Ο Μάιος κοντεύει να φτάσει στο τέλος του. Είναι οι εποχή που οι full season σειρές μας φτάνουν και εκείνες στο τέλος τους. Ανάμεσά τους και το "The Vampire Diaries" που φέτος, ειλικρινά, δεν κατάλαβα πότε ξεκίνησε, πότε έκανε break, πότε ξαναξεκίνησε, πότε τελείωσε. Και όχι, δεν εννοώ ότι τελείωσε γενικά, σίγουρα όμως αποτελείωσε εμάς με πολλούς τρόπους, όπως έκανε και πέρσι καλή ώρα, έστω και αν η έκταση της τραγικότητας της 6ης season δεν ήταν ισάξια με εκείνη της 5ης. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Προσοχή! Το κείμενο περιέχει spoilers οπότε, αν κάποιος δεν θέλει να κινδυνέψει να μάθει περισσότερα απ' όσα θα ήθελε να γνωρίζει, καλό είναι να σταματήσει να διαβάζει αυτή τη στιγμή.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ (ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ...):
Η season ξεκινάει με τους ήρωές μας να πενθούν την Bonnie και τον Damon, που ως γνήσιοι γκαντέμηδες, παγιδεύτηκαν σε μια μαγική χρονοχωροφυλακή (ουάου... δεν ξέρω καν αν υπάρχει τέτοια λέξη ή αν την επινόησα μόλις τώρα). Βέβαια, όλος ο ντουνιάς πιστεύει πως κόλλησαν στην άλλη μεριά -ξέρετε, μαζί με τους νεκρούς- και πως αφού αυτή καταρρέει, δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν τρόπο να γυρίσουν πίσω. Η Elena, που δεν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια του Damon, αποφασίζει να σβήσει τις αναμνήσεις που έχει από αυτόν, με την βοήθεια του Alarick. Την ίδια ώρα, η Caroline προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστικό του Stefan, ο οποίος έχει φτιάξει μια νέα ζωή μακριά από το Mystic Falls που ακόμα καλύπτεται από το μαγικό πέπλο των Ταξιδευτών, γεγονός που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα κανέναν. Σαν να μην έφταναν όλα
αυτά, ο Damon και η Bonnie ανακαλύπτουν πως μαζί τους είναι παγιδευμένος ένας ψυχοπαθής μάγος, ο Kai, που είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να επιστρέψει πίσω στον χρόνο και τον τόπο που ανήκει, για να διεκδικήσει τη δύναμη και την εξουσία που θεωρεί πως στερήθηκε άδικα. Φυσικά, αυτό, φέρνει στο προσκήνιο δεκάδες άλλα προβλήματα, για να μην αναφέρουμε την επιστροφή του Damon για τον οποίο, η Elena, δεν αισθάνεται τίποτα πλέον, ενώ εκείνος δεν είχε τίποτα άλλο στο μυαλό του εκτός από εκείνη. Το ότι η Bonnie, βέβαια, είναι το ίδιο άτυχη ως συνήθως και ξέμεινε μόνη της στο 1994, είναι μια άλλη ιστορία, που δεν αργεί να εξελιχθεί σε μια μάχη ανάμεσα σε μάγους που ο καθένας ζητάει εκδίκησει για τους δικούς του λόγους.

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΣ (ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ):
- Έχω να κάνω μια δήλωση που θα σας σοκάρει. Είδαμε 22 επεισόδια και από αυτά, μόνο στα πρώτα 4-5 επεισόδια, η Elena, κλαίει. Κλείστε το στοματάκι σας, μην φάτε και καμιά μύγα τσάμπα και βερεσέ, και πιστέψτε με. Η αγαπημένη κλαψομούνα της Αμερικής έκλεισε τις κάνουλες και μας επέτρεψε να ζήσουμε μερικές στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και χωρίς να ακούμε το ενοχλητικό, κουταβίσιο κλαψούρισμά της, που σε κάνει να θες να τις πετάξεις φόλα. Ξέρω πως αυτό δεν ακούγεται και πολύ φιλόζωο από μέρους μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, όχι όταν μιλάμε για μια γκόμενα που κλαίει ΜΟΝΙΝΩΣ... ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΛΕΪ.
- Βέβαια, τα γεγονός πως η Elena σταμάτησε να γεμίζει τον τόπο αίμα, δάκρυα και μύξες, δεν σημαίνει
πως την καθιστά πιο συμπαθή. Οι προβληματισμοί της, άλλωστε, έχουν τόσο βάθος όσο οι προβληματισμοί στους οποίους μπορεί να περιπέσει ένας πολύποδας, δηλαδή, κανένα απολύτως. Βρικόλακας ή θνητή, η Elena είναι μία από τις πιο εκνευριστικές παρουσίες της αμερικάνικης τηλεόρασης, και είναι ευχής έργον το ότι αποφάσισε να μας απαλλάξει από την παρουσία της στον 7ο κύκλο (θα κράξω γι' αυτό αργότερα), άσχετα από το ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως καριέρα, όχι μόνο γιατί υπηρέτησε για πολύ καιρό ένα ρόλο που την έκαψε, αλλά επειδή δεν έχει τα φόντα να κάνει κάτι περισσότερο.
- Ξεχάστε το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στα δύο αδέρφια και την Βουλγάρα. Πάει, μας τελείωσε, ψόφησε και του κάναμε και τα 40, και -ευτυχώς- η παραγωγή το πήρε είδηση... AT LAST!!! Βέβαια, ο αφανισμός αυτού του γεωμετρικού σχήματος, έφερε στο προσκήνιο άλλα, πιο περίπλοκα σχήματα. Πραγματικά, το Mystic Falls θυμίζει πλέον περισσότερο το Beverly Hills, με τα χτυποκάρδια να βαράνε κόκκινο, περισσότερο απ' όσο βαράνε οι σφυγμού ετοιμοθάνατου πριν το έμφραγμα στο "Grey's Anatomy". Ναι, ξέρω, μπέρδεψα πολλά πράγματα μαζί, αλλά αν δείτε την 6η season, θα καταλάβετε απόλυτα τι εννοώ. Ο έρωτας έρχεται και φεύγει σαν τα απορριμματοφόρα στο κέντρο της Αθήνας, τα συναισθήματα διατηρούνται όσο ένα λίτρο γάλα στο ψυγείο μας, και όλοι οι ήρωες της σειράς έχουν ανταλλάξει λόγια αγάπης, dna και σύφιλη. Φτάνει, για όνομα του Θεού!
- Φυσικά, δεν έχω μιλήσει καθόλου για τις εντυπώσεις που μου άφησε το story και ναι, είναι μεγάλη μου
παράληψη. Λοιπόν... το story δεν είναι καλό, το ίδιο και η εξέλιξή του, αλλά δεν το λες χειρότερο από εκείνο της 5ης season. Σαφέστατα και το πρώτο μισό είναι πιο βαρετό σε σχέση με το δεύτερο, αφού ο Kai αποδεικνύεται ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας σε αυτήν την χρονική περίοδο, αλλά παρ' όλα ταύτα, παρακολουθείς το σύνολό της χωρίς να θες να πέσεις σε κώμα ή να κάνεις λοβοτομή. Και πιστέψτε με, έχουμε δει πολλά, πάρα πολλά σε αυτή τη σειρά που μας έχουν κάνει να σκεφτούμε τα χειρότερα. Υπάρχουν κάποιες ανατροπές, κάποιες μικροεκπλήξεις, δεν λέω... έπιασα τον εαυτό μου να συγκινείται λιγάκι σε μια-δυο περιπτώσεις, ενώ οι κομπάρσοι και τα δικά τους προσωπικά, άρχισαν να έχουν αρκετό ενδιαφέρον κατά περιόδους.
- Σεναριακά κενά... Julie... θα σε μαλώσω... Για κάποιο λόγο, έχω την αίσθηση πως δεν θυμάσαι τι έχεις γράψει στις προηγούμενες seasons (εκτός κι αν μας δουλεύεις πως ασχολείσαι με το κωλοσενάριο της σειράς), ή πως πιστεύεις πως μέσα σε ένα καλοκαίρι παθαίνουμε, αν όχι αμνησία, τουλάχιστον μαλάκυνση, κάτι που θα δικαιολογούσε το να έχουμε ξεχάσει τα πάντα. Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, αλλά θυμόμαστε... τα πάντα! Ή ακόμα κι αν δεν τα θυμόμαστε εξ' αρχής, ζωντανεύουν κάπου βαθιά μέσα μας όταν πέφτουμε στις τρύπες σου, που θυμίζουν περισσότερο λαγούμια, και πράγματι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά μαζί μας. Βέβαια, στην πραγματικότητα, αυτό που δεν πάει καλά είσαι εσύ και οι ιδέες σου.
- Stefan και Caroline! Ok... το είχαμε καταλάβει εδώ και καιρό πως κάποια στιγμή θα μας το σερβίρατε
και αυτό, προκειμένου να ικανοποιήσετε μια ακόμα μερίδα fans, αλλά έλεος! Εκτός του ότι ο τρόπος σας ήταν ηλίθιος και γελοίος -και καθόλου, μα καθόλου πειστικός-, γιατί μπήκατε στην διαδικασία να μας πουλήσετε -και μάλιστα ακριβά- έρωτες ανάμεσα στον Klaus και την Caroline; Μην ανησυχείτε... θα κράξω τις δραστηριότητες του κυρίου όταν έρθει η ώρα να μιλήσουμε για το "The Originals", οπότε κάνω focus στην ξανθιά νυφίτσα αυτή τη στιγμή. Caroline, κορίτσι μου, αυτή δεν είναι καρδιά περιβόλι, αλλά ο Κήπος της Εδέμ και μάλιστα, στην είσοδό του, βρίσκεσαι εσύ με ανοιχτά πόδια. Πρόσεξέ το λιγάκι, αυτό! Επίσης, δείξτε λίγο έλεος στον Alarick, του οποίου του έχετε γαμήσει τα πρέκια.
- Ας σταματήσει κάποιος -επιτέλους!- τα πήγαινε-έλα στο υπερπέραν, στον άλλο κόσμο, στον αγύριστο, από την μια πόλη στην άλλη κτλ. Εκτός του ότι κατάντησε κουραστικό -και δεν έχω και κάρτα να μαζεύω τσάμπα μίλια-, το να προσπαθείτε να συναγωνιστείτε το "Supernatural" στο θέμα αυτό, δεν θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους, ακόμα κι αν πετύχετε τους στόχους σας. Επίσης, αρχίστε να σκέφτεστε πιο πρωτότυπες ιδέες για να ξεφορτώνεστε τους αντιπάλους-εχθρούς-κακούς της κάθε περιόδου. Το να είναι "ανίκητοι" και να τους ξεπαστρεύετε τελικά σαν τις κατσαρίδες που τις πέτυχε η παντόφλα στο δόξα πατρί, καθόλου γούστο δεν έχει και εμείς, απλά παρακολουθούμε τρώγοντας πασατέμπο, αδιάφορα και άνευρα, χωρίς κάνουν να αναφωνήσουμε ένα "ίου", βρε αδερφέ. Τέλος, σταματήστε να εξαφανίζετε ηθοποιούς για 5-6 επεισόδια, ενώ τα υπο-stories τους είναι "ανοιχτά". Δεν θέλουμε άλλες εκκρεμότητες, μας φτάνουν οι δικές μας. Ευχαριστούμε!

ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 7η SEASON:
Η αγαπημένη Julie μας το είχε πετάξει απ' έξω-απ' έξω, από τις αρχές κιόλας της χρονιάς, πως πιθανότατα να υπάρξει και 7η season. Βέβαια, μας είχε απειλείσει και πέσρι το καλοκαίρι, όταν πριν ξεκινήσει η 6η season δήλωνε χωρίς ντροπή και αίσχος πως έχει ιδέες και για 7η και για 8η season. Αλλά δεν φταίει κανένας άλλος... Ο Ian και ο Paul φταίνε που ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους και δεν ακολούθησαν την Βουλγάρα στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα να μην βυθιστούν στα κύματα του Hollywood. Από την άλλη, βέβαια, μάλλον έβλεπαν πιο μακριά από εκείνη, και είπαν να τσιμπήσουν κανένα εκατομμύριο ακόμα τώρα που μπορούν, μιας και μετά δεν πρόκειται να βρουν ρόλο σε μεγάλη παραγωγή ούτε ως
κομπάρσοι, όχι μετά τα χρόνια πέτσινα και βρικολακίστικη μαγκιά. Anyway... η ουσία είναι μία. Μετά από μια άκρως αποτυχημένη χρονιά, με τα νούμερα να μην ξεπερνάνε τα 1.3 εκατομμύρια θεατές σύμφωνα με τον μέσο όρο ακροαματικότητας, το "The Vampire Diaries" θα επιστρέψει το φθινόπωρο του '15 για να κλείσει τους λογαριασμούς τους. Τώρα, αν θα πάει ολόκληρη season, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Ποιος ξέρει; Χωρίς την Elena τριγύρω, ίσως τα πράγματα να αποκτήσουν ξανά ενδιαφέρον, αφού δεν θα ασχολούμαστε με του πάτου της τον χαβά, ούτε με τα υπαρξιακά της. Ναι... ήρθε η ώρα, το κέντρο του σύμπαντος, να αλλάξει θέση. Αμήν!