O Quentin Tarantino ετοιμάζει τη νέα ταινία του, η οποία δεν αποκλείεται να είναι η προτελευταία στη σκηνοθετική καριέρα του. Οι πρώτες πληροφορίες συνδέουν το σενάριο με την ιστορία του Charles Manson, η οποία συγκλόνισε τον πλανήτη πριν από σχεδόν 50 χρόνια.
Αν ισχύουν όλα όσα δηλώνει τα τελευταία χρόνια, ο θρυλικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Quentin Tarantino, σκοπεύει να αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση της δέκατης ταινίας του. Με άλλα λόγια, μένουν μόνο δύο ακόμα ταινίες για να δούμε από τον ταλαντούχο δημιουργό (με δεδομένο ότι ο ίδιος μετράει ως ένα έργο τα δύο Kill Bill).
Τώρα, μαθαίνουμε ότι το σενάριο για την πρώτη από τις δύο εναπομείνασες παραγωγές στα σχέδια του Tarantino και πιθανά προτελευταία της καριέρας του, είναι ήδη γραμμένο από τον σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ξεκινήσει και την αναζήτηση ηθοποιών, αλλά και του ή των στούντιο που θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση και τη διανομή της ταινίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Variety, στην ένατη ταινία του, ο Tarantino σκοπεύει να ασχοληθεί με την ιστορία μερικών από τους πλέον διαβόητους φόνους στην αμερικάνικη και πιθανά, παγκόσμια σύγχρονη ιστορία.


Σύμφωνα με τις πηγές του μέσου, το σενάριο που έχει ετοιμάσει ο σκηνοθέτης περιστρέφεται γύρω από την τραγωδία του Αυγούστου του 1969, όταν ο Charles Manson, ως αρχηγός τότε μιας περίεργης αίρεσης και οιονεί κοινοβίου που ονομαζόταν Manson Family, διέταξε μια ομάδα ακολούθων του να εισβάλουν σε δύο σπίτια στο Λος Άντζελες.
Οι πιστοί ακόλουθοι του Manson, εισέβαλαν στο πρώτο σπίτι το βράδυ της 8ης προς 9ης Αυγούστου και έσφαξαν με διάφορους φρικτούς τρόπους όποιον βρήκαν μέσα, συνολικά 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της διάσημης ηθοποιού και συζύγου του σκηνοθέτη Roman Polanski, Sharon Tate, η οποία ήταν μάλιστα το βράδυ του φόνου, οκτώ μηνών έγκυος.
Το επόμενο βράδυ, μία ακόμα ομάδα μελών του Family, αυτήν τη φορά μαζί με τον ίδιο τον αρχηγό τους, εισέβαλαν σε δεύτερο σπίτι και σκότωσαν παρομοίως βίαια το στέλεχος αλυσίδας σουπερμάρκετ Leno LaBianca και τη γυναίκα του, Rosemary.
Τα συγκεκριμένα μακελειά και όλα τα εγκλήματα που διέπραξε η αποτελούμενη κυρίως από γυναίκες Manson Family, υπό την καθοδήγηση του παρανοϊκού αρχηγού της, ο οποίος μεταξύ άλλων πίστευε ότι ήταν περίπου μετενσάρκωση του Ιησού και ότι θα ερχόταν το "Helter Skelter", ένας αποκαλυπτικός πόλεμος με αφορμή φυλετικές εντάσεις, συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη.


Η απόπειρα του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ, Quentin Tarantino, να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι της αμερικάνικης ιστορίας είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα, εξαιτίας του τεράστιου αντίκτυπου της υπόθεσης, η οποία συγκλονίζει ακόμα και σήμερα, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά από εκείνες τις φρικτές νύχτες κι ενώ ο 82χρονος σήμερα Manson βρίσκεται φυλακισμένος ισοβίως.
Πάντως, ακόμα δεν είναι γνωστό αν ο σκηνοθέτης θα επιχειρήσει να αφηγηθεί με ιστορική ακρίβεια τα γεγονότα εκείνης της νύχτας ή αν θα χρησιμοποιήσει τους φόνους ως πλαίσιο μιας τελείως διαφορετικής ιστορίας, η οποία απλά θα τέμνεται με τις διαβόητες αυτές δολοφονίες, σύμφωνα με το Variety.
Προς το παρόν κανένας ηθοποιός δεν είναι συνδεδεμένος επίσημα με αυτήν την ταινία, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο Tarantino θα δώσει ορισμένους τουλάχιστον ρόλους στους συνήθεις ταραντινικούς υπόπτους, τους οποίους θα πλαισιώσει με A-listers.
Σύμφωνα με το Wochit Entertainment, αλλά και το Variety, ο Tarantino θα προσεγγίσει μεταξύ άλλων τη Margot Robbie και την Jennifer Lawrence για τον ρόλο της Sharon Tate, ενώ ο Brad Pitt είναι στο στόχαστρο για τον ρόλο του Vincent Bugliosi, κατήγορου στη δίκη της Manson Family.


Το Wotchit Entertainment προχωρά ένα βήμα παραπέρα όσο αφορά την υπόθεση, αναφέροντας ότι η ταινία θα περιστρέφεται συγκεκριμένα γύρω από τον φρικτό φόνο της Sharon Tate και όλων όσων βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι, το μοιραίο βράδυ της 8ης-9ης Αυγούστου 1968.
Οι πληροφορίες του Variety αναφέρουν ότι οι Harvey και Bob Weinstein συμμετέχουν με κάποιον τρόπο στην προετοιμασία της ταινίας, αλλά δεν είναι γνωστό αν η The Weinstein Company θα αναλάβει την παραγωγή ή/και διανομή της ταινίας, καθώς ο Tarantino θέλει να κλείσει το cast πριν στραφεί στην αναζήτηση του στούντιο με το οποίο θα συνεργαστεί.
Προς το παρόν, τίποτα δεν είναι γνωστό σχετικά με ημερομηνίες, αλλά διαρρέει ότι ο σκηνοθέτης επιθυμεί να ξεκινήσει γυρίσματα εντός 2018.

(Πηγή: pathfinder.gr)