"Δεν πέθανα εγκαίρως" της Ρέας Βιτάλη

Τι σόι άνθρωπος… Να ’ξερες πόσες φορές το μονολόγησα.
Έτσι καθώς ακολουθούσα τη σκιά της ζωής του όλης. Τι σόι άνθρωπος… Να! Τότε που τον είδα να σημαδεύει με το μαχαίρι, ο ίδιος σου λέω, το χέρι του… Να κόβει το δάχτυλό του μπροστά στα μάτια της. Να της στραγγίζει το αίμα του όλο. Τι σόι άνθρωπος… Όταν έτρεχε με μια κούτα τσιγάρα στα χέρια, ανάμεσα από διασταυρούμενα πυρά πολέμου, για ένα «ψιτ, μικρέ», που ακούστηκε από ένα παράθυρο που ανοιγόκλεισε σβέλτα. Όταν είδε το φίλο του να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του. Όταν έλεγε «εγώ θα είμαι μια μεγαλοφυΐα!» κι ήτανε μια σταλιά. Όταν ταξίδευε για Ρώμη. Τότε που όλη η Ελλάδα μετανάστευε… Εννιακόσιες… Άκου νούμερο! Εννιακόσιες νύφες μιας και μόνης καραβιάς για Αυστραλία, για να συναντήσουν ένα γαμπρό που είχαν δει μόνο σε φωτογραφία… Κι αυτός… Μετανάστης Πολιτιστικός μετανάστης, γι’ αυτό που εκείνος όριζε ως «ψωμί». Στη Ρώμη του 1957 και στο Παρίσι του 1960. Δεν μπορείς να φανταστείς τι γινότανε στη Ρώμη του ’57 και στο Παρίσι του ’60! Τι σόι άνθρωπος… Όταν την είδε τόσο μα τόσο όμορφη, με τα μαλλιά της ανακατεμένα από έρωτα και ένα δευτερόλεπτο μετά… Άσ’ τα! Θα τα διαβάσεις. Τι σόι άνθρωπος… Σ’ εκείνη τη μικρή αυλή… Εκεί! Όπως τα είχε στοιβαγμένα, έριξε βενζίνη και έβαλε φωτιά! Τα έκαψε, σου λέω, όλα. Τι σόι άνθρωπος είναι αυτός που κατόρθωσε να λογαριαστεί με θηρία! Που δεχόταν επάνω του, καταπάνω του, κατάσαρκα, όλα τα ηλεκτρικά βολτ της παγκόσμιας τέχνης. Και καταγράφηκε στη λίστα των πιο σημαντικών προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα. Και κείνος… Άκου! «Κινδύνευα να αυτοκαταστραφώ», μου είπε. Τι σόι άνθρωπος… Εκεί στη Βενετία. Όταν μου μιλούσε για τότε… Την πιο μεγάλη του στιγμή. «Δεν πέθανα εγκαίρως, ο μαλάκας». Το είπε και το πίστευε.

"Ο κώδικας της θέλησης" του Alexander Loyd

Γνωρίζετε ότι το ποσοστό αποτυχίας των περισσότερων προγραμμάτων αυτοβοήθειας αγγίζει το 97%; Στην πραγματικότητα, η κλασική αρχή της προσωπικής βελτίωσης που σας προτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της θέλησης και της θετικής σκέψης αποτελεί συνταγή αποτυχίας. Στο βιβλίο Ο Κώδικας της Θέλησης, ο επιτυχημένος συγγραφέας Alexander Loyd αποκαλύπτει ένα μοναδικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό πρόγραμμα, που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε επιτέλους τη ζωή που επιθυμείτε και την επιτυχία που αξίζετε.
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το στρες, ή ο εσωτερικός φόβος, είναι ουσιαστικά η πρωταρχική αιτία οποιουδήποτε προβλήματος αντιμετωπίζουμε, είτε είναι σωματικό, πνευματικό ή συναισθηματικό είτε ακόμα και περιστασιακό. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι ο φόβος κυριολεκτικά προγραμματίζεται στο κυτταρικό μας επίπεδο. Γι’ αυτό οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να απενεργοποιήσουμε την αντίδραση στρες χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη της θέλησης. Για πρώτη φορά, ένα βιβλίο θα σας μάθει πώς να αλλάζετε τον κυτταρικό προγραμματισμό του φόβου σε προγραμματισμό αγάπης, προκαλώντας έτσι μια φυσική χημική αλυσιδωτή αντίδραση που θα σας ωθήσει προς τη δική σας απόλυτη επιτυχία.
Το βιβλίο βασίζεται στην επιστήμη, στην αρχαία σοφία, αλλά και σε δοκιμασμένες θεραπευτικές τεχνικές που εξαλείφουν τα προσωπικά εμπόδια που μας υπονομεύουν, ενώ προσφέρει ένα επαναστατικό ολιστικό πρόγραμμα σαράντα ημερών που στηρίζεται σε περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια κλινικής εμπειρίας.
Όπως και αν ορίζετε την επιτυχία –ως πλούτη, επαγγελματική ικανοποίηση, θεραπεία των προβλημάτων υγείας ή επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζετε στις σχέσεις σας–, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να την κατακτήσετε γρήγορα και οριστικά.

"Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου" του Gaston Leroux

Μετά από μία κοπιαστική ημέρα σημαντικών επιστημονικών πειραμάτων, η δεσποινίς Στάνγκερσον είχε μόλις αποσυρθεί στο υπνοδωμάτιό της. Ξαφνικά, άρχισαν να ακούγονται από μέσα ήχοι πάλης, αγωνιώδεις κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια και πυροβολισμοί. Όταν η κλειδωμένη της πόρτα υποχωρεί στα χτυπήματα του πατέρα της και ενός υπηρέτη, η Ματίλντ βρίσκεται πεσμένη στο πάτωμα, σοβαρά τραυματισμένη και γεμάτη αίματα. Κανείς άλλος δεν βρίσκεται στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη έξοδος, και το μοναδικό παράθυρο του Κίτρινου Δωματίου είναι ασφαλισμένο από μέσα. Πώς είναι δυνατόν να απέδρασε από εκεί ο δράστης;
Μία γεμάτη ερωτηματικά και γρίφους υπόθεση και ένας ευρηματικός ντετέκτιβ συνθέτουν μία υπέροχη, νοσταλγική και ατμοσφαιρική ιστορία φόνου, απάτης, προδοσίας και πάθους, που, σχεδόν έναν αιώνα μετά από την πρώτη δημοσίευσή της, παραμένει ορόσημο της κλασικής αστυνομικής λογοτεχνίας και δεν σταματά να διαβάζεται, να αγαπιέται και να αποκτά νέους φανατικούς θαυμαστές μέσα στον 21ο αιώνα. Το Μυστήριο του Κίτρινου Δωματίου είναι μία από τις πιο εμβληματικές ιστορίες της λογοτεχνίας μυστηρίου, γραμμένη από το συγγραφέα που μας χάρισε το αθάνατο Φάντασμα της Όπερας.

"Ηρακλής ο ήρωας μέσα μας" της Ιουλίας Πιτσούλη

Αυτό το βιβλίο μιλάει για σένα. Για τον ήρωα μέσα σου.
Ήρωας είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος έζησε έναν μεγάλο πόνο και μεταμορφώθηκε από αυτόν δυναμώνοντας. Η μοίρα του είναι να χαράζει ένα νέο μονοπάτι, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους εκείνους που ακολουθούν.
Ο μύθος του Ηρακλή μάς συμπαρίσταται στην ατομική μας προσπάθεια να κάνουμε τους προσωπικούς μας άθλους• εκείνους που θα επιλέξουμε, αλλά κυρίως αυτούς που θα μας καλέσει η ίδια η ζωή να φέρουμε εις πέρας, ανακαλύπτοντας τον μεγαλειώδη Αληθινό μας Εαυτό και ανοίγοντας τον δικό μας δρόμο προς την πνευματική διάσταση της ύπαρξής μας.
Προς τα ουράνια.
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ
Ακολουθήστε αυτόν τον πρακτικό και πρωτότυπο Οδηγό Αυτογνωσίας και απαντήστε στις ερωτήσεις προσωπικής ανίχνευσης που δείχνουν τον δρόμο προς την αποκατάσταση της Αληθινής μας Ταυτότητας.

"Φάρμα"

Μπορείς να βοηθήσεις τα κοτοπουλάκια να βρουν τη μαμά τους και τον μπαμπά τους μέσα στη φάρμα;
Άνοιξε τα πολύχρωμα παραθυράκια, άκουσε τις φωνούλες των ζώων και μάθε για τη ζωή στη φάρμα μέσα από τις σελίδες αυτού του συναρπαστικού βιβλίου.







"Σχεδιάστριας μόδας"

Γίνε η στιλίστρια των σταρ με αυτό το συναρπαστικό βιβλίο!
Πανέμορφες πριγκίπισσες περιμένουν να τις ντύσεις με μοναδικά σύνολα από τις δικές σου εμπνεύσεις και δημιουργίες. Πατρόν για εντυπωσιακά ρούχα και αξεσουάρ, πολύχρωμα σχέδια, αστραφτερά κοσμήματα, οδηγίες, συμβουλές και ό,τι άλλο χρειαστείς βρίσκονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου!






"Οι ρόδες του λεωφορείου"

Παίζω και μαθαίνω με τον γνώριμο σκοπό από το παιδικό τραγούδι Οι Ρόδες του Λεωφορείου.
Παίξτε με τις σελίδες του βιβλίου, ανακαλύψτε κρυμμένες εκπλήξεις και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας!
Σχήματα, χρώματα, τραγούδια, όλα ταξιδεύουν με το λεωφορείο στην Πόλη των Ζώων!