Και όμως... άλλη μια season, η συγκεκριμένα, του "The Vampire Diaries", που έκανε πρεμιέρα στις 03 Οκτωβρίου 2013, έφτασε στο τέλος της στις 15 Μαΐου 2014, και όσοι την παρακολουθούσαμε, ή έστω οι περισσότεροι, αναπνεύσαμε ελεύθερα και ξέρουμε πως μπορούμε να απολαύσουμε το συναίσθημα λύτρωσης για μερικούς μήνες και μέχρι τον Οκτώβρη, όπου τα βαμπίρια και λοιπά μεταφυσικά πλάσματα του Mystic Falls θα επιστρέψουν για να μας τσακίσουν, υποθέτω, μια ακόμη φορά τα νεύρα.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ) ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ SEASON:
Όπως θα θυμάστε, η 4η season τελείωσε με τον Silas να κλείνει τον Stefan σε ένα χρηματοκιβώτιο και να τον πετά στον πάτο μιας λίμνης, στέλνοντάς τον έτσι να κάνει παρέα στις τσιπούρες. Φυσικά, ο Damon είναι τόσο παρτάκιας και η Elena τόσο γομάρα, που δεν τους φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ο Stefan έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνος ζωής πίσω του, περνώντας το καλοκαίρι τους σαλιαρίζοντας... Ο, ποιον κοροϊδεύω! Πηδιόντουσαν σαν τα κουνέλια γιατί είναι αναίσθητοι. Απλά τα πράγματα! Anyway... Τελικά, κάποια στιγμή, συνειδητοποιούν μέσω κάποιων περίεργων ονείρων που έχει η γομάρα, με συγχωρείτε... η Elena, πως κάτι περίεργο συμβαίνει με τον Stefan, τον οποίο κι εντοπίζουν, έστω και με καθυστέρηση αφού κάποιος άλλος τους έχει προλάβει. Ο Stefan είναι φρικαρισμένος από το μαρτύριο που πέρασε, ο Silas μοιάζει να έχει τον έλεγχο στο Mystic Falls και σαν να μην έφτανε αυτό, η εκδικητική πρώην του, η Qetsiyah, επιστρέφει από τον άλλο κόσμο προκειμένου να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει τα σχέδιά του και να ξανασμίξει με την Amara. Φυσικά, όλα πάνε κατά διαόλου και οι τρεις τους καταλήγουν να βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα και την Katherine να οδεύει προς το ίδιο μονοπάτι, αφού απ' όταν επέστρεψε ως θνητή, έχει αρχίσει να γερνάει με υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς και το σώμα της καταρρέει.
Α.. ξέχασα να αναφέρω πως η Bonnie επιστρέφει από τον άλλο κόσμο, παίρνοντας τη θέση της Amara ως Άγκυρα, κάτι το οποίο σημαίνει πως όποιο υπερφυσικό πλάσμα πεθαίνει περνάει από μέσα της προσφέροντάς της αφόρητο πόνο. Nice! Η Bonnie, λοιπόν, μαζί με την Elena και την Caroline, ξεκινάνε τη νέα τους φοιτητική ζωή που θα ήταν ήρεμη... φυσικά και όχι! Κάποιοι μανιακοί φαίνεται πως κυνηγάνε βρικόλακες και δεν αργούν να ανακαλύψουν πως υπάρχει ένα ολόκληρο ίδρυμα που φροντίζει να τους εντοπίζει, αιχμαλωτίζει και κακοποιεί στο όνομα της επιστήμης. Και ο μπαμπάς της γομάρας ήταν μέλος σε αυτήν. Μάλλον γι' αυτό πήγε να συναντήσει ψάρια στον πάτο της λίμνης και αυτός. Και εκεί είναι που εμφανίζεται και ο Enzo, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στο ίδιο κελί με τον Damon, με τον δεύτερο να τον θεωρεί νεκρό και τον πρώτο να είναι μάλλον τσαντισμένος, επειδή λίγο ακόμα και όντως θα ήταν νεκρός εξαιτίας του, ενώ την ίδια ώρα η Nadia προσπαθεί να σώσει την Katherine από το θάνατο. Πώς; Με το να αξιοποιήσει τις ικανότητες των Ταξιδευτών και επιτρέποντας στην μητέρα της να εισχωρήσει στο σώμα της Elena. Φυσικά, αυτό δεν διαρκεί για πολύ, με την Katherine να τινάζει οριστικά τα πέταλα και την Elena να επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τον Damon και τη σχέση τους που την έχει πάρει ο Διάολος.
Και επειδή δεν συνέβησαν αρκετά μέχρι τώρα, έπρεπε ένα ακόμα τσούρμο Ταξιδευτών να εμφανιστεί στο Mystic Falls, να βοηθήσουν στο να έρθει στη ζωή ο νεκρός αρχηγός τους, Markos, ο οποίος είναι εκείνος που τόσο καιρό τους έχει ξαμολύσει να κυνηγάνε τους σωσίες για το αίμα τους, το οποίο όπως ανακαλύπτουμε, μπορεί να εξοντώσει τον βαμπιρισμό και κάθε είδος μαγείας, αρκεί να προέρχεται από τους δύο τελευταίους εν ζωή σωσίες. Παράλληλα, η άλλη μεριά φαίνεται πως καταρρέει ενώ την ίδια στιγμή, νεκροί εξαφανίζονται και όλα φαίνεται να διαλύονται χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει τίποτα για να τ' αλλάξει.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ SEASON:
- Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το θέσω ως απλό σχολιάσμό της season. Όχι από την στιγμή που δεν είχε τίποτα καλό. Αναμφίβολα ήταν η χειρότερη στην μέχρι τώρα πορεία της σειράς και μία από τις χειρότερες που έχω δει ever στο σύνολο των τηλεοπτικών παραγωγών που έχω παρακολουθήσει. Και πριν βιαστείτε να με ρωτήσετε γιατί δεν την έχω παρατήσει, θα σας πω ότι έχω λόξα και όπως θα συμβεί με ένα βιβλίο που δεν μου αρέσει, και που δεν θα το αφήσω στη μέση, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις σειρές.
- Αυτό το πήγαινε- έλα στον άλλο κόσμο, που το έχουν κάνει Παγκράτι-Κολιάτσου, πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Ειλικρινά, πεθαίνει ένας χαρακτήρας και δεν μπορώ καν να προσπαθήσω να συγκινηθώ γιατί είμαι βέβαιη πως θα τον επαναφέρουν αργά ή γρήγορα, άρα τσάμπα θα έχω χύσει τα δάκρυά μου. Ή πάρε το απόφαση και σκότωσέ τους και άσε τους εκεί που πρέπει να είναι, ή μην τους ακουμπάς και επέτρεψέ μας να συνεχίσουμε όμορφα και ήρεμα τη ζωή μας. Απλά, γελοιοποιούν το θάνατο και ό,τι αυτός σημαίνει, συν ότι καταπατούν σωρηδόν έναν από τους πιο ισχυρούς νόμους της μαγείας.
- Η Bonnie και ο Stefan! Μα το Θεό... δεν τους λυπάται κανένας σε αυτή την παραγωγή; Τους έχουν αλλάξει τον αδόξαστο 5 seasons τώρα. Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να τους αφήσουν να πάρουν μιαν ανάσα; Ok, αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να βρίσκετε πολύ διασκεδαστικό το να τους βασανίζετε, αλλά μπορείτε να πάτε και σε έναν καλό ψυχίατρο προκειμένου να δουλέψετε τα όποια εσωτερικά σας προβλήματα.
- Σωσίες... σωσίες παντού... στο super market, στο δάσος, στο νεκροταφείο, κάτω από το καπάκι της τουαλέτας, στα ντουλάπια της κουζίνας... πραγματικά, φέτος, εξαπλώθηκαν λες και ήταν πανούκλα. Κι εκεί που έλεγα "εντάξει, δεν γίνεται να το χέσουν περισσότερο", τσουπ... ξεπεταγόταν ένας ακόμα σωσίας από κάπου κι εγώ ήθελα να βγω στο μπαλκόνι και να βάλω τις φωνές. Όταν κάτι ξεκινάει ως ενδιαφέρον, μπορείτε να μην του αλλάζετε τον αδόξαστο και να το κάνετε τελικά τόσο γελοίο και ηλίθιο που δεν αντέχουμε καν να το σκεφτόμαστε;
- Η Elena! Καλά... βασικά, αυτή είναι το νούμερο ένα πράγμα που μας εκνευρίζει σε αυτή τη σειρά, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Όλο κλαψουρίζει και το παίζει καημένη και κακομοίρα και όλοι πρέπει να την λυπούνται. ΜΩΡΗ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ... το 99% των δεινών αυτής της σειράς, είτε έχει βρει το Mystic Falls είτε κάποιον από τους φίλους σου, οφείλεται σε σένα και την ανικανότητα του να κάνεις οτιδήποτε, εκτός από το να γεμίζεις τον κόσμο σάλια και μύξες.
- Το ερωτικό τρίγωνο... Μας έχουν πρήξει τα συκώτια, για να μην πω κάτι άλλο. Και εδώ είναι η επιβεβαίωση ότι έχουμε χάσει το point της σειράς που δεν είναι ποιον θα κουτουπώσει η παρτόλα η Elena. Θέλει να σκυλοπηδιέται με τον Damon, αλλά όταν βρίσκεται μόνη με τον Stefan ή όταν σκέφτεται την διαφορετική ζωή που θα μπορούσε να έχει αν δεν τα είχε κάνει σκατά, οραματίζεται το μέλλον που θα είχε μαζί του. Μπλιαχ! Κι άσε με να υποθέσω... μέχρι να επιστρέψει ο Damon απ' όπου έχει βρεθεί αφού τα τίναξε, θα ψάξεις να βρεις παρηγοριά στον Stefan, σωστά; Παραγωγή... λυπηθείτε μας! Είναι τόσο ηλίθια και κακομοίρα που δεν καταλαβαίνω καν γιατί την κυνηγάνε δύο μανάρια σαν τα αδέρφια Salvatore.
- Ο Tyler! Μπορεί κάποιος να τον σκοτώσει και να τον αφήσει στον άλλο κόσμο; Ο τύπος είναι τόσο
βαρετός κι εκνευριστικός που κάθε φορά που τον βλέπω πέφτω σε ναρκοληψία, ειλικρινά... Ελάτε τώρα παραγωγούλα... κι εγώ το ξέρω κι εσείς, εξού και από πρωταγωνιστή καταλήξατε να τον μετατρέψετε σε κομπάρσο. Μην πάτε να μας το φέρετε με τρόπο. Δώστε του πόδι και δεν θα παρεξηγηθούμε.
- Πήγαν να στριμώξουν 100 διαφορετικά θέματα σε μια season 22 επεισοδίων. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να καταλάβουν οι κύριοι του CW πως όταν το main story μου δεν πηγαίνει όσο καλά θα ήθελα, δεν προσπαθώ να σώσω την season αλλάζοντας συνεχώς θέμα, αλλά ενισχύοντας με άλλους τρόπους αυτό που ήδη έχω ξεκινήσει να δουλεύω. Και ok, να δεχτώ πως δεν μπορούσαμε να σχολούμαστε με τον Silas όλη τη χρονιά, αλλά ας έμεναν σε 2 θέματα και όχι σε 102.
- Το πολυαναμενόμενο πήδημα ανάμεσα σε Klaus και Caroline. Αντιλαμβάνομαι πως έπρεπε να κάνει ένα πέρασμα από το Mystic Falls ο αγαπημένος μας αρχικός, μπας και κατάφερνε να σώσει τίποτα, και ναι, έπρεπε να κουτουπώσει την Caroline. Αλλά ειλικρινά, δεν μπορούσαν να μας δώσουν κάτι περισσότερο; Τόσο καιρό το περιμέναμε! Και δεν έχω καμία αντίρρηση με το σεξ στα όρθια στο δάσος. I'm cool with that... αλλά ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΤΙ!!! Για όνομα... Δώσε τροφή για... σκέψη στο λαό και λιγότερα ρούχα στον Klaus. Πόσο συχνά μας δίνετε μια τέτοια χαρά; Ε, παραγωγούλα;

Και θα πω αυτό που είπα και πέρσι στο αντίστοιχο post για την 4η season. Που να το πιάσεις και που να το αφήσεις... πραγματικά... Julie Peck... δείξε μας λίγο έλεος...


ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ:
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, η 6η season θα είναι και η τελευταία. Εκτός του ότι τα νούμερα της σειράς έχουν πάρει τον κατήφορο, με 2.6 εκατομμύρια θεατές στο σύνολο της season και 1.6 εκατομμύρια στο τελευταίο επεισόδιο, το πιο χαμηλό της σειράς ever, το αρχικό συμβόλαιο των πρωταγωνιστών τους δέσμευε για 6 seasons οπότε δε νομίζω κανένας τους να δεχόταν να συνεχίσει, ακόμα κι αν το CW είχε για κάποιον λόγο αυτή τη διαστροφική επιθυμία. Μέχρι στιγμής, αυτά που είναι σίγουρα σύμφωνα με πληροφορίες που άφησε η παραγωγή να διαρρεύσουν, είναι πως ο Enzo θα μείνει κολλημένος στο Mystic Falls, ο Tyler και ο Alaric ναι μεν έχουν επιστρέψει και είναι ζωντανοί, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετικοί και θα πρέπει να παλέψουν σκληρά προκειμένου να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα. Η Άλλη Μεριά καταστράφηκε και το που βρίσκονται η Bonnie και ο Damon είναι άγνωστο ενώ γενικότερα, όλη η season θα αναλωθεί στο να προσπαθήσουν οι ήρωές μας να ανακτήσουν και πάλι τον έλεγχο της ζωής τους και της πόλης του, να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι και τι θέλουν κάνουν, ενώ θα παλέψουν με το καλό και το κακό που βρίσκεται μέσα τους. Ας ελπίσουμε πως με τη νέα season, δεν θα μας βρουν νέα εγκεφαλικά και πως το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Μαΐου 2015, θα είναι... μαλακό μαζί μας.