Τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, στις 19:30μ.μ., ο IANOS και φίλοι του εκλιπόντα Μοναχού Νικόδημου διοργανώνουν αφιέρωμα προς τιμή του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αφηγηθούν κείμενα, ποιήματα καθώς και στιγμές από την προσωπική τους σχέση μαζί του.

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν οι:
Δημήτρης Πιατάς, ηθοποιός
Θέμης Ροδαμίτης, καλλιτεχνικός διευθυντής πολιτιστικών φεστιβάλ
Στέλιος Μάινας, ηθοποιός
Σοφία Νοητή, μουσικός

Θα απαγγείλει ποιήματα από βίντεο η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Στο πιάνο θα παίξει συνθέσεις του η Γιούλα Γιαννάκη.

Η Μαρίνα Δημητρίου θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια της Άννας Δημητρίου αφιερωμένα στον Νικόδημο.

Ο σημαντικός ζωγράφος, ποιητής, μέσα από βίντεο αναφέρεται στην ζωή και το έργο του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link προκράτησης: https://bit.ly/3vAoEOg

Λίγα λόγια για τον μοναχό Νικόδημο:
Ο μοναχός Νικόδημος ήταν ο Νικόλαος Περακάκης. Γεννήθηκε το 1951 στη Νέα Σμύρνη. Αποφοίτησε από το Η΄ Γυμνάσιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1970 ως το 1991 μόνασε στο Άγιο Όρος, σε Κελλί που ανήκει στη Σκήτη της Αγίας Τριάδας, και διατέλεσε γραμματέας της Ιεράς Κοινότητας από το 1977 ως το 1982. Παρουσίασε τη ζωγραφική του το 1985 σε ατομική έκθεση στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και το 1991 στην γκαλερί «Ώρα». Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Η.Π.Α. κ.α.). Έχει συγγράψει δεκαπέντε ποιητικές συλλογές (Χρώμα αιώνων, Τα εγκώμια του χρόνου, Ερωτικός Α-σείριος, Ψυχοστασία - των προσώπων θραύσματα, Αναδάσωση μνήμης, Επειδή εγώ κ.ά.) και πέντε πεζά και δοκίμια (Το ταξίδι ενός αθώου, Οι ρίζες μας στο χρόνο, Η φωλιά του φιδιού, Ερωτικές ιστορίες, Η ημέρα του χρόνου). Το 1991 εγγράφηκε στο ωδείο «Έρευνα» του μουσουργού Αθαν. Βρυνιώτη, όπου παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα μουσικής. Στη συνέχεια, και για δέκα έτη, έκανε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και σύνθεσης και έγινε μαθητής του πιανίστα και συνθέτη Πέτρου Χατζηγεωργίου.