Σήμερα το πρωί και σε ηλικία μόλις 54 χρόνων, έφυγε από την ζωή ο Michael Clarke Duncan. Ο συμπαθής ηθοποιός, υπέστη καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Cedars-Sinai Medical Center του Los Angeles όπου δυστυχώς οι γιατροί, δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν με την μνηστή του, Reverend Omarosa Manigault, να ανακοινώνει τον θάνατό του.
Ο Duncan είχε υποστεί ξανά καρδιακό επεισόδιο στις 13 Ιουλίου, γεγονός που τον ανάγκασε να νοσηλευτεί και να παραμείνει στην εντατική πτέρυγα του νοσοκομείου για αρκετές εβδομάδες πριν οι γιατροί του δώσουν εξιτήριο.
Η καριέρα του Duncan ξεκίνησε το 1995 όμως, ήταν το 2000 όπου έγινε ευρέως γνωστός, υποδυόμενος τον μεγαλόσωμο μεν, καλόκαρδο δε, γίγαντα στην ταινία "Green Mile" όπου και βρέθηκε να συμπρωταγωνιστεί στο πλευρό του Tom Hanks. Μάλιστα, για τον ρόλο του στην εν λόγω ταινία, είχε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και υποψηφιότητες, ανάμεσά τους, εκείνη για το Oscar Β' Αντρικού Ρόλου.
Η τελευταία του ολοκληρωμένη συμμετοχή σε ταινία ήταν στο "In the Hive", που ίσα πρόλαβε να τελειώσει τα γυρίσματά του ενώ, είχε ξεκινήσει να συμμετέχει και στην παραγωγή του "The Challenger", μια συμμετοχή που δυστυχώς, ποτέ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Επίσης, είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει στο "Criminal Empire for Dummy's" το οποίο σκοπεύει να ξεκινήσει γυρίσματα αρχές του 2013.