Η σειρά "Sekai-ichi Hatsukoi", βασισμένη στα ομώνυμα manga της  Shungiku Nakamura, την οποία και παρουσιάσαμε εκτενώς πριν λίγες μέρες, μετράει και 2 ταινίες ova, που για όποιον δεν θυμάται τι σημαίνει η ορολογία, η επεξήγηση είναι, original video animation. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει πως πρόκειται για ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες συνήθως δεν ξεπερνάνε τη μία ώρα και που στην προκειμένη, έχουν διάρκεια περίπου 24' το καθένα, όσο δηλαδή κι ένα κανονικό επεισόδιο.

OVA 1 - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΥΠΟΘΕΣΗ:
Το 1ο ova κυκλοφόρησε ουσιαστικά στη θέση του pilot επεισοδίου που έχει κάθε σειρά. Αντί δηλαδή να προβληθεί κανονικά το 1ο επεισόδιο, οι υπεύθυνοι των Studio Deen, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα ova, το οποίο θα προετοίμαζε τους θεατές γι' αυτό που θα έβλεπαν λίγο καιρό αργότερα σε μια πιο ολοκληρωμένη μορφή, ενώ παράλληλα, θα μπορούσαν να έχουν οι ίδιοι μια πρώτη εικόνα για το που βαδίζουν. Το ova αυτό, λοιπόν, κυκλοφόρησε με τίτλο "Sekai-ichi Hatsukoi: No love's like to the first" στις 22 Μαρτίου 2011, περίπου ένα μήνα δηλαδή, πριν κάνει η σειρά την επίσημη πρεμιέρα της.
Όσοι έχουν διαβάσει τα manga, θα ξέρουν ήδη πως το συγκεκριμένο ova, βασίζεται στο 3ο μέρος του κεφαλαίου 2 του vol. 1, με τίτλο, "The Case of Onodera Ritsu No 2.5" και στο 5ο μέρος του κεφαλαίου 2 του vol. 2, με τίτλο, "The Case of Onodera Ritsu No 4.5", το οποίο ουσιαστικά μας παρουσιάζει,
πως ξεκίνησε η ερωτική ιστορία ανάμεσα στους Onodera και Takano, με τον πρώτο να εξομολογείται στον δεύτερο τα συναισθήματά του, για να καταλήξουν στο σπίτι του όπου και έχουν την πρώτη τους ερωτική επαφή, για να ακολουθήσει λίγες μέρες μετά μια πιο εκ βαθέων εξομολόγηση, από αμφότερες τις πλευρές. Βέβαια, η συγκεκριμένη ανάμνηση, διαφέρει αρκετά από εκείνη που αφηγείται ο Takano στο 12ο επεισόδιο της 2ης season του anime, που ολοκληρώνει τη σειρά και αντιστοιχεί στο 2ο κεφάλαιο του vol. 6, με τίτλο, "The Case of Takano Masamune No 1". Οπότε, το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε, είναι πως ουσιαστικά έτρεξαν κάποια γεγονότα, με σκοπό να εστιάσουν στην καρδιά της ερωτικής σχέσης μέσω του ova, και όχι στην εξέλιξη αυτής. 
Βέβαια, αυτό που είναι το πιο περίεργο απ' όλα, είναι το γεγονός πως επέλεξαν να κάνουν το συγκεκριμένο ova, δεδομένου ότι στο 1ο επεισόδιο της σειράς, όπως και στο πρώτο κεφάλαιο του manga, υποτίθεται πως οι πρωταγωνιστές δεν έχουν αναγνωρίσει ο ένας τον άλλο, κατ' επέκτασιν, με το να έχει παρακολουθήσει κανείς το συγκεκριμένο βίντεο, έχανε σίγουρα ένα σκέλος του μυστηρίου, αφού θα ταίριαζε καλύτερα να κυκλοφορήσει στο ενδιάμεσο διάστημα αναμονής, μεταξύ 1ης και 2ης season. Παρ' όλα ταύτα, δεν μπορούμε να μην ομολογήσουμε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό επεισόδιο, με πολύ όμορφες, τρυφερές και φορτισμένες συναισθηματικά σκηνές, που σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική επένδυση, κάνει την καρδιά μας να φτερουγίζει.

OVA 2 - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΥΠΟΘΕΣΗ:
Το 2ο κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, με τίτλο "Sekai-ichi Hatsukoi: Hatori Yoshiyuki no Baai" και μόλις 10 μέρες πριν την επίσημη προβολή της 2ης season, με το story αυτή τη φορά να επικεντρώνεται στους Chiaki και Hatori. Όσον αφορά το timing προβολής, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αν κι εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως τηλεοπτικά, δόθηκε έμφαση σε ένα ζευγάρι που στο manga, δεν χαίρει μεγάλης αγάπης από την ίδια την δημιουργό, όχι τουλάχιστον σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.
Το main story λοιπόν του συγκεκριμένου ova, έχει να κάνει με την σχέση των προαναφερόμενων, ένα χρόνο μετά. Αν και συνεχίζουν να είναι μαζί, ο Hatori, δεν μπορεί να αποβάλλει ένα αίσθημα άγχους που τον καταβάλει αφού πιστεύει πως ο Chiaki, παραείναι  στον κόσμο του για να τον νοιάζεται όπως εκείνος, και πεπεισμένος πως αυτός που ερωτεύεται πρώτος, είναι συνήθως ο χαμένος της υπόθεσης. Μια από κοινού επίσκεψη στο πατρικό του Chiaki, κι ένα περιστατικό με την αδερφή του, θα τον κάνουν να εκφράσει συναισθήματα ζήλιας κι ανασφάλειας, κάτι που θα χαροποιήσει τον Hiroki και θα διώξει τους φόβους του, μπορώντας να συνεχίσουν την κοινή τους ζωή, χωρίς ηλίθιες έννοιες.
Οφείλω να ομολογήσω πως το concept είναι εξαιρετικά ωραίο, γιατί δεν πραγματεύεται μόνο την σχέση των δύο ή και θέματα ζήλιας, αλλά ορισμένα άλλα, πιο σημαντικά, όπως η αντίδραση και η αποδοχή ή μη των οικογενειών στην γνωστοποίηση μιας σχέσης, ειδικά όταν εκείνοι περιμένουν να νοικοκυρευτείς και να κάνεις οικογένεια. Τι γίνεται όταν πας κόντρα στις προσδοκίες τους; Απογοητεύεσαι και υποχωρείς, ή προχωράς μπροστά σύμφωνα με όσα έχεις αποφασίσει και ότι γίνει; Όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένος, μάλλον το δεύτερο.