Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα αντιεμπορικό βιβλίο. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό που δεν θα σας κατευθύνει στα μαγαζιά και τις πολυεθνικές εταιρείες καλλυντικών, αλλά θα σας μυήσει στη μαγεία της φυσικής ομορφιάς.
Τα φρούτα, τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, το θαλασσινό νερό και το λάδι ελιάς, είναι μόνο μερικά από τα μυστικά που απλόχερα μας προσφέρει η ελληνική φύση. Όταν πάω διακοπές παίρνω μαζί μου ελάχιστα τυποποιημένα καλλυντικά, γιατί ξέρω ότι όπου και να βρεθώ θα υπάρχουν οι συνταγές της φύσης, αγνές και αποτελεσματικές: θυμάρι (αντισηπτικό), ρίγανη (τονωτική), λάδι ελιάς (αντηλιακό), λεμόνι (μαλακτικό). Ακόμη, θα κάνω πίλιγκ από σιμιγδάλι και μέλι ή από άμμο και θαλασσινό νερό, και θα φτιάξω χίλια-δυο άλλα καλλυντικά από υλικά που βρίσκονται παντού γύρω μας και μάλιστα εντελώς δωρεάν!
Βλέπω, εδώ και πολλά χρόνια, γυναίκες χαμένες στο λαβύρινθο της διαφήμισης να πιέζονται οικονομικά και ψυχολογικά για να αποκτήσουν όλα αυτά τα προϊόντα που προβάλλονται ως απαραίτητα και θεωρούνται σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας και της νεότητας της επιδερμίδας: κρέμες ματιών, ημέρας, νυκτός, σώματος, serum, αντηλιακά, after sun…
Με τις συνταγές ομορφιάς από φυσικά υλικά, απευθύνομαι σε όλες τις γυναίκες, για να μοιραστώ τις γνώσεις μου και να τις βοηθήσω να απαλλαχθούν από το καταναλωτικό στρες. Θα σας δείξω πόσο απλά μπορούμε να συνδυάσουμε υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας για να φτιάξουμε τα δικά μας καλλυντικά, εύκολα, γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, υγιεινά και οικονομικά.
Δήμητρα Γουλά

Προσωπική άποψη:
Ένας διάσημος Αμερικανός χημικός είχε πει κάποτε πως δεν πρέπει να βάζουμε στο πρόσωπό μας τίποτα που να μην μπορούμε να το φάμε. Τα ακριβά και επώνυμα καλλυντικά που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων μπορεί να υπόσχονται νεότητα και ανανέωση όμως, δεν παύουν να είναι χημικά παρασκευάσματα, όπου το 60% των χημικών στοιχείων που περιέχουν, απορροφούνται από το δέρμα μας σε χρόνο που αν τον αναλογιζόμασταν, θα τρομάζαμε. Έτσι λοιπόν, η Δήμητρα Γουλά, μετά το πρώτο της βιβλίο, "Ελιξήρια Ομορφιάς", επιστρέφει με έναν νέο οδηγό σύμφωνα με τον οποίο, τα καλλυντικά μας, πρέπει να έχουν την γεύση της φύσης, προτείνοντάς μας λύσεις που δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί.

Μέσα από τις σελίδες του "Τι Γεύση Έχουν Τα Καλλυντικά Σας", η διάσημη αισθητικός μας παρουσιάζει μια συλλογή από απλές, εύκολες συνταγές σπιτικών καλλυντικών που μπορεί πολύ εύκολα, ο καθένας από εμάς, να παρασκευάσει μόνος του, πολλές φορές μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να βγει από το σπίτι του για να επισκεφτεί το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Μας παρουσιάζει υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα και το νοικοκυριό μας με έναν τρόπο, πολύ διαφορετικό. Ό,τι βρίσκεται στην φύση, δεν εξυπηρετεί απλά την επιβίωση και το φαγητό μας αλλά, κάθε συστατικό ξεχωριστά ή και συνδυασμένο με κάποια άλλα, προσφέρουν πραγματικά καλλυντικά υψηλής ποιότητας και κυρίως, εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και χωρίς άλλες συνέπειες.

Σελίδα-σελίδα λοιπόν, ανακαλύπτουμε έναν νέο, γοητευτικό κόσμο πλημμυρισμένο από χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Συνειδητοποιούμε τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η φύση που συνδυαστικά ή μη, προσφέρουν λύσεις σε κάθε τύπο γυναίκας, σε κάθε προσωπική ανάγκη και απαίτηση, καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα που δεν περιορίζεται απλά στην ομορφιά και τη διατήρηση της νεότητας αλλά, στην ευεξία, την χαλάρωση, την ανακούφιση, την ψυχική και πνευματική ανάταση. Όπως αντιλαμβάνεστε, η τιμή του βιβλίου που είναι κάτω των 17€, είναι ένα πολύ μικρό τίμημα μπροστά σε αυτά που προσφέρει. Και ειδικά την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, οικονομικά και συναισθηματικά, τι καλύτερο από το να ανανεωθείτε με μικρό κόστος και με μια ευκολία, που θα σας προσφέρει παράλληλα την ικανοποίηση ότι εσείς δημιουργήσατε αυτό που κρατάτε στο χέρια σας προς όφελός σας;
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Γουλά Δήμητρα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Υγεία - Διατροφή
Έτος Έκδοσης: 2013
Αρ. σελίδων: 248
ISBN: 978-960-364-544-3