Το "Junketsu Drop" είναι yaoi manga το οποίο και κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις France Shoin, αρχικά με το να δημοσιεύεται σε συνέχειες στο δικό τους περιοδικό, "Canna", και αργότερα την ίδια χρονιά, ως ολοκληρωμένο τεύχος. Το manga αυτό των 6 κεφαλαίων, 5 κανονικών κι 1 extra, και των 173 σελίδων, προέκυψε από την συνεργασία της Watarumi Naho και της Kisaragi Manami, με την πρώτη να υπογράφει το κείμενο και τη δεύτερη το σχέδιο, δύο προσωπικότητες χωρίς μεγάλη προϋπηρεσία στο χώρο των manga οι οποίες, ωστόσο, απέδειξαν την καλή τους διάθεση.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ MANGA:
Ο Kasukabe είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς μαθητές του σχολείου του, άριστος μαθητής και πολύ εμφανίσιμος, στοιχεία που τραβούν την προσοχή όλων πάνω του. Μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που ο Misato, αθλητής και εξαιρετικά όμορφος, έρχεται στο σχολείο του πρώτου με αποτέλεσμα να αρχίσει να αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος, ειδικά για τις νεαρές μαθήτριες. Φυσικά, αυτή η κατάσταση, κάθε άλλο παρά ευχάριστη δεν είναι για τον εγωκεντρικό Kasukabe, ο οποίος και αναπτύσσει μια σχέση μίσους και συνεχούς κόντρας και αντιπαλότητας με τον Misato, ο οποίος με την σειρά του φαίνεται διατεθειμένος να παίξει αυτό το παιχνίδι. Μια μέρα, ο Kasukabe, θα σώσει τον Misato να διαφύγει από μια ομάδα κοριτσιών που τον έχουν πάρει στο κατόπι και αυτό θα σταθεί η αφορμή να τον πειράξει σχετικά με τις επιτυχίες του, αλλά και να ανακαλύψει πως παρά την γοητεία που ασκεί, ο Misato, παραμένει παρθένος σε κάθε τι σεξουαλικό. Το πείραγμα αυτό αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο χοντρό με αποτέλεσμα να πάρει διαφορετική τροπή και κατ' επέκτασιν, να αλλάξει και η πορεία της σχέσης τους με έναν τρόπο που κανείς τους δεν είναι βέβαιος πως πρέπει να διαχειριστεί.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
- Θα ξεκινήσω λέγοντας πως θεωρώ αρκετά δύσκολο να συνεργαστούν δύο άνθρωποι προκειμένου να πετύχουν από κοινού ένα αποτέλεσμα. Όταν ο mangaka με τον author της ιστορίας δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, δεν είναι εξίσου εύκολο με το να βγάζει όλη τη δουλειά ένα και μόνο άτομο. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται πως η Maho και η Manami έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, έτσι ώστε το κείμενο να συνάδει με την εικόνα, οδηγώντας σε ένα ιδιαιτέρως καλό αποτέλεσμα συνολικά, παρά που καμία από τις δυο τους δεν έχει πολύ μεγάλη προϋπηρεσία.
- Για να μην λέμε και πως όλα είναι καλά και άγια, το σχέδιο της Manami, έχει κάποια θεματάκια. Όχι πως σου δίνει μια αίσθηση προχειρότητας, αλλά μάλλον μια αίσθηση απειρίας. Δεδομένου ότι το βιογραφικό της είναι γεμάτο από dj manga, καταλαβαίνουμε πως ξεκίνησε να σχεδιάζει από hobby και πως κάποια στιγμή, της δόθηκε η δυνατότητα να κάνει κάτι περισσότερο. Έχει καλές προοπτικές, αρκεί να αρχίσει να σχεδιάζει πιο απαλές γραμμές και όχι τόσο έντονα ορισμένα χαρακτηριστικά των ηρώων, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποια άλλα. Τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας.
- Ας περάσουμε στο story plot που ομολογουμένως, αν και αρκετά συνηθισμένο στην κατηγορία του, είναι καλοδουλεμένο και σωστά αναπτυγμένο. Υπάρχει μια εξελιχτική πορεία στην ιστορία, χωρίς να βιάζει τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα καθ' όλη της την διάρκεια, επιτρέποντάς μας να έχουμε μια πλήρη, σφαιρική εικόνα των καταστάσεων, αλλά και των συναισθημάτων των βασικών χαρακτήρων.
- Και μιας και αναφέραμε τους βασικούς χαρακτήρες, πρέπει να ομολογήσω πως το ψυχογράφημά τους είναι πάρα πολύ καλό και με την σταδιακή του εξέλιξη, μας επιτρέπει να δούμε, καταλάβουμε και επεξεργαστούμε τα πάντα, χωρίς να βιαζόμαστε ή να νιώθουμε πως ασφυκτιούμε. Οι Kasukabe και Misato, είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την πρώτη κιόλας στιγμή, και η διάκριση ανάμεσα στους δύο είναι ολοφάνερη χωρίς να αφήνει κενά σημεία ή λεπτές, ανεξερεύνητες γραμμές που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις.
- Το σημαντικότερο όλων, είναι το θέμα που θέλει να θίξει η ιστορία που δεν είναι άλλο από την διερεύνηση της σεξουαλικότητας στην φάση της εφηβείας και πόσο δύσκολο είναι να την διαχειριστεί κανείς, άσχετα από τις προσωπικές του προτιμήσεις. Το να δείχνεις έμπειρος δεν σημαίνει ότι είσαι κιόλας και το να διαχειριστείς το βάρος του φαίνεσθαι κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Επιπλέον, πραγματεύεται τον ρόλο της κυριαρχίας σε μια σχέση και πως αυτή μπορεί να λειτουργήσει σωστά και όχι στα πλαίσια της υπερβολής ή ακόμα και της εκμετάλλευσης.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Μια ευχάριστη ιστορία, ως προς την ανάγνωσή της, που έχει να κάνει με τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και τα ερωτικά πάθη, που πρέπει να βρουν ισορροπία μέσα στην καθημερινότητα που επιτάσσει ορισμένους κανόνες και κοινωνικά πρότυπα με τα οποία μπορεί να μην είμαστε σε θέση να συμβαδίσουμε πάντοτε. Μια ιστορία για το φαίνεσθαι και πως αυτό επηρεάζει τη ζωή μας και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε μέσα σε αυτή, αλλά και του που μπορούν αυτές να μας οδηγήσουν. Μια ιστορία για την ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μας, τον τρόπο που πρέπει να την χειριστούμε και του πόσο δύσκολος μπορεί να αποδειχθεί ο χειρισμός της στην πράξη. Μια ιστορία για τον έλεγχο, την κυριαρχία και την επιβολή μέσα στις σχέσεις, όπου λειτουργεί ο νόμος της ζούγκλας που θέλει τον πιο ισχυρό, πνευματικά κυρίως, να παίρνει τα ηνία στα χέρια του. Σίγουρα υπάρχουν κάποια θεματάκια όσον αφορά το σχέδιο και δίνεται αρκετά μεγάλη βαρύτητα στο σεξουαλικό σκέλος, ωστόσο, το πρώτο κομμάτι δεν είναι στα όρια του κακού ώστε να μας επηρεάζει ή να χαλάει την γενική αισθητική του manga και το δε δεύτερο, δεν είναι τόσο έντονο ή προκλητικό ώστε να μας απομακρύνει από την ουσία και το συναίσθημα.