Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ο γοητευτικός αλλά ιδιόρρυθμος Ντέβιν Μπόλντουιν ζει στο Λονδίνο, εκτρέφει άλογα και δίνει συμβουλές σε όποιον ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το άλλο του μισό.
Απ’ την άλλη, η υπέροχη Αμάντα Λοκ, κόρη ενός δούκα, είναι το όνειρο κάθε ανύπαντρου άντρα. Όμως η ίδια δεν έχει συναντήσει ακόμη τον δυνατό έρωτα, παρότι έχει ξεκινήσει η τρίτη της σεζόν. Οι κακές γλώσσες της καλής κοινωνίας έχουν οργιάσει και η απελπισμένη οικογένειά της αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα.
Όταν ένας κόμης, παθιασμένος με τα άλογα, εμφανίζεται ως υποψήφιο ιδανικό ταίρι, η Αμάντα αποφασίζει να ξεπεράσει τον φόβο της για την ιππασία και να ξεκινήσει μαθήματα με δάσκαλο τον Μπόλντουιν.
Ο Ντέβιν δεν την αντιμετωπίζει ως τρόπαιο, όπως οι περισσότεροι εργένηδες συνομήλικοί του, αλλά ως μια νεαρή γυναίκα με όνειρα για μια ευτυχισμένη ζωή. Στις καθημερινές συναντήσεις τους, η Αμάντα βιώνει το πάθος για πρώτη φορά, αλλά η χημεία μεταξύ τους αποδεικνύεται εκρηκτική. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις συγκρούσεις και να αφήσουν την αγάπη να τους βρει για πρώτη φορά;

Προσωπική άποψη:
Ξέρετε τι είχα πολύ καιρό να κάνω; Να πάρω ρεπό! Κάπως έτσι, είπα πως αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο θα χαλαρώσω και θα δώσω λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό μου. Ξέρετε τι άλλο είχα πολύ καιρό να κάνω; Διαβάσω ένα κλασσικά ρομαντικό βιβλίο, με μια κεντρική ιστορία που να μην προσπαθεί τόσο πολύ να είναι παθιασμένη και έντονα ερωτική, αλλά που επικεντρώνεται σε εκείνο το παλιό, καλό και τρυφερό ρομάντζο που είναι μεν βγαλμένο από μιαν άλλη εποχή, αλλά που πάντοτε απολαμβάνουμε να διαβάζουμε, όχι μόνο επειδή μας χαλαρώνει, αλλά και γιατί μας "ταξιδεύει" πίσω στον χρόνο, σε άλλες εποχές, πιο αθώες και ειλικρινείς, τότε που παρασυρόμασταν απλά από τα συναισθήματά μας και δεν υπεραναλύαμε τα πάντα.

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή της Johanna Lindsey, η τέταρτη της σειράς της "Οικογένειας Ράιντ", που μας προσκαλεί -ή και προκαλεί, ανάλογα πως θα το δει κανείς- ν' αφήσουμε την αγάπη να μας βρει. Γιατί καμιά φορά, η αγάπη δεν έρχεται απλά εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά έρχεται την στιγμή εκείνη που είσαι πραγματικά έτοιμος να την αντικρίσεις κατάματα, να την αποδεχθείς, να την αγκαλιάσεις και τελικά να της επιτρέψεις να σε κατακτήσει και να γίνει κομμάτι σου. Τέτοια είναι και η στιγμή που θα διασταυρωθούν οι δρόμοι του Ντέβιν και της Αμάντα. Ο πρώτος είναι εκτροφέας αλόγων και ειδικός στο να συμβουλεύει κόσμο που αναζητά το άλλο του μισό. Η δεύτερη, κόρη δούκα και αριστοκράτισσα της καλής κοινωνίας, πιέζεται να βρει τον άντρα που θα παντρευτεί, καθώς αυτή είναι η τρίτη της σεζόν και οι κακές γλώσσες οργιάζουν.

Εκείνος θα αναλάβει την διδάξει ιππασία, καθώς ο υποψήφιος για την Αμάντα γαμπρός, ένας κόμης του επιπέδου της, έχει πάθος με τα άλογα και εκείνη, παρά που τα φοβάται, αποφασίζει να ξεπεράσει τα όριά της. Όμως, χωρίς να το γνωρίζει εκείνη τη στιγμή, η απόφασή της αυτή θα την οδηγήσει στο να ξεπεράσει πολλά περισσότερα όρια απ' όσα θα πίστευε ποτέ, μα και τους πιο βαθιούς κι εσωτερικούς της φόβους. Γιατί ο Ντέβιν είναι ένας άντρας που δεν την αντιμετωπίζει ως τρόπαιο, αλλά ως ένα ανθρώπινο πλάσμα που έχει συναισθήματα, ελπίδες, πάθη, όνειρα, ως μια γυναίκα που αναζητά την προσωπική της ευτυχία και που έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και που της αξίζει να πετύχει τους στόχους της και να πραγματώσει όσα ονειρεύεται, αρκεί ν' αγωνιστεί γι' αυτό και να μην παραδoθεί σε καθωσπρεπισμούς. Όμως και για εκείνον, η Αμάντα, δεν είναι απλά μια όμορφη γυναίκα που η κατάκτησή της θα ικανοποιήσει το εγώ κάποιου, αλλά κάποια που αξίζει ν' αγαπηθεί και που είσαι τυχερός αν κερδίσεις κι εσύ τη δικιά της αγάπη

Η ιστορία, ως ιστορία, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο ή το εξαιρετικά πρωτότυπο, ούτε κάποιο στοιχείο που μπορεί να σας ξαφνιάσει και να ανατρέψει όσα περιμένετε να συμβούν κατά την διάρκεια της εξέλιξής της. Ωστόσο, είναι ένα τρυφερό, ρομαντικό παραμύθι, με μια αισθαντική και δραματική νότα στην αφήγησή του που πολλές φορές σε συγκινεί και άλλες τόσες σε ταξιδεύει πίσω, στην εποχή εκείνη που κι εσύ αναζητούσες τον έρωτα και προσπαθούσες να τον κατανοήσεις. Οι διάλογοι είναι καλοδουλεμένοι, στο πνεύμα και στο ύφος της εποχής, αλλά χωρίς να είναι παλαιακοί και μένοντας πάντα στο ζητούμενο. Υπάρχει μια ωραία χημεία ανάμεσα στους ήρωές μας και η αλληλεπίδρασή τους είναι πολύ καλή, σε όλα τα επίπεδα, από το πως εξελίσσεται η σχέση μεταξύ τους, μέχρι και στο πως επηρεάζει ο ένας τον άλλον σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο, συναισθηματικά και όχι μόνο. Με απλά λόγια, μπορεί να μην έχουμε κάποια τρελή δραματουργική κορύφωση, αλλά σίγουρα έχουμε ένα ρομάντζο που σου ζεσταίνει την καρδιά.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Παπαγεωργίου Ιωάννα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτενχία
Έτος Έκδοσης: 2020
Αρ. σελίδων: 464
ISBN: 978-618-5394-87-5