Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Αγαπητέ αναγνώστη, μην αφήσεις τον τίτλο να σε παραπλανήσει. Όσοι φοβούνται το σκοτάδι, δεν έχουν δει πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το φως. Η κόλαση μπορεί να είναι μια διάσταση που γεννάει σκοτάδι. Ή ένας τόπος όλο φως. Φως ανελέητο. Μπορείς να πεις με βεβαιότητα πού κατοικούν οι πυκνότερες σκιές;
Οι δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες στην πρώτη συλλογή διηγημάτων του Κωσταντίνου Κέλλη θα σε οδηγήσουν σε μέρη γνώριμα, όπως ένας ξεχασμένος φάρος ή ένα σπίτι γεμάτο κούκλες, ένα γραφείο ψυχολόγου ή μια παραλία στη μέση του καλοκαιριού... Θα σε ταξιδέψουν όμως, και στο παρελθόν ή σε τόπους που δεν έχουν θέση στους ανθρώπινους χάρτες. Από ένα ανήλιαγο δάσος γεμάτο χαμένα παιδιά έως μια πόλη που μοιάζει να ξεπηδάει από τα χαρακτικά του Έσερ... Από μια πολυκατοικία χαρισμένη στους νεκρούς έως τη Δρέσδη του 1945 που ισοπεδώνεται σε μια νύχτα γεμάτη λάμψη...

Προσωπική άποψη:
Ένα λογοτεχνικό είδος που αγαπώ ιδιαίτερα από παιδί ακόμα, είναι εκείνο της λογοτεχνίας τρόμου. Έχω τη χαρά και την ευτυχία, να έχω ζήσει αξεπέραστες στιγμές φόβου και ρίγης κατά την ανάγνωση τέτοιων βιβλίων, τα οποία δε νομίζω πως θα σταματήσουν ποτέ ν' αποτελούν από τις πρώτες μου επιλογές. Παράλληλα, είναι ένα λογοτεχνικό είδος στο οποίο μπορείς πολύ εύκολα να διαβάσεις, όχι μόνο μιας μακράς έκτασης ιστορία, αλλά κι ένα διήγημα και αυτό, όχι μόνο να μην σε ξενίσει, αλλά να είναι ολοκληρωμένο και να μπορείς να το απολαύσεις. Αν ανήκεις στην κατηγορία των αναγνωστών που δεν έχουν περί πολλού τα διηγήματα, όπως εγώ καλή ώρα, τότε καταλαβαίνεις απόλυτα τι θέλω να πω.

Ο Κωνσταντίνος Κέλλης και η πρώτη του συλλογή διηγημάτων, "Το φως μέσα μου", αποτέλεσαν πραγματικά μια μεγάλη κι εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη για μένα. Βραβευμένος αρκετές φορές για διηγήματά του, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο νεαρός συγγραφέας, στην πρώτη του προσωπική και ολοκληρωμένη συγγραφική δουλειά, μας παρουσιάζει 13 ιστορίες τρόμου οι οποίες, αν και διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν όλες ένα κοινό στοιχείο. Ποιο είναι αυτό; Το φως! Πού βρίσκεται αυτό; Παντού και πουθενά! Εξαρτάται από το τι είναι πρόθυμος να κάνει ο καθένας από εμάς για να το ανακαλύψει, τόσο στην καθημερινή του ζωή, όσο και μέσα από τις ιστορίες του συγγραφέα οι οποίες δεν είναι μόνο καλογραμμένες, αλλά έχουν μια σωστή εξελικτική αφήγηση, που τους επιτρέπει να ολοκληρωθούν και να φτάσουν στην κορύφωση της αλήθειας τους με περισσή ευκολία.

Ο συγγραφέας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, χρησιμοποιεί πολύ πλούσιο λεξιλόγιο, με τρόπο όμως απλό και καθημερινό, όχι επιτηδευμένο. Αυτό ίσως να είναι και το μεγάλο του προτέρημα καθώς σκοπός του είναι να αφηγηθεί με πάθος ιστορίες που θα στοιχειώσουν τον αναγνώστη σε ένα πρώτο επίπεδο, θα τον οδηγήσουν στο να σκεφτεί και να φιλοσοφήσει τη ζωή του και τις αποφάσεις του μέσα σ' αυτήν, σε ένα δεύτερο. Άλλο ένα στοιχείο που αν ξέρεις να το χειριστείς, μπορεί να κάνει μια ιστορία τρόμου να είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα σκοτεινό παραμύθι. Μην γελιέστε, όμως! Οι ιστορίες του Κωνσταντίνου Κέλλη είναι σκοτεινές, κάποιες απειλητικές, κάποιες ικανές να προκαλέσουν ρίγη. Μοναδική μου ένσταση, η επιλογή κάνα δυο διηγημάτων που ίσως θα ταίριαζαν καλύτερα σε κάποια άλλη συλλογή, καθώς έχω την αισθητή πως στον πυρήνα του, απέκλιναν από το συνολικό θέμα του βιβλίου. Παρ' όλα ταύτα, μια εξαιρετική πρώτη δουλειά, από ένα συγγραφικό ταλέντο που αξίζει της προσοχής σας.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Κέλλης Κωνσταντίνος
Εκδόσεις: Momentum
Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία
Έτος Έκδοσης:  2013
Σελίδες: 330
ISBN: 978-960-9796-16-3