Οι γιορτές πλησιάζουν και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αναζητάμε αναγνώστικες προτάσεις για μικρούς, νεαρούς και έφηβους αναγνώστες, σε μια προσπάθειά μας να τους κάνουμε να ξεκολλήσουν έστω και για λίγο από τα video games και τις οθόνες των κινητών του, προσφέροντάς τους νέα, ενδιαφέροντα ερεθίσματα και μικρές στιγμές ξεγνοιασιάς.

"Πώς μπορείς ν' αλλάξεις τον κόσμο: Οδηγός για εφήβους":
Από την IglooBooks, μετά του "Οδηγούς για αγόρια και κορίτσια στην εφηβεία", έρχεται ένας ακόμα οδηγός, λιγάκι διαφορετικός και με μεγαλύτερη κοινωνική προσέγγιση, θα λέγαμε. Γιατί καλή η εφηβεία, με τα πάνω της και τα κάτω της, με τα ορμονικά της προβλήματα και τις εξάρσεις της, με τις προσωπικές επαναστάσεις και την προσπάθεια κατανόησης του κάθε εφήβου να καταλάβει ποιος είναι και που ανήκει, αλλά πέραν όλων αυτών, υπάρχουν και βαθύτερα, πιο ουσιαστικά θέματα με τα οποία μπορεί, πρέπει και οφείλει να καταπιαστεί. Και ο οδηγός αυτός είναι ένα εξαιρετικό δείγμα απ' το οποίο μπορεί κανείς ν' αντλήσει έμπνευση, σκοπούς, γνώσεις, σχέδια και ιδέες για το πώς μπορεί να συνεισφέρει στον πλανήτη και στους συνανθρώπους του.

"Η χριστουγεννιάτικη ευχή του κύριου ασβού":
Απευθυνόμενη σε παιδάκια από 0 έως 4 ετών, η χριστουγεννιάτικη αυτή ιστορία θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους χάρη στην απλότητα και την αμεσότητα των μηνυμάτων της για αγάπη κι ενότητα, πόσο μάλλον εν όψη εορτών, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια πολύ καλή διαδραστική επιλογή για τις ηλικίες αυτές, χάρη στα κρυφά παραθυράκια και στις μικρές ανακαλύψεις που καλούνται να κάνουν οι μικροί μας αναγνώστες, ιδανικές για χεράκια και ματάκια που τους αρέσει να ψάχνουν και να βρίσκουν, βοηθώντας τα παράλληλα ν' ακονίσουν όλες τους τις αισθήσεις. Κι αν ο κύριος Ασβός δεν μπορεί να νιώσει από μόνος του τη μαγεία των Χριστουγέννων, οι φίλοι του στο δάσος θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν σε αυτό.

"Οι απίστευτα καλές ιστορίες τρόμου του Ράουλι Τζέφερσον":
Ο αγαπημένος μικρών -εντάξει, και μεγάλων, ας το παραδεχθούν ορισμένοι, Jeff Kinney, "ξαναχτυπά" με τη σειρά του "Diary of an Awesome Friendly Kid" και πιο συγκεκριμένα με το τρίτο βιβλίο αυτής, αποδεικνύοντάς μας πως μπορεί να ψυχαγωγεί και να διασκεδάζει τους αναγνώστες του και με άλλες ιστορίες πέραν από εκείνες του αγαπημένου μας "Σπασίκλα". Εισβάλλοντας στον κόσμο της φαντασίας του Ράουλι Τζέφερσον, μας προσκαλεί να συναντήσουμε πλάσματα του σκότους, όπως βρικόλακες, ζόμπι, φαντάσματα, κάπως τρομακτικά μεν, αλλά παράλληλα αστεία και διασκεδαστικά μεν, που θα μας παρασύρουν σε ξέφρενες περιπέτειες γεμάτες spooky, αλλά και αστεία συνάμα διάθεση.