Χθες ήταν μια υπέροχη βραδιά... έζησα μια υπέροχη εμπειρία... Ο Jo Nesbo ήταν στην Ελλάδα και είχα την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσω την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, "Ο Χιονάνθρωπος", που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ειλικρινά, όσοι φίλοι και θαυμαστές του δεν ήσασταν εκεί χθες, χάσατε κάτι το αξέχαστο. Και όπως και ο ίδιος δήλωσε, φεύγει από τη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.


Το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Goethe που φιλοξένησε τον εκδοτικό οίκο, τον συγγραφέα αλλά και πληθώρα κόσμου που έσπευσε να γνωρίσει τον αγαπημένο του συγγραφέα από κοντά, όχι μόνο γέμισε ασφυκτικά αλλά, ανάγκασε πολύ κόσμο να παρακολουθήσει την εκδήλωση από το ειδικό video-wall που είχε στηθεί στο φουαγιέ του Ινστιτούτου προκειμένου κανείς να μην χάσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.


Ο συγγραφέας, ευφυής, πανέξυπνος, εξαιρετικά φιλικός και επικοινωνιακός, με ένα χιούμορ που θα άγγιζε ακόμα και τους πιο 'δυσκοίλιους', μίλησε όχι μόνο για το νέο του βιβλίο αλλά, για το έργο του συνολικά, απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού χωρίς σταματημό. Μετά το τέλος της ομιλίας και των ερωτήσεων, ο Jo Nesbo υπέγραψε τα βιβλία των αναγνωστών του που τον τίμησαν με την παρουσία του και πρέπει να σημειώσουμε ότι τα υπέγραψε όλα, μην θέλοντας να δυσαρεστήσει κανέναν.


Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Μεταίχμιο που τον έφεραν στην χώρας μας, τόσο μέσα από τα βιβλία του όσο και τον ίδιο ως παρουσία, που χάρη στην πληθωρικότητά της, επισκίασε όποιον βρέθηκε στο πλευρό. Συγνώμη φίλοι μου, αλλά έτσι είναι... σας έκλεψε την παράσταση αλλά στο κάτω-κάτω, γι' αυτόν έγινε.


Photos by Spyros D. Katopodis
www.vi3w.com