"Το χαμόγελο του δράκου" της Αλκυόνης Παπαδάκη

Εμείς… που κάναμε ψίχουλα την ψυχή μας για να ταΐσουμε τα όρνια.
Εμείς… που περπατήσαμε μέσα στη βροχή γιατί δεν καταδεχτήκαμε να πάρουμε την ομπρέλα που μας πρόσφεραν οι άλλοι επ’ αμοιβή…
Εμείς… που περπατήσαμε στον υπόνομο μ’ ένα τριαντάφυλλο στο χέρι.
Εμείς… που κάναμε τον δράκο που φώλιαζε μέσα μας να χαμογελάσει.
Εμείς… που φτάσαμε στην άκρη του γκρεμού, μόνο και μόνο για ν’ απολαύσουμε τη θέα…
Εμείς… που δεν ζητήσαμε ποτέ τα ρέστα της ζωής μας από τον ταμία.
Να ’μαστε, λέει, στη βαρκούλα… και να ’χε φεγγαράδα… και ν’ αρμενίζαμε…



"Κενό μνήμης" της Camilla Grebe

Ένας βίαιος φόνος ταράζει την ήσυχη πόλη Όρμπεργ και θα συνδέσει, με τρόπο αναπάντεχο, τη μοίρα τεσσάρων ανθρώπων: της Χάνε, του Πέτερ, της Μάλιν και του Τζέικ.
Όλοι έχουν ζήσει κάτι.
Όλοι έχουν δει κάτι.
Όλοι έχουν τα μυστικά τους.
Ένα πτώμα εκεί που κάποτε είχε βρεθεί ο σκελετός ενός πεντάχρονου κοριτσιού θα αποκαλύψει τα αδιόρατα νήματα που τους συνδέουν και θα δοκιμάσει τις αντοχές τους.
Το κυνήγι του δολοφόνου όχι μόνο θα αλλάξει τις ζωές τους, αλλά θα τις θέσει και σε θανάσιμο κίνδυνο.






"Η 8η μέρα" των Nicci French

Σε μια λεωφόρο του Βόρειου Λονδίνου, ένα αυτοκίνητο καταλήγει στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Ο οδηγός φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο. Μόνο που ο άντρας στη θέση του οδηγού έχει δολοφονηθεί πριν από μία εβδομάδα…
Στο πάρκο του Χάμστεντ Χιθ, μια φωτιά σιγοκαίει. Μέσα στις φλόγες της κείτεται το επόμενο θύμα. Καθώς τα φθινοπωρινά φύλλα έχουν αρχίσει να πέφτουν, ένας κατά συρροήν δολοφόνος σπέρνει τον πανικό στην πόλη, παίζοντας παιχνίδια με την αστυνομία. H λίστα θανάτου μεγαλώνει γρήγορα, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Ένα είναι σίγουρο: δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο δολοφόνο. Κάθε νέο θύμα αποτελεί κι ένα μήνυμα προς μία και μόνο γυναίκα. Η Φρίντα Κλάιν κρύβεται. Αλλά κάποιος έχει αποφασίσει να τη βρει…

"Ο λιμός" του Πάνου Αμυρά

Αθήνα, Δεκέμβριος 1941.
Η πόλη έχει βυθιστεί στον εφιάλτη του μεγάλου λιμού. Ένας λοχαγός των Ες Ες, ο οποίος ερευνά μια υπόθεση για λογαριασμό του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς, δολοφονείται άγρια στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.
Την έρευνα της δολοφονίας αναλαμβάνει ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης, ο οποίος επιστρέφει στην ενεργό δράση ύστερα από το καθεστώς διαθεσιμότητας που είχε τεθεί μετά την κλοπή της σβάστικας στην Ακρόπολη.
Η υπόθεση παίρνει γρήγορα απρόβλεπτες διαστάσεις και ο υπαστυνόμος θα διαπιστώσει ότι έχει εμπλακεί σε ένα φονικό παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν μαυραγορίτες, μέλη της δωσιλογικής κυβέρνησης, επίορκα στελέχη της Ειδικής Ασφάλειας και αξιωματικοί των Ες Ες.
Μέσα από την περιπλάνησή του σε παράνομα στέκια, καζίνο και καμπαρέ αλλά και στα κολαστήρια της Γκεστάπο, θα αναζητήσει την αλήθεια, ενώ με τη βοήθεια ενός βετεράνου της αστυνομίας και μιας μυστηριώδους κοπέλας θα βρεθεί μπροστά σε ένα παράτολμο σχέδιο που θα κρίνει χιλιάδες ζωές.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που φωτίζει την πιο σκοτεινή περίοδο της Κατοχής και αναδεικνύει άγνωστους έως τώρα πρωταγωνιστές.

"Μικροί επιστήμονες: Ανθρώπινο σώμα" της Anna Claybourne

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ;
Παρατηρήστε τις αναδιπλούμενες εικόνες και ανακαλύψτε τα παράθυρα γνώσης για να γνωρίσετε το ανθρώπινο σώμα.
Δείτε μέσα από τις έγχρωμες διαφάνειες τα όργανα του σώματος και μάθετε πώς λειτουργούν τα κύτταρα, οι ιστοί, τα όργανα και τα συστήματα, για να μας επιτρέπουν να παραμένουμε υγιείς.










"Μικροί επιστήμονες: Διάστημα" της Jen Green

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;
Παρατηρήστε τις αναδιπλούμενες εικόνες και εξερευνήστε το διάστημα μέσα από τα παράθυρα γνώσης. Ανασηκώστε τις έγχρωμες διαφάνειες και δείτε τα άστρα, τους πλανήτες, τους δορυφόρους και τους γαλαξίες.
Ταξιδέψτε στο διάστημα και γνωρίστε το ηλιακό σύστημα.












"Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά" της Κατρίνας Τσάνταλη

Ένα όμορφο πρωινό, ένα μικρό αγόρι που θέλει να μάθει όλα τα μυστικά του κόσμου, εξερευνά τον κήπο του σπιτιού του.
Ανάμεσα στα λουλούδια ανακαλύπτει μια χελώνα με πολύχρωμο καβούκι.
Η χελώνα του αναθέτει μια αποστολή… να της φέρει 4 αβγά και του υπόσχεται να του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό!
Μέσα από τα ταξίδια του, το μικρό αγόρι θα μάθει για τη διαφορετικότητα και πώς μπορεί να αγαπά και να αποδέχεται όλους τους ανθρώπους με σεβασμό.


"Στη χώρα των λαχανικών" της Μαρίας Χολέβα

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι άλλο ένα βιβλίο μαγειρικής.
Είναι ένα βιβλίο γεμάτο πρακτικές συμβουλές που θα κάνει το παιδί να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή μέσα από 30 συνταγές γεμάτες παιχνίδι, δημιουργικότητα και φαντασία!
Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας κοντά στα παιδιά, η Μαρία Χολέβα βοηθά τους γονείς να «ξανασυστηθούν» με το μαγείρεμα των λαχανικών και να μάθουν στα παιδιά τους να επιλέγουν συνειδητά τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή τους.
Μέσα από πρωτότυπα πιάτα, δείχνει πώς η προετοιμασία ενός φαγητού μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.
Ακολουθώντας τη σύγχρονη προσέγγιση ως προς την υγιεινή διατροφή, τα λαχανικά παρουσιάζονται με έναν τρόπο ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, προάγοντας συναισθήματα όπως η έκπληξη και η χαρά.

"Τα 5 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις πριν πεθάνεις" του John Izzo

Ποια είναι τα μυστικά της ευτυχίας;
Γιατί κάποιοι άνθρωποι ζουν καλά και πεθαίνουν ευτυχισμένοι;
Ο John Izzo μίλησε με περισσότερα από 200 άτομα μεταξύ 60-106 ετών, τα οποία περιέγραψαν γνωστοί και φίλοι ως «τα μοναδικά άτομα που ήξεραν ότι είχαν βρει την ευτυχία και το νόημα της ζωής». Μαγαζάτορες και επιζώντες του Ολοκαυτώματος, αρχηγοί φυλών και διευθύνοντες σύμβουλοι, αυτοί οι άνθρωποι, αθροιστικά, είχαν πείρα ζωής πάνω από 18.000 χρόνια. Απάντησαν σε ερωτήσεις όπως: Τι σας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά; Τι θα ευχόσαστε να είχατε μάθει νωρίτερα; Τελικά, τι είχε σημασία και τι όχι;
Ο συγγραφέας μοιράζεται τις ιστορίες τους, που είναι αστείες, συγκινητικές και μας βάζουν σε σκέψεις, καθώς και τα πέντε μυστικά που έμαθε σε συνεντεύξεις που τους πήρε, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την πρακτική εφαρμογή τους.
Το βιβλίο αυτό θα σας κάνει να γελάσετε και να βουρκώσετε και θα σας παροτρύνει να ανακαλύψετε εγκαίρως ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή σας.

"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς #5: Η απαγωγή του Γάτσον"των Isaac Palmiola, Nuria Aparicio

Η Τζούλια λατρεύει τη διάσημη τραγουδίστρια Λόρα Σπαρκς και όταν μαθαίνει πως θα προσφέρει σε δημοπρασία το διαμαντένιο στέμμα της αποφασίζει να παρακολουθήσει το γεγονός από κοντά. Ωστόσο, κάποιοι κλέβουν το στέμμα και… εντελώς τυχαία, φεύγοντας παίρνουν μαζί τους και τον Γάτσον!
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Οι τελευταίοι που άγγιξαν το στέμμα ήταν οι δύο πιο αποτυχημένοι μάγοι της ιστορίας!
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Σίγουρα δεν πρόκειται για μαγικά κόλπα…
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!







"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς #6: Η εξαφάνιση του youtuber" των Isaac Palmiola, Nuria Aparicio

Η Τζούλια και ο Ντιέγκο λατρεύουν το Άγριο Ζώο, τον πιο καταπληκτικό youtuber του κόσμου, που ανεβάζει απίθανα βίντεο με επικίνδυνα ζώα.
Εδώ και μια βδομάδα όμως δεν έχει δώσει σημεία ζωής… Σε τι μπελάδες έχει μπλέξει;
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Το Άγριο Ζώο έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται… ούτε καν η γιαγιά του!
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Το τελευταίο πράγμα που έκανε ήταν να κανονίσει μια περιήγηση στον Αμαζόνιο.
Ποιο παράξενο ζώο να ψάχνει άραγε;
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!





"Ημέρα πρώτη" του Drew Dudley

Ημέρα Πρώτη. H ημέρα που ανακαλύπτεις, καθορίζεις, ξεκινάς να καλλιεργείς τις θεμελιώδεις αρχές ηγεσίας και προσαρμόζεις τη συμπεριφορά σου. Η συνέπεια σε αυτές τις αλλαγές ξεχωρίζει τους ηγέτες, και ο Dudley προσφέρει όλα τα βασικά εργαλεία ώστε να δημιουργήσετε και να δεσμευτείτε στη δική σας πρώτη ημέρα.
Πιο συγκεκριμένα:
-Περιγράφει βήμα βήμα τη μέθοδο για να εντάξετε αυτές τις αρχές στην καθημερινότητά σας, ώστε να αυξήσετε τον αντίκτυπο της ηγεσίας και να πετύχετε τους στόχους σας.
-Παρέχει έναν χάρτη αλλαγών στη συμπεριφορά σας, που αποδεδειγμένα αυξάνουν τη δέσμευση στον στόχο, στην αυτοπεποίθηση, την παραγωγικότητα και την ευτυχία.
-Προσδιορίζει τις σημαντικότερες αρχές ηγεσίας, οι οποίες καθορίζουν την αποδοτικότητα και την επιρροή του ηγέτη.
Πλούσιο σε έγκυρες συμβουλές και άκρως πρακτικό, απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν και να εξελίξουν τις ηγετικές ικανότητές τους.
Ο Drew Dudley είναι ο βασικός εμπνευστής και ιδρυτής της Ηγεσίας της Πρώτης Ημέρας και εδώ και δεκαπέντε χρόνια βοηθά άτομα και οργανισμούς να βελτιώσουν τις ηγετικές τους ικανότητες.