Ο Christopher Lee πέθανε σε ηλικία 93 ετών με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος νοσηλεύονταν τις τελευταίες 3 εβδομάδες στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.
Ο Christopher Lee είχε αρχικά μια ιδιαίτερη αγάπη για τους αντιήρωες των ταινιών και για αυτό προτιμούσε τους ρόλους των κακών, αλλά έγινε γνωστός για το ρόλο του ως Κόμης Δράκουλας σε μια σειρά από δημοφιλείς Hammer Horror ταινίες.
Άλλοι ξεχωριστοί ρόλοι περιλαμβάνουν, ως Φρανσίσκο Σκαραμαγκά στην ταινία του "James Bond: Ο άνθρωπος με το χρυσό πυροβόλο όπλο" (1974), Σάρουμαν στο "The Lord of the Rings" τριλογία ταινιών (2001-2003) και "The Hobbit" τριλογία ταινιών (2012-2014), και ως Κόμης Ντούκου σε δύο τελευταίες ταινίες του "Star Wars" (2002, 2005).
Έγινε ιππότης για τις υπηρεσίες του και την φιλανθρωπία το 2009, και έλαβε την υποτροφία BAFTA το 2011.
Ο ζωντανός θρύλος της μεγάλης οθόνης και ένας καταξιωμένος χέβι μέταλ τραγουδιστής έβγαλε πέρυσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χριστουγεννιάτικο σινγκλ, το «Darkest Carols, Faithful Sing».
Η πρώτη επαφή του Christopher Lee με το χέβι μέταλ έγινε το 2005, όταν ηχογράφησε ένα ντουέτο με τον Φάμπιο Λιόνε των Rhapsody of Fire, το «The Magic of the Wizard’s Dream». Από τότε έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, τα «Charlemagne: By the Sword and the Cross» και «Charlemagne: The Omens of Death», καθώς και τέσσερα EP.

(Πηγή: Τheguardian)