Tο πρωί του περασμένου Σαββάτου, άδοξο τέλος είχε ο 67χρονος εκδότης και επιχειρηματίας, Γιώργος Θ. Δραγώνας, που πνίγηκε στην θάλασσα της Παλαιάς Φώκαιας Αττικής την ώρα που κολυμπούσε.
Γεννημένος στην Αθήνα το 1947, γόνος της οικογενείας Δραγώνα που ίδρυσε τα ομώνυμα πολυκαταστήματα και άλλαξε άρδην το αθηναϊκό εμπόριο, σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕ και νομικά στο ΑΠΘ. Μεταξύ 1976 και 1984 ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη δικηγορία. Την διετία 1989-1990, διετέλεσε πρόεδρος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος Α.Ε., το σημερινό ΤΑΙΠΕΔ.
Η παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας ήταν εξαιρετικά ενεργή, έχοντας υπάρξει μάλιστα μέλος του Δ.Σ. στο Θέατρο του Νότου του Γιάννη Χουβαρδά, ενώ από το 2007 ως το 2011 υπήρξε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Από το 2001 μέχρι και το 2010 εξέδιδε το περιοδικό "Highlights", ενώ για τρία χρόνια, από το 2009 μέχρι και το 2011, ήταν υπεύθυνος της διοργάνωσης του Art Athina. Μεταξύ άλλων, είχε βρεθεί στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ και είχε εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας Δάφνη Επικοινωνίες.
Είχε παντρευτεί την ιστορικό Θάλεια Δραγώνα, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Δάφνη.