"Ό,τι κι αν φέρει το αύριο" της Mary Fitzgerald

Παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1937, η Σέφι Μπλέικ ερωτεύεται τον Άμιας Τρόι από την πρώτη στιγμή που τον αντικρίζει σε μια παραλία της Κορνουάλης. Εκείνος, όμως, την εγκαταλείπει για να πολεμήσει στο πλευρό των Δημοκρατικών, στον ισπανικό εμφύλιο. Με ραγισμένη καρδιά, η Σέφι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μόνη της τις συνέπειες της εφήμερης σχέσης τους και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή στο Λονδίνο, ως βοηθός του διάσημου δημοσιογράφου Τσάρλι Μπράντφορντ. Ο Τσάρλι της συμπαραστέκεται στις πιο δύσκολες στιγμές της, την ώρα που η σκιά του πολέμου απλώνεται βαριά πάνω από την Ευρώπη.
Όταν ο Άμιας εμφανίζεται ξανά στο δρόμο της, η Σέφι πρέπει να αποφασίσει αν θα ακούσει μόνο την καρδιά της ή θα επιλέξει τη βαθιά αγάπη που τη δένει με τον Τσάρλι. Την ίδια ώρα θα προσπαθήσει να περισώσει από τις τρομακτικές συνέπειες του πολέμου ό,τι έχει απομείνει από την οικογένειά της.

"Έρωτας ως την άκρη του κόσμου" της Fiona Macintosh

Ενώ μαίνεται η μάχη της Καλλίπολης στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, μια Αγγλίδα νοσοκόμα, η Κλερ Νάιτινγκεϊλ, γνωρίζει έναν Αυστραλό αξιωματικό του ιππικού, τον Τζέιμι Ρεν. Αν και το περιβάλλον είναι ζοφερό, εκείνοι ερωτεύονται τρελά ο ένας τον άλλο. Η φλόγα της αγάπης τους φωτίζει τις πιο σκοτεινές τους ώρες, ακόμα κι όταν τους χωρίζει ο πόλεμος.
Η τυχαία γνωριμία του Τζέιμι με τον Τούρκο στρατιώτη Ατζάρ Σαχίν στο αιματοβαμμένο πεδίο της μάχης δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στους δύο άντρες, αλλά η σχέση αυτή θ’ αφήσει κι ένα πολύτιμο χνάρι που θ’ ακολουθήσει η Κλερ για να βρει τον αγαπημένο της.
Με τη λήξη του πολέμου, κατά την αναζήτησή της η Κλερ θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη και στον πατέρα του Ατζάρ, ένα χαρισματικό και βασανισμένο διανοούμενο, που γοητεύεται από την παρουσία της. Όπως όλοι οι άλλοι, έτσι κι εκείνος πιστεύει ότι ο Τζέιμι δεν υπάρχει πια. Όλοι, εκτός από την Κλερ.

"Ο γυρισμός Α' & Β' τόμος" της Rosamunde Pilcher

Γεννημένη στο Κολόμπο της Κεϋλάνης (τώρα, Σρι-Λάνκα), όπου ζει η οικογένειά της, η Τζούντιθ Ντάνμπαρ περνάει τα εφηβικά της χρόνια εσωτερική σε σχολείο της Αγγλίας. Δεν είναι δυστυχισμένη, αλλά δεν παύει να νιώθει μοναξιά. Όταν όμως η καινούργια φίλη της, η Λάβντεϋ, την καλεί στο σπίτι της, ένα θαυμάσιο αρχοντικό στις ακτές της Κορνουάλης, η Τζούντιθ βρίσκει εκεί τη θαλπωρή μιας δεύτερης οικογένειας και ευχάριστες νεανικές συντροφιές. Εκεί γνωρίζει και την πρώτη της αγάπη…
Αλλά όλα αυτά γρήγορα θα γκρεμιστούν από τη λαίλαπα του πολέμου. Οι ηλιόλουστες μέρες της Κορνουάλης μοιάζουν πια μακρινό και άπιαστο όνειρο. Πολλοί από τους νέους, που το ανέμελο γέλιο τους αντηχούσε εκεί, δεν θα γελάσουν πια. Και η Τζούντιθ, με άγνωστη την τύχη των δικών της, και με την αγωνία για τη μοίρα μιας νιογέννητης μεγάλης αγάπης, έχει μπροστά της ένα μεγάλο ταξίδι στον πόνο και στους κινδύνους, πριν φτάσει και γι’ αυτήν… η μέρα του γυρισμού.