Και με καθυστέρηση δύο μηνών περίπου, επανέρχομαι προκειμένου να σχολιάσουμε την δεύτερη season του "Vampire Knight" η οποία και φέρει τον τίτλο, "Vampire Knight Guilty". Ξέρετε πολύ καλά πως δεν μου αρέσει να αφήνω τις δουλειές μου μισοτελειωμένες και εκτός αυτού, σέβομαι το γεγονός ότι αρκετοί αναγνώστες μπήκατε στον πειρασμό και παρακολουθήσατε την σειρά έπειτα από δική μου παρότρυνση και έτσι, αν μη τι άλλο, το λιγότερο που μπορώ να κάνω, είναι ένα ακόμα post. Για να ξεκινήσουμε λοιπόν, παραλείποντας τις πληροφορίες σχετικά με το πως ξεκίνησαν όλα καθώς και με τις πληροφορίες σχετικά με την ευρύτερη μεταφορά του anime στην μικρή οθόνη, τις οποίες και μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω post:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Η 2η season ξεκίνησε να προβάλλεται στις 06 Οκτωβρίου 2008 και ολοκληρώθηκε έπειτα από 13 επεισόδια, ακριβώς όπως έγινε και με την πρώτη, στις 29 Δεκεμβρίου 2008. Η εταιρεία Studio Deen παρέμεινε στο τιμόνι της παραγωγής ενώ για μια ακόμη φορά, το τηλεοπτικό δίκτυο TV Tokyo, απέκτησε τα δικαιώματα προβολής. Όσον αφορά την προβολή της σειράς στην Αμερική, δεδομένου ότι απέκτησε τα δικαιώματα δύο χρόνια μετά, όπως είχαμε ήδη αναφέρει στο προηγούμενο post, η Viz Media δεν χρειάστηκε να παλέψει για να αποκτήσει τα δικαιώματα της 2ης season αφού η συμφωνία της με το Ιαπωνικό δίκτυο, αφορούσε τα συνολικά 26 επεισόδια της παραγωγής.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Η 2η season της σειράς ουσιαστικά, επικεντρώνεται ακόμα περισσότερο στους χαρακτήρες, στους προσωπικούς δαίμονες που βασανίζουν τον καθέναν από αυτούς, αλλά και στα φαντάσματα του παρελθόντος που μοιάζουν να τους στοιχειώνουν με σκοπό να βγουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά. Ο Zero, προς το παρόν και χάρη στο αίμα του Kaname, έχει αποφύγει το να πέσει στο επίπεδο Ε, χωρίς ακόμα να γνωρίζει πως ο σκοπός της ύπαρξής του είναι να επιτελέσει ένα έργο που μόνο εκείνος μπορεί. Από την άλλη, η Yuki, αρχίζει σταδιακά να βασανίζεται από οράματα και όνειρα που την παραπέμπουν στο παρελθόν της, το οποίο και αγνοεί, και που απειλούν να συντρίψουν το μυαλό της. Ενώ μια μεγάλη και καταστροφική απειλή έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ακαδημία, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή όπου θα έχει
ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεών της ώστε να αποκτήσει αυτό που λαχταρά, ο Kaname δεν έχει άλλη επιλογή από το να μεταμορφώσει τη Yuki σε βρικόλακα, αφυπνίζοντας την ουσιαστικά και κάνοντάς την να ανακτήσει τις μνήμες της, να καταλάβει ποια είναι και από που προέρχεται. Φυσικά, αυτή η κατάσταση, δεν είναι εύκολη για κανέναν, με τον Zero να διχάζεται ανάμεσα στα αισθήματά του για τη Yuki και το καθήκον του ως Κυνηγός, με τον Kaname να θέλει να την προστατέψει όποια κι αν θα είναι η τελική της επιλογή ενώ η Yuki, θα πρέπει να συμβιβάσει την ανθρώπινη και την βρικολακίστικη πλευρά της και να διαλέξει ποια θα είναι η ζωή της και δίπλα σε ποιον θα σταθεί και όλα αυτά, την ώρα που η Ακαδημία πρέπει να προστατευτεί ώστε να μην καταρρεύσουν τα πάντα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η SEASON:
- Έχω την αίσθηση πως η 2η season, σχεδιαστικά, είναι ακόμα πιο καλοδουλεμένη από την 1η. Όχι πως εκείνη είχε κάποιο πρόβλημα, αλλά δεδομένου ότι υπάρχει μεγαλύτερη δράση και σκηνές καταστροφής, πέραν την εσωτερικότητας των χαρακτήρων, η Asako Nishida, καταφέρνει να αποδώσει εξαιρετικά καλά και όλα τα υπόλοιπα, όπως σκηνές μάχης, καταστροφής και μεταφυσικών γεγονότων.
- Η συναισθηματική ένταση, αν σιγοέβραζε στην 1η season, στην 2η, αγγίζει την κορύφωση. Τα συναισθήματά μας ως θεατές εναλλάσσονται επεισόδιο το επεισόδιο και ειλικρινά, είναι από τις λίγες φορές που δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση της πρωταγωνίστριας καθώς, το να κάνει τις επιλογές της, είναι μια κατάσταση που μας προκαλεί ένα ευχάριστα πνιγηρό αίσθημα.
- Τα flashbacks είναι αρκετά και εξαιρετικά καλά δουλεμένα, απόλυτα συνυφασμένα με τα γεγονότα των τρεχόντων εξελίξεων, δίνοντάς μας τις απαραίτητες δεδομένων των συνθηκών απαντήσεις, χωρίς φλυαρίες και ακατανόητα σημάδια που πρέπει να ερμηνεύσουμε.
- Αν και γενικά η τηλεοπτική εκδοχή της σειράς δεν έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το manga, η 2η season έχει τις δύο μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές διαφορές:
Πρώτη και κύρια, έχουν κοπεί και τα δύο φιλιά που ανταλλάσσει η Yuki, τόσο με τον Kaname, όσο και με τον Zero.
Η δεύτερη, έχει να κάνει με το φινάλε της season το οποίο έχει διαφοροποιηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, γεγονός το οποίο πιθανότατα οφείλεται στο ότι όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της σειράς, το manga δεν είχε ολοκληρωθεί και απείχε πολύ από το να το πραγματοποιήσει. Έτσι, μην ξέροντας πως κι αν θα προχωρήσουν με το project, κατέληξαν σε ένα τέλος αρκετά διαφορετικό το οποίο δεν θα άφηνε τόσο μεγάλα κενά όσο το πραγματικό, τουλάχιστον μέχρι το σημείο του μέσου του 11ου vol. περίπου.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Η αλήθεια είναι πως είχα λατρέψει το ost της 1ης season και έτσι, όταν άκουσα εκείνο της 2ης, δυσαρεστήθηκα κάπως, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κακό. Απλά, αν μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης, είναι σαφέστατα κατώτερο. Εγκαταλείποντας την gothic, εκκλησιαστική μουσική κι αισθητική, το ost της 2ης season στρέφεται σε πιο σύγχρονα, pop μονοπάτια, ακολουθώντας υποθέτοντας το ρεύμα της εποχής.
Το original ost της 2ης season κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008, αποτελούμενο από 30 συνολικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών τίτλων έναρξης και τίτλων τέλους. Την μουσική σύνθεση των ορχηστρικών κομματιών υπογράφει ο Takefumi Haketa, όπως και στο ost της 1ης season.
Το opening theme ερμηνεύουν για μια ακόμη φορά οι ON/OF, που μπορεί να μην με τρελαίνει αλλά έχει εξαιρετικό ρεφρέν και αυτό πρέπει να το ομολογήσω, με τίτλο "Rinne Rondo", γραμμένο από την H-wonder και σε σύνθεση του Yuta Nakano. Το ending theme, με τίτλο "Suna No Oshiro" ερμηνεύει, παίζει τσέλο και υπογράφει τους στίχους, όπως και στην προηγούμενη season, η Wakeshima Kanon ενώ την μουσική υπογράφει και πάλι η Mana, με την οποία φαίνεται να έχουν στενή συνεργασία.

Vampire Knight  Guilty Opening:



Vampire Knight  Guilty Opening Full Song & Video Clip:



Vampire Knight  Guilty Ending:



Vampire Knight Guilty Ending Full Song & Video Clip: