Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Έπειτα από πολλά χρόνια μοναξιάς και δίχως μια πραγματική οικογένεια, η Κέιτ Τέιλορ βρήκε τη γαλήνη και την αποδοχή στο Σπιντλ Κόουβ. Ποτέ δεν σταμάτησε, όμως, να λαχταρά την αγάπη.
Η αγκαλιά του δεκανέα Σάμιουελ Θορν ήταν σίγουρα ακατάλληλη. Ένας άνδρας πολύ γοητευτικός αλλά ψυχρός, λιγομίλητος και απρόσιτος.
Μια επικίνδυνη ιστορία για την Κέιτ τούς φέρνει πιο κοντά. Εκείνος γίνεται ασπίδα, την προστατεύει και προσποιείται ότι είναι ο αρραβωνιαστικός της. Θα έκανε τα πάντα για εκείνη. Το πάθος μέσα του σιγοκαίει αλλά έχει πείσει τον εαυτό του πως δεν του αξίζει μια γυναίκα σαν την Κέιτ.
Προκειμένου να επιβιώσει η προσωρινή τους δέσμευση, ο Σάμιουελ πρέπει να αντισταθεί στα ζεστά της χαμόγελα και να την κρατήσει μακριά από τη σημαδεμένη του καρδιά. Η πιο δύσκολη μάχη που θα δώσει είναι αυτή με τη συνείδησή του.
Μια συγκλονιστική ιστορία δύο ανθρώπων που βρίσκουν τον εαυτό τους αλλά και ο ένας τον άλλον. Σελίδες γεμάτες πόνο, ελπίδα κι αγάπη.

Προσωπική άποψη:
Είναι ωραίες οι ερωτικές ιστορίες που όλα βαίνουν ομαλά ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, αλλά ξέρετε ποιες απολαμβάνω ακόμα περισσότερο; Εκείνες που στην εξέλιξή τους περιλαμβάνουν προβλήματα, εντάσεις και δράματα. Στα μάτια μου φαντάζουν πολύ πιο ρεαλιστικές και πραγματικές, μα περισσότερο από κάθε τι άλλο, ανθρώπινες. Είναι οι ιστορίες εκείνες με τις οποίες μπορείς να ταυτιστείς πιο πολύ και που μέσα τους βρίσκεις αλήθειες και κοινά σημεία με τη δική σου ζωή και τις προσωπικές σου σχέσεις. Επιπλέον, είναι πιο ενδιαφέρουσες, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο ή προβλέψιμο και πάντα έχουν να προσφέρουν κάποια έκπληξη. Τέτοιες είναι συνήθως και οι ιστορίες της Tessa Dare και το "Ένωση παντοτινή" δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η Κέιτ, ούσα ορφανή και μεγαλωμένη σε ένα ίδρυμα, έχει περάσει χρόνια ατελείωτης μοναξιάς, αναζητώντας τη θέση της στον κόσμο, αλλά και ένα μέρος στο οποίο να μπορεί να ενταχθεί και να νιώσει πως βρίσκεται στο σπίτι της. Το Σπιντλ Κόουβ, μια μικρή πόλη στην οποία και βρίσκει δουλειά ως καθηγήτρια μουσικής, έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια το καταφύγιό της. Η Κέιτ έχει βρει πια ένα σπίτι, αλλά αυτό που ακόμα της λείπει δεν είναι τίποτα άλλο από την αληθινή αγάπη. Ωστόσο, μην έχοντας καθόλου αυτοπεποίθηση, αισθάνεται πως δεν είναι διόλου ελκυστική, και η στάση του δεκανέα Σάμιουελ Θορν απέναντί της είναι η τρανταχτή απόδειξη πως είναι ανεπιθύμητη από τους άντρες. Όμως στην πραγματικότητα, πίσω από την ψυχρή και απόμακρη στάση του Σάμιουελ, κρύβονται άλλοι λόγοι, που σχετίζονται με ένα μυστικό που αφορά το κοινό τους παρελθόν και που ο ίδιος είναι αποφασισμένος να την προστατέψει από αυτό.

Η κατάσταση παραμένει στάσιμη, μέχρι τη στιγμή που η Κέιτ θα βρεθεί σε μια κοντινή πόλη, δίχως χρήματα ή τρόπο να επιστρέψει πίσω στο Σπιντλ Κόουβ, με τον Σάμιουελ να την βγάζει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί. Κι ενώ είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την Αγγλία και τον εκεί στρατό προκειμένου να κρατήσει τις αποστάσεις του, τα σχέδιά του καταρρέουν όταν μια ομάδα αγνώστων εισβάλλει στη μικρή τους πόλη, ισχυριζόμενη πως η Κέιτ είναι μία απ' αυτούς και τους ανήκει, εκείνος υποδύεται τον αρραβωνιαστικό της για να μπορέσει να την προστατέψει για ακόμα μια φορά, έστω κι αν βαθιά μέσα του γνωρίζει πως κάτι τέτοιο θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολο το να προφυλάξει την καρδιά του.

Όλα αυτά είναι η αρχή για να σπάσει ο πάγος ανάμεσά τους, με την Κέιτ να προσπαθεί να πλησιάζει τον Σάμιουελ και να μειώσει την απόσταση ανάμεσά τους, την ίδια ώρα που εκείνος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πετύχει το αντίθετο. Ωστόσο, όσο ψυχρός κι αν στέκεται απέναντί της, βαθιά μέσα του σιγοκαίει το πάθος του για εκείνη, με την ίδια να φαίνεται να μην είναι πρόθυμη να υποχωρήσει απέναντι στις άμυνές του, αλλά ούτε και απέναντι στη συνείδησή του, όσο κι αν αγνοεί τους πραγματικούς λόγους πίσω από την συμπεριφορά του. Αυτή η σύγκρουση χαρακτήρων και συναισθημάτων είναι που σε κερδίζει στην ιστορία αυτή, με την Κέιτ να πιέζει τον Σάμιουελ, χωρίς να είναι πρόθυμη να υποχωρήσει, και όσο εκείνη επιμένει, τόσο εκείνος επιμένει με τη σειρά του να την απωθεί. Πετυχημένα ή μη, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Σίγουρα, η επιμονή αυτή της Κέιτ μπορεί να φανεί κάπως αναχρονιστική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετείται η αφήγησή μας, γεγονός που καθιστά τις καταστάσεις ρεαλιστικές για εκεί που συμβαίνουν. Πάνω απ' όλα, όμως, η επιμονή της αυτή σε συνδυασμό με την γλυκύτητα του χαρακτήρα της είναι που την καθιστά αξιαγάπητη και ιδανική σύντροφο για τον Σάμιουελ, που πίσω από το απόμακρο προσωπείο του κρύβει έναν τρυφερό άντρα με ευαισθησίες, αποφασισμένο να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να προστατέψει τη γυναίκα που αγαπά. Και έτσι, έχουμε μια ιστορία με εντάσεις, συναισθηματικά δράματα, έντονα φορτισμένες στιγμές, κάποιες άλλες πιο ανάλαφρες και διασκεδαστικές, εμποτισμένες με σωστές δόσεις χιούμορ, όλα δοσμένα μέσα από την πένα της Dare με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Tessa Dare
Μεταφραστής: Γιατράκου Νέλλα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2021
Αρ. σελίδων: 384
ISBN: 978-618-5394-84-4