Η season του "Once Upon A Time" έφτασε στο τέλος της και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην την σχολιάσουμε. Άλλωστε, είναι τόσο αγαπημένη που δεν θα μπορούσαμε να μην το κάνουμε, ειδικά μετά το δυναμικό come back της, έπειτα από μια πρώτη, εξαιρετική season. Το θέμα λοιπόν είναι αν το ABC κατάφερε να μας δώσει όλα όσα περιμέναμε και αν το τελικό αποτέλεσμα κατάφερε να μας προσφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ανακοίνωσε επίσημα πως η σειρά πήρε το πράσινο φως για να συνεχίσει για season στις 10 Μαΐου 2012 ενώ έκανε πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, με την αυλαία να πέφτει την Κυριακή που μας πέρασε και πιο συγκεκριμένα, στις 12 Μαΐου 2013. Το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης season ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια θεατές ενώ σε όλη της την διάρκεια και μέχρι το 11ο επεισόδιο δεν έπεσε κάτω από τα 8 εκατομμύρια θεατές. Βέβαια στην πορεία, υπήρξε μια σχετική πτώση όμως όχι κάτω από τα 7 εκατομμύρια, ένα νούμερο που και πάλι δεν είναι καθόλου απογοητευτικό. Άλλωστε, όπως η ίδια η τηλεοπτική ιστορία έχει αποδείξει, όλες σχεδόν οι σειρές έχουν μια κάποια κάμψη όσο περνάει ο καιρός.

ΤΟ STORY ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
Η ιστορία της 2ης season ήταν αρκετά διαφορετική σε σχέση με εκείνην της πρώτης. Η μαγεία έχει επιστρέψει στο Storybrook και όλοι οι κάτοικοι του Μαγεμένου Δάσους έχουν επανακτήσει τις μνήμες τους και οι πιο ισχυροί αυτών, τις ιδιαίτερες δυνάμεις τους που τους συνόδευαν στον κόσμο από τον οποίο προήλθαν. Για κάποια επεισόδια, η Emma και η Mary Margaret, βρέθηκαν πίσω στον κόσμο από τον οποίο και κατάγονται, πράγμα που μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε σε τι τραγική κατάσταση βρίσκεται από τότε που έπεσε η κατάρα της Κακιάς Βασίλισσας. Εκεί γνωρίσαμε νέους χαρακτήρες, όπως η Aurora και η Moulan, αλλά και ο Captain Houk που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έκαναν τη ζωή τους πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. Παράλληλα, συναντήσαμε την μητέρα της Regina, Cora, η οποία όχι μόνο είναι ζωντανή αλλά δεν διστάζει να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να βρεθεί εκεί όπου είναι η κόρη της, με σκοπό να την χειραγωγήσει. Και πραγματικά, τόσο εκείνη, συντροφιά με τον Houk που αναζητά εκδίκηση από τον Rumplestiltskin, όσο και η Emma με την Mary Margaret, καταφέρνουν να επιστρέψουν στο Storybrook όπου τα πράγματα συνεχώς ανατρέπονται και οι ισορροπίες αλλάζουν, με το καλό και το κακό να έρχονται σε μια αδιάκοπη σύγκρουση και τελικά, να συγχέονται. Εκτός όλων αυτών, ανακαλύπτουμε ποιος είναι ο πατέρας του Henry ο οποίος πηγαίνει στο Storybrook και μαζί με εκείνον, πηγαίνει και μια νέα κρίση, δύο άνθρωποι που σκοπό έχουν να εξαφανίσουν τη μαγεία από τον κόσμο μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Όπως καταλάβατε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι ζωές όλων συνδέονται μεταξύ τους με κάποιον μυστήριο τρόπο και αυτό από μόνο του, είναι γοητευτικό και αποτελεί καθαρή ένδειξη πεπρωμένου.



ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ 2ης ΑΠΟ ΤΗΝ 1η SEASON
- Τα flashbacks από το Μαγεμένο Δάσος εξακολουθούν να υπάρχουν όμως είναι σχετικά λίγες οι ιστορίες νέων χαρακτήρων. Κατά κύριο λόγο, γινόμαστε μάρτυρες στιγμών του παρελθόντος των ηρώων που ήδη έχουμε γνωρίσει από την season, πράγμα που μας επιτρέπει να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του ποιοι είναι αλλά και των καταστάσεων που καθόρισαν τις σχέσεις τους και τις έφεραν στο σημείο που είναι σήμερα.
- Η μαγεία έχει επιστρέψει στο Storybrook πράγμα που επιτρέπει σε εκείνους που μπορούν να την χειριστούν, να την χρησιμοποιήσουν ανάλογα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.
- Όπως ανέφερα και πιο πάνω, κάποιοι από τους χαρακτήρες, καταφέρνουν μέσω μιας πύλης να μεταβούν από τον έναν κόσμο στον άλλον, έχοντας πλέον έτσι εικόνα του τι συνέβη μετά την κατάρα και την καταστροφή που αυτή επέφερε.
- Αν και υπάρχει το όλο θέμα της μαγείας, θα λέγαμε πως το όλο story είναι πιο ανθρωποκεντρικό και βασίζεται κατ' εξοχήν σε ψυχολογικές και συναισθηματικές προεκτάσεις, χωρίς ωστόσο να χάνει την ταυτότητά της η σειρά.
- Η Regina προσπαθεί να δείξει το καλό της πρόσωπο για να ευχαριστήσει τον Henry, έστω κι αν δεν το κάνει πολύ πετυχημένα, πράγμα που μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε κάποιες πτυχές του εαυτού της που ίσως δεν είχαμε φανταστεί.
- Πλέον οι εχθροί δεν είναι μόνο εσωτερικοί αλλά κι εξωτερικοί και αυτό, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω.
- Η δράση δεν περιορίζεται μόνο στο Storybrook και εκτός από το ταξίδι στο Μαγεμένο Δάσος, ορισμένοι εκ των πρωταγωνιστών, βγαίνουν εκτός των τειχών της πόλης, φτάνοντας μέχρι τη Νέα Υόρκη, πράγμα που αποτελεί μια ευχάριστη νότα.


ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ
Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε πολλά πράγματα με σιγουριά όμως είναι βέβαιο πως μεγάλο μέρος της δράσης της επόμενης season, θα λάβει χώρα σε άλλους τόπους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα χάσουμε τελείως επαφή με το Storybrook. Όπως δήλωσαν οι παραγωγοί της σειράς, Adam Horowitz και Edward Kitsis, τα flashbacks που χαρακτηρίζουν το όλο concept δεν θα κοπούν αλλά, δεν θα υπάρχουν πάντα. Παράλληλα, θα μας ταξιδέψουν πίσω στο παρελθόν της Emma, δίνοντάς μας περισσότερα στοιχεία για εκείνη αλλά και τη ζωή της όσο η κατάρα βρισκόταν σε εξέλιξη. Επίσης, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο μπορούν να συνυπάρξουν οι κάποτε εχθροί, που χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους, προκειμένου να φέρουν εις πέρας μια κοινή αποστολή που δεν είναι άλλη από το να σώσουν τον Henry. Το σίγουρο είναι πως προσωπικά, λάτρεψα τηνseason όσο την και περιμένω με αγωνία την ανακοίνωση προβολής της 3ης, πράγμα που θα κάνει το καλοκαίρι μου μεγαλύτερο.