλήθεια πως μέσα από αυτό το πρώτο βιβλίο των "Μυστικών Των Κόσμων", δεν λαμβάνουμε όσες πληροφορίες χρειαζόμαστε για να βγάλουμε ένα σαφές συμπέρασμα για το τι ακριβώς συμβαίνει όμως, διαβάζοντας το κείμενο γίνεται σαφές πως αυτή είναι και η πρόθεση του ίδιου του Βασίλη. Προφανώς, έχει άσσους κρυμμένους στο μανίκι του, χαρτιά που σκοπεύει να ανοίξει στη συνέχεια και προσωπικά, θεωρώ εξαιρετικά έξυπνο και εύστοχο ότι χρησιμοποιεί μόνο τα στοιχεία εκείνα που θα μας δώσουν απλά μια γεύση, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μας και προκαλώντας μας να διαβάσουμε και να μάθουμε την συνέχεια. Είναι βέβαιο πως στο μέλλον, ακόμα περισσότερα μυστικά περιμένουν να δουν το φως, οι μάχες πρόκειται να πληθύνουν και να είναι ακόμα πιο βίαιες και αιματηρές και πως το πεπρωμένο του Σιγκν είναι εξαιρετικά σπουδαίο για να περάσει απαρατήρητο ή να τον οδηγήσει στο να εγκαταλείψει όλα αυτά που τα άστρα έγραψαν για εκείνον για να επιστρέψει σε μια, ασφαλή μεν, χωρίς εκπλήξεις, αγωνία και δράση πραγματικότητα δε. Τα πάντα έχουν αλλάξει και εκείνος, δεν έχει παρά να ακολουθήσει το ρεύμα.
Βαθμολογία 8,5/10

Αν ενδιαφέρεστε για το βιβλίο του Βασίλη, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του:
http://tamustikatwnkosmwn.blogspot.gr/

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Αλεξανδρόπουλος Βασίλης
Εκδόσεις: Αυτοέκδοση τυπογραφείου
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία 
Έτος Έκδοσης: 2012 
Αρ. σελίδων: 389
ISBN: 978-960-93-4107-3