Μάσκες, σερπαντίνες, κοστούμια, φύγαμε!

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ιστολόγιο Κάθε Μέρα Γονείς υποδέχονται τις Απόκριες και με κέφι περιμένουν τους μικρούς τους φίλους σε ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο εργαστήρι το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Φορέστε τη στολή σας και το μεγαλύτερό σας χαμόγελο και ελάτε να φτιάξουμε αποκριάτικες μάσκες μαζί με τη Μάγδα Ζήνδρου από το Κάθε Μέρα Γονείς.

Σας περιμένουμε στην παρέα μας με διάθεση για ξεφάντωμα!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Αντιόπης Φραντζή


το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στη 13.00μ.μ., στον παιδικό ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο Αχιλλέας είναι ένα παιδί της γενιάς του, όπως λέει η γιαγιά του. Κάθε καλοκαίρι αφήνει την πόλη και βρίσκει τη «Συντροφιά της Φυσικής Περιπέτειας», όπως ονομάζει την καλοκαιρινή του παρέα. Εκεί μαθαίνει για την κλιματική αλλαγή και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του κυβερνοχώρου, για να ενημερώσει και να οργανώσει σχέδια για δράση ενάντια στον κίνδυνο που απειλεί τον πλανήτη και τη ζωή μας. Η Αντιόπη Φραντζή θα είναι μαζί μας, για να μας γνωρίσει τον Αχιλλέα και τη δραστήρια παρέα του.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Για παιδιά από 6 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο LITTLE BOOK και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα νέα βιβλία της Ιωάννας Μπαμπέτα


το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Χαϊμαντά 35, Χαλάνδρι).

Η Ερμιόνη θέλει να γίνει μάγισσα. Φοράει μπέρτα και καπέλο, παίρνει και ένα μαγικό ραβδί. Τελικά, η μαγική λέξη είναι απλή και θα τη μάθουμε παρέα.

Ο Αρθούρος είναι ένας γενναίος ιππότης με ξύλινο σπαθί. Τα άλλα παιδιά δεν το ξέρουν και συχνά τον κοροϊδεύουν. Στο τέλος, όλοι θέλουν να του μοιάσουν.

Όταν μια μέρα ο Αρθούρος συνάντησε έναν δράκο, δεν ήξερε πώς να φερθεί. Δοκίμασε διάφορα, αλλά στο τέλος κατάλαβε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο απλοί και πιο… ευγενικοί!

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σας περιμένει να κάνετε μαγικά, να νικήσετε δράκους και να περάσετε ένα αλλιώτικο Σάββατο!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή την πρωτοποριακή σειρά βιβλίων


το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι).

Το ταξίδι μύησης στην Ιστορία ξεκινά… Μέσα από παιχνίδια, θα ταξιδέψουμε στον χρόνο και θα ανακαλύψουμε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Αφετηρία μας η εποχή των δεινοσαύρων όπου θα περπατήσουμε στα ερείπια του αρχαιότερου πολιτισμού. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο κάστρο του βασιλιά Φραγκίσκου Α’ της Γαλλίας, στην καρδιά της Αναγέννησης, όπου θα συναντήσουμε τον πολυμήχανο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Εμπνεόμενοι από τα έργα του, θα κατασκευάσουμε τον δικό μας παραλλαγμένο βιτρούβιο άνθρωπο παίζοντας με τις αναλογίες του σώματος.

Για περισσότερη απόλαυση και διάδραση φέρτε μαζί και το tablet ή το κινητό σας, για να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας η οποία συνοδεύει τα βιβλία.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ουσία

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Για παιδιά από 5 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η ομάδα GENDERHOOD, και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στο βιωματικό εργαστήριο «Ζητούνται φορεσιές για αναποδιές» που είναι βασισμένο στο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη


το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 18.00μ.μ., στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Κούμα 28, Λάρισα).

Μέσα από βιωματικές διαδραστικές δράσεις τα παιδιά θα μπουν σε κλίμα αποκριάτικου πάρτι και ντυμένα με τις στολές τους θα σχεδιάσουν μια καινούργια αμφίεση που θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα από τεχνικές δραματοποιημένης αφήγησης και δημιουργικού παιχνιδιού, τα παιδιά να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά τη φαντασία τους και να χωρέσουν σε κοστούμια που θα χωράνε τα θέλω τους.

Σας περιμένουμε για να διαβάσουμε το παραμύθι από την ανάποδη.

Για παιδιά 6-9 ετών
Για να συμμετάσχουν στο εργαστήρι τα παιδιά θα πρέπει να φορούν την αποκριάτικη στολή τους.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2410-287508

Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΓΡΑΜΜΗ