"Θέλω να είμαι καλά" της Λένας Καραμαλή

Το νόημα της ευτυχίας και πώς θα την κατακτήσουμε.
Όλοι θέλουµε να είµαστε καλά, στην ψυχή και στο σώµα, να έχουµε ευεξία, και το αξίζουµε. Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι γνωριµίας µε τον εαυτό µας και τα µονοπάτια της σκέψης µας, µέσα από επιστηµονικά δεδοµένα, για να µπορέσουµε κάποια στιγµή να πούµε επιτέλους «είµαι καλά».
Ό,τι κι αν έχει συµβεί στη ζωή µας, µπορούµε να είµαστε κάθε µέρα λίγο καλύτερα, ώστε να βρούµε βήµα βήµα την ψυχική µας ισορροπία. Να πάψουµε να ζούµε την καθηµερινότητα κάτω από την κυριαρχία του φόβου και του στρες, για να καταφέρουµε να έχουµε ικανοποίηση, πληρότητα και χαρά στη ζωή.
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψουµε το νόηµα της ευτυχίας και τους τρόπους µε τους οποίους θα την κατακτήσουµε. Μέσα από αυτό το βιβλίο θα µάθουµε συνειδητά να επιχορηγούµε περισσότερο τα θετικά συναισθήµατα. Να επιλέγουµε το χαµόγελο, το άγγιγµα, την αγκαλιά, το παιχνίδι, το γέλιο σε µεγαλύτερες δόσεις στην καθηµερινότητά µας. Να καλλιεργούµε την ενσυναίσθηση, τη συµπόνια, τη συγχώρεση, την καλοσύνη, την αγάπη, την ευγνωµοσύνη. Θα αρχίσουµε να συνειδητοποιούµε ότι τίποτα δεν είναι δεδοµένο και θα εκτιµούµε τα πράγµαταγύρω µας µε έναν διαφορετικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται πια να χάσουµε κάτι για να καταλάβουµε την αξία του. Θα νιώθουµε ότι έχουµε πληρότητα, έτσι θα δηλώνουµε εµπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή.
Η ζωή είναι ένα δώρο, ας το καλοδεχτούµε µε την επίγνωση του «πολύτιµου», αν θέλουµε να είµαστε πραγµατικά καλά.

"Γράμματα από το Παρίσι" της Γεωργίας Κακαλοπούλου

Όταν ο καναλάρχης Πιερ άφησε την Αθήνα για να γίνει µεγαλοµέτοχος σε ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά κανάλια του Παρισιού, πρόσφερε την ευκαιρία στους υπαλλήλους του να τον ακολουθήσουν στα νέα του γραφεία, πρόταση εξαιρετικά θελκτική για την Καρίνα. Ως σεναριογράφος θα της δινόταν η ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο της, αλλά κυρίως να αναγκάσει τον Πιερ να την προσέξει κι επιτέλους να την αγαπήσει. Μια συνεργασία της µε τον νεαρό-θαύµα του σύγχρονου κινηµατογράφου, Ζαν Περί, θα εξελιχθεί σε µεταξύ τους ανίερη συµφωνία για την κατάκτηση της πολυπόθητης καρδιάς του προέδρου. Στην προσπάθειά τους, θα χαθούν στα λόγια ενός εραστή µέσα από γράµµατα που βρίσκουν κρυµµένα στο Παρίσι. Θα οδηγηθούν σε γραφικούς και ιστορικούς δρόµους, θα µαγευτούν από τη ροµαντική ατµόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα θα παίξουν παρακινδυνευµένα παιχνίδια µε τον έρωτα και τις ζωές τους.

"Οι αρχαιοκάπηλοι" του Γιάγκου Ανδρεάδη

Mια ιστορία ανασκαφών, εγκλήµατος και έρωτα στη Μακεδονία. Η σκαπάνη του αρχαιολόγου και τα σχέδια των τυµβωρύχων θα συµπέσουν και θα αναµετρηθούν, καθώς θα προχωρούν δύσκολα οι ανασκαφές σε ένα αρχαίο ιερό σπήλαιο στον τόπο όπου ίσως βρισκόταν η αρχαία ελληνική πόλη Ηράκλεια η Εσχάτη. Στην αναµέτρηση αυτή, που συναρπάζει όσους ονειρεύονται και ενοχλεί όσους εµπορεύονται τη µνήµη και την ταυτότητα, την τελική απάντηση θα δώσει ο έρωτας.
Τι να κρύβει η τελευταία αίθουσα του ιερού που προσπαθούν να διαρρήξουν οι αρχαιοκάπηλοι; Ένδοξους τάφους, που θα ξυπνήσουν πάλι τη µνήµη κάποιων και τον φθόνο κάποιων άλλων; Έναν θησαυρό από χρυσά νοµίσµατα, που ίσως ήταν τα αργύρια για µια αρχαία προδοσία; Ή το µυστικό ενός καµένου παπύρου, που θα ζωντανέψει από ένα κοριτσάκι που ξέφυγε από τις ορέξεις των παιδόφιλων και θα σκαρφαλώσει στον αδειανό θρόνο που ήταν κάποτε αφιερωµένος στην τροµερή Περσεφόνη;

"Ο Σκορπιός" του Χάρη Καραθύμιου

O θάνατος ενός δεκαεφτάχρονου έρχεται να αναστατώσει τη ζωή ενός ορεινού χωριού. Οι κάτοικοι εύκολα θα πιστέψουν ότι µια οντότητα που πλανιέται στο δάσος είναι η υπεύθυνη. Θεωρούν ότι το χωριό τους είναι στοιχειωµένο εδώ και πολλά χρόνια. Οι έρευνες θα ενταθούν όταν ο πατέρας δέχεται ένα τηλεφώνηµα και ακούει τη φωνή του νεκρού παιδιού του. Την υπόθεση αναλαµβάνει ο ιδιωτικός ερευνητής Γαβριήλ Γάκος.
Όλοι είναι αθώοι και ένοχοι ταυτόχρονα, την ίδια στιγµή που άλλες τρεις δολοφονίες θα τους συγκλονίσουν. Ποιος είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τη µάσκα του Σκορπιού; Μια σκιά από το παρελθόν ή κάποιος που ζει σε αυτή τη µικρή κοινωνία;

"Οι άσσοι της καρδιάς" της Μαρίας Βιγκλιάρη

Νικόλας και Ασπασία. Παίξανε την αγάπη τους σαν µια παρτίδα χαρτιά. Κανείς δεν µπορούσε να µαντέψει ποιος θα κράταγε τους άσσους. Άνθρωποι που περίµεναν τον παράδεισο, αλλά γνωρίστηκαν και πάλεψαν για να µην πάνε στην κόλαση.
Άγγελος και Ζωή. Εκεί στις φωτιές του Αϊ-Γιάννη, συντελέστηκε µοιραίο ολοκαύτωµα! Οι µατιές τους κόλλησαν για πάντα και ενώθηκαν µε τη δύναµη της φλόγας, που πυρπόλησε στο πέρασµά της ό,τι εύφλεκτο υπήρχε, µαζί µε δυο διψασµένες νεανικές καρδιές. Το µέλλον τους όµως τόσο δύσκολο. Αφηµένη στον άνεµο, κρεµόταν η ζωή του και η ζωή της. Tόσο λεπτή σαν κλωστή, τόσο γερή σαν τριχιά. Μια γυναίκα καθορίζει εξελίξεις, υπογράφει συµβόλαια ζωής και προδικάζει µοίρες, γιατί αγαπά αυτόν που δεν µπορεί να έχει. Η εκδίκηση έχει χαραχτεί βαθιά στο µυαλό της. Σε αυτή την ιστορία τίποτα δεν έρχεται απλά.
Δυο µεγάλοι έρωτες µε ανυπέρβλητα προβλήµατα, που θα αγωνιστούν να τα καταφέρουν.