"Έγκλημα με υπογραφή" της Sophie Hannah

Μετά την έκδοση του πρώτου της βιβλίου το 1920, η Agatha Christie έγραψε 33 μυθιστορήματα, 2 θεατρικά έργα και περισσότερα από 50 διηγήματα με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό. Τώρα, για πρώτη φορά, οι διαχειριστές της διαθήκης της θρυλικής συγγραφέως ενέκριναν ένα ολοκαίνουριο μυθιστόρημα με τον πιο αγαπημένο ήρωά της.
Το ήσυχο δείπνο του Πουαρό σ’ ένα λονδρέζικο καφέ διακόπτεται όταν μια νεαρή γυναίκα του εκμυστηρεύεται ότι η δολοφονία της επίκειται από στιγμή σε στιγμή. Είναι τρομοκρατημένη, αλλά ικετεύει τον Πουαρό να μην ανακαλύψει ούτε να τιμωρήσει το δολοφόνο της? διότι με το θάνατό της, όπως ισχυρίζεται, θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
Λίγο αργότερα, το ίδιο βράδυ, ο Πουαρό μαθαίνει ότι τρεις ένοικοι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου του Λονδίνου έχουν δολοφονηθεί, κι ότι στο στόμα κάθε θύματος βρέθηκε από ένα μανικετόκουμπο με το ίδιο μονόγραμμα. Υπάρχει άραγε κάποια σύνδεση με την έντρομη γυναίκα στο καφέ; Μήπως, ενώ ο Πουαρό πασχίζει να συνταιριάξει τα αλλόκοτα κομμάτια αυτού του παζλ, ο δολοφόνος ετοιμάζει ένα ακόμη δωμάτιο στο ξενοδοχείο, για το τέταρτο κατά σειρά θύμα του;

"Emporium: Η πυξίδα των ονείρων" του Pierdomenico Baccalario

Από τότε που οι Λίλι έφτασαν στο Άπλκρος, στις αρχές του καλοκαιριού, όλο το χωριό μοιάζει να έχει πέσει θύμα διάφορων μυστήριων περιστατικών. Τις τελευταίες μέρες, τα πρόβατα εξαφανίζονται από τις φάρμες και τα ψάρια ξεγλιστράνε από τα δίχτυα: λέγεται ότι είναι έργα ενός Ανθρώπου των Δασών, που τριγυρίζει κυνηγώντας Μαγικές Ψυχές.
Να είναι άραγε μονάχα ένας από τους θρύλους του πιο απομονωμένου χωριού της Σκοτίας ή μια πραγματική απειλή; Θα πρέπει να το ανακαλύψει ο Φίνλεϊ, ως νέος υπερασπιστής του Μαγαζιού της Μαγείας, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, το Κουρέλι.



"Η κατάρα του δαίμονα" του Adam Blake

ΤΗ ΛΕΝΕ ΝΤΙΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 19 ΧΡΟΝΩΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΘΕΙ
Ένας διαρρήκτης κλέβει από το Βρετανικό Μουσείο ένα αρχαίο βιβλίο - το έργο ενός παρανοϊκού προφήτη που προέβλεπε τη συντέλεια του κόσμου. Ούτε ένα όμως από τα οράματά του για την Ημέρα της Κρίσεως δεν έχει βγει αληθινό. Μέχρι τώρα.
Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
Ανεξήγητα σημεία και τέρατα, το ένα μετά το άλλο, πλήττουν τον κόσμο - είναι όμως πράγματι θεϊκά σημεία και τέρατα ή μήπως έργα δαιμονικού ανθρώπου; Μία πρώην αστυνόμος κι ένας πρώην μισθοφόρος στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την αλήθεια συναντούν το μοναδικό άτομο που μπορεί να λύσει το γρίφο των προφητειών - ένα δεκαεννιάχρονο κορίτσι που αυτοαποκαλείται έκπτωτος άγγελος.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ.
Το μεγαλύτερο συνωμοσιακό θρίλερ της χρονιάς - ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο κώδικες και στοιχεία, θεούς και δαίμονες, και μία ηρωίδα που θα σας μείνει αξέχαστη.

"Η τελευταία συγνώμη" του Μιχάλη Σπέγγου

1973, Γιάννενα.
Ένας Χιλιανός αξιωματούχος, του καθεστώτος Πινοσέτ, επισκέπτεται την πόλη ως επίσημος προσκεκλημένος της χούντας των Συνταγματαρχών όταν ένα απόγευμα θα βρεθεί δολοφονημένος στο φαράγγι του Βίκου. Πανικόβλητη η κυβέρνηση φορτώνει τη δολοφονία σε έναν φοιτητή με αριστερή δράση. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;
1938-39, Γιάννενα.
Παρά τη σκιά του πολέμου, οι νέοι της πόλης περνούν ανέμελα τις ημέρες τους. Ο χριστιανός Νίκος Καζαντζής ερωτεύεται την Εβραία Ρεβέκκα Λεβή, αλλά αν και οι οικογένειές τους είναι πολύ δεμένες, εκείνη θα ενδώσει στις πιέσεις του πατέρα της, προκειμένου να παντρευτεί έναν ομόθρησκό της, τον αμοραλιστή Αζέρ.
1938-39, Αμβούργο.
Ο καλλιεργημένος μηχανικός Κάρστεν είναι γιος του στρατηγού και ήρωα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου Έρχαρτ Φον Έρεν και ένας από τους λίγους Γερμανούς που αντιστέκεται στη μαζική προπαγάνδα του χιτλερικού καθεστώτος. Καθώς ετοιμάζεται να υπηρετήσει στη Βέρμαχτ, παρακολουθεί έντρομος την κλιμάκωση της βίας ενάντια στους Εβραίους.
1944, Γιάννενα.
Καθώς η συντριβή του Ράιχ είναι επικείμενη, οι Γερμανοί ετοιμάζουν μια μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης και προώθησής του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα εξοντωθούν. Ο Κάρστεν υπηρετεί στη φρουρά της πόλης και μένει στο επιταγμένο σπίτι των Καζαντζήδων όπου την παραμονή της 25ης Μαρτίου, θα αποκαλύψει στον Νίκο ότι σε λίγες ώρες οι Γερμανοί, θα συλλάβουν όλους τους Εβραίους πολίτες. Ο Νίκος, με κίνδυνο της ζωής του, προσπαθεί να φυγαδεύσει όσα μέλη από την οικογένεια Λεβή μπορεί. Ο Αζέρ δεν καταφέρνει να ξεφύγει και στέλνεται στο εφιαλτικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπιργκενάου. Είναι, όμως, αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να επιβιώσει…

"Μαγειρέψτε οικονομικά με τον Jamie" του Jamie Oliver

Με αυτό το βιβλίο θα μάθουμε πώς να μαγειρεύουμε νόστιμα και θρεπτικά φαγητά χωρίς να επιβαρύνουμε το πορτοφόλι μας.
Γευστικά πιάτα, γαρνιρισμένα με διαφορετικά υλικά σε μια πανδαισία χρωμάτων που θα σας εντυπωσιάσουν.
Κάθε συνταγή είναι οικονομική και πιο φθηνή ανά μερίδα από οποιοδήποτε φαγητό που θα παραγγείλετε απέξω.
Είναι καιρός να γίνουμε δημιουργικοί στην κουζίνα.




 

"Ενεργειακή Θεραπεία" της Martin Brofman

Τα τελευταία 38 χρόνια ερεύνησα διάφορες ανατολικές φιλοσοφίες και εσωτερικές διδασκαλίες κι άρχισα να καταλαβαίνω όλο και περισσότερα πράγματα για τη σύνδεση σώματος και νου. Αντιλήφθηκα ότι χρειαζόταν ένα βιβλίο που να εστιάζει στα στοιχεία που είναι απαραίτητο να υπάρχουν στη συνειδητότητα του ανθρώπου ο οποίος βιώνει τα συμπτώματα μιας ασθένειας και θέλει να αυτοθεραπευτεί. Αυτός είναι ο σκοπός του βιβλίου που έχετε στα χέρια σας. Είναι ένα έργο αναφοράς που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα εσωτερικά αίτια του προβλήματος καθώς και τα σημεία έντασης μέσα στη συνειδητότητα.
Η εκτόνωση των εντάσεων και ο τρόπος που θα τον πετύχει κανείς είναι στα χέρια του ανθρώπου που βιώνει τα συμπτώματα. Φυσικά, η γνώση της σχέσης ανάμεσα στο σύμπτωμα και στο αντίστοιχο εσωτερικό αίτιο μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη ενόραση που θα βοηθήσει το άτομο που βιώνει το σύμπτωμα να καταλάβει τις λύσεις που έχει στη διάθεσή του.
Ελπίζω ότι εσείς, οι αναγνώστες, θα διαπιστώσετε ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο μέσο που θα σας επιτρέψει να βοηθήσετε και να καταλάβετε τους γύρω σας, ή και να διευκολύνετε τη δική σας θεραπεία, όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε για αυτό.

"Ημερολόγιο 2015 – Καλύτερα γίνεται!" της Νάνσυ Μαλλέρου

 Σε αυτό το ημερολόγιο, συγκεντρώσαμε για εσάς σκέψεις, με τη μορφή θετικών δηλώσεων, και πράξεις, με τη μορφή μικρών τελετουργιών, που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή σας, να χτίσουν την αυτοπεποίθησή σας, κι έτσι να σας οδηγήσουμε σε ισορροπημένες και ευτυχισμένες σχέσεις!