Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο με τίτλο "Σενάριο Αθανασίας" του Βασίλη Γκουρογιάννη: Ένα μυθιστόρημα για τη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας με τη σοφή και διεισδυτική ματιά του βραβευμένου συγγραφέα. 01 Οκτωβρίου 2015 στις 20.30μ.μ.

Θα μιλήσουν οι:
Κατερίνα Σχινά, δημοσιογράφος-κριτικός λογοτεχνίας
Γιάννης Ν. Μπασκόζος, δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Είναι ένα βιβλίο υπαρξιακό, συμβολικό, διατρέχει την αρχαία ελληνική γραμματεία, τη μυθολογία, τη θρησκεία, τους θρύλους.
Ένας μεσήλικας μπροστά στο δίλημμα: «Έζησα ή δεν έζησα μια ουσιαστική ζωή; Καταπίεσα τα ένστικτά μου και τις όποιες παρορμήσεις μου και άφησα τη λογική να υπερισχύσει;». Αυτή τη διαταραχή δηλαδή ανάμεσα στο έλλογο και στο ζωώδες, στο ένστικτο δηλαδή και στη λογική.
Ένα όργιο φαντασίας. Μια ζούγκλα στο μυαλό και στο σώμα ενός ανθρώπου.
Η ώριμη ματιά του ήρωα διεισδυτική, τρυφερή και παραιτημένη, φιλοσοφημένη, αλλά προπάντων στηριγμένη στη φαντασία. Και ιερατική και βέβηλη. Αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής μας εποχής. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά;
O Γκουρογιάννης με τη σοφή και παραληρηματική γραφή του και τις συνεχείς ανατροπές μπορεί να σε κρατάει δέσμιο της αφήγησής του.
Το βιβλίο είναι δομημένο σαν κινηματογραφική ταινία. Εξού και ο τίτλος Σενάριο αθανασίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Βασίλης Γκουρογιάννης γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Γρανίτσα Ιωαννίνων. Φοίτησε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Από το 1977 εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει: Διηγήσεις παραφυσικών φαινομένων (1992), Το ασημόχορτο ανθίζει (1995), Ο θίασος των Αθηναίων (1999), το οποίο μεταφράστηκε στα ιταλικά, Βέβηλη πτήση (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2003), Από την άλλη γωνία (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2006). Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περ. Διαβάζω για το βιβλίο Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή (κυκλοφόρησε το 2009 και επανακυκλοφόρησε σε μορφή πόκετ τον Οκτώβριο του 2014).

* Η εκδήλωση διαρκεί 2 ώρες.