Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι τέσσερις νικητές είναι:

  • ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος - 43,6 εκατ. ευρώ
  • Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας - 52,6 εκατ. ευρώ
  • AΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού - 75,9 εκατ. ευρώ
  • Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης - 73,9 εκατ. ευρώ

Το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 246 εκατ. ευρώ.


Οι υποψήφιοι που δεν πήραν άδεια:

  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

Αυτοί είναι οι επιλαχόντες που θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το πόθεν έσχες των τεσσάρων που πήραν άδεια, μέσα στις επόμενες 90 ημέρες μέχρι το "μαύρο" που θα ρίξει η DIGEA.


Ν. Παππάς: Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά. Σχεδιάσαμε όμως μια διαδικασία για να μεγιστοποιήσουμε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο. Το κλειδί για την επιτυχία ήταν το να αποκλειστεί η ροή πληροφοριών μεταξύ τους, κάτι που καταφέραμε απολύτως.

Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΙ: Η διαδικασία ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια στη μικρότερη τιμή. Οι επιλαχόντες είναι 70% πάνω και έχουν μείνει έξω. Ήταν ραντεβού στα τυφλά με την τύχη αλλά και αποτέλεσμα κρίσιμων αποφάσεων.

Σαββίδης: Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μπούμε στα μίντια. Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν. Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα απ' όλους. Είπα αν δεν μπορώ να πάρω εγώ την άδεια, θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν όσο περισσότερο γίνεται οι υπόλοιποι. Δεν είμαι χαμένος, κέρδισα.

Αλκαλάι για τον STAR: Εξωφρενικά τα ποσά, δεν είχαμε φανταστεί ότι θα φτάσουν εκεί. Η διαδικασία ήταν υπερβολική.

Ο κ. Θοδωρής Κυριακού από τον Ant1 και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησαν από το κτίριο της ΓΓΕΕ χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Στις 02:50π.μ. της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η δημοπρασία.

Αν και από το βράδυ της Τετάρτης υπήρχαν πληροφορίες ότι η μαραθώνια διαδικασία δημοπράτησης βαίνει προς το τέλος της, τελικά ο διαγωνισμός ολoληρώθηκε μετά τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τέταρτη άδεια «κλείδωσε» λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε δημοπρασία διήρκεσε πάνω από δέκα ώρες, με την πρώτη να ξεκινά το πρωί της Τρίτης και να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, έπειτα από μια μάχη των οκτώ υποψηφίων επί δεκαπέντε ολόκληρες ώρες.

Σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.

Αγωνία για Alpha, Star και όλα τα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια.

Το τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά πλέον καθώς έπειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις όσων από τους διεκδικητές μιας τηλεοπτικής άδειας δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις προνομιούχες άδειες.