"Η πυρά" του György Dragomán

Ένα βαθιά πολιτικό μυθιστόρημα με την απειλητική και συνάμα ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα ενός παραμυθιού.
Η δεκατριάχρονη Έμα μεγαλώνει σε μια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης με δικτατορικό καθεστώς, όπου η καταπίεση δεν έχει τέλος. Όταν οι γονείς της σκοτώνονται, μπαίνει σε ορφανοτροφείο, αλλά πολύ σύντομα την παίρνει από εκεί η γιαγιά της, μια ηλικιωμένη γυναίκα την οποία η Έμα γνωρίζει για πρώτη φορά.
Και ενώ η πατρίδα της συγκλονίζεται από μια βίαιη επανάσταση, η Έμα –σαν μαθητευόμενη μάγισσα– αρχίζει να μαθαίνει τους τρόπους της Γιαγιάς, που ξέρει να λέει το φλιτζάνι, μπορεί να πληγώνει ή να γιατρεύει ανθρώπους κατά βούληση και μοιράζεται το σπίτι της με το φάντασμα του νεκρού άντρα της. Αλλά δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που οι περισσότεροι κάτοικοι της μικρής πόλης αντιμετωπίζουν τη Γιαγιά με καχυποψία και περιφρόνηση. Υποψιάζονται ότι αυτή και ο μακαρίτης σύζυγός της είχαν κάποια ανάμιξη στην εξαφάνιση επίσημων εγγράφων της μυστικής αστυνομίας του καθεστώτος.
Καθώς η Έμα μαθαίνει την ιστορία της οικογένειάς της, συνειδητοποιεί ότι πασπαλίζοντας την καθημερινότητα με λίγη μαγεία οι παππούδες της έβρισκαν μια διαφυγή από την ωμή πραγματικότητα.

"Τελευταία αναγγελία για Σαν Φρανσίσκο" του Guillaume Musso

Το νέο μυθιστόρημα του best seller συγγραφέα της Γαλλίας συνδυάζει την καταιγιστική δράση με σχόλιο πάνω σε φλέγοντα θέματα όπως η δικαιοσύνη, η ηθική, ο συμβιβασμός, το τραύμα, η απώλεια, ο σκοτεινός κόσμος της μαφίας, η υποκρισία της σύγχρονης κοινωνίας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα αεροδρομίου ένας άντρας και μια γυναίκα πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Καθώς σκύβουν να μαζέψουν τα πράγματά τους, παίρνει κατά λάθος ο ένας το κινητό του άλλου. Όταν αντιλαμβάνονται το λάθος τους, τους χωρίζει μια απόσταση 10.000 χιλιομέτρων, καθώς εκείνη έχει ανθοπωλείο στο Παρίσι, κι εκείνος εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο. Από περιέργεια ο καθένας εξερευνά το τηλέφωνο του άλλου, η αδιακρισία τους όμως τους οδηγεί σε μια αποκάλυψη: τις ζωές τους τις συνδέει ένα μυστικό που το θεωρούσαν για πάντα θαμμένο.

"Απόρρητος φάκελος Ίπκρες" του Len Deighton

Ένας υψηλόβαθμος επιστήμονας πέφτει θύμα απαγωγής. Μια βρετανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών αναλαμβάνει να ανακαλύψει τον λόγο. Ωστόσο, κυνηγώντας το θήραμα από το βρόμικο Σόχο ως την άλλη άκρη του κόσμου, μια φαινομενικά ξεκάθαρη αποστολή μετατρέπεται σε κάτι πολύ πιο δυσοίωνο.
Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Λεν Ντέιτον Απόρρητος φάκελος Ίπκρες επαναπροσδιόρισε το είδος του κατασκοπικού θρίλερ και χαρακτηρίστηκε ως «το αντιπροσωπευτικό μυθιστόρημα του Λονδίνου της δεκαετίας του 1960». Εμπεριέχει μέσα στις σελίδες του την αίγλη των καθαρόαιμων ιστοριών κατασκοπίας και μυστηρίου μιας άλλης εποχής, μιας εποχής όπου το σκοτάδι και οι μυστικές υπηρεσίες είχαν τους δικούς τους κανόνες.

"Ο ταχυδρόμος του Νερούδα" του Antonio Skármeta

Ο Μάριο Χιμένες, ένας νεαρός Χιλιανός ψαράς είναι απελπισμένα ερωτευμένος με την όμορφη κι αισθησιακή Μπεατρίς Γκονζάλες. Εγκαταλείπει τη δουλειά του και γίνεται ο ταχυδρόμος της Ίσλα Νέγρα, ενός νησιού όπου το μόνο άτομο που λαμβάνει και στέλνει αλληλογραφία είναι ο μεγάλος ποιητής Πάμπλο Νερούδα. Μακριά από τον πολιτισμό, η σχέση της ανθρώπινης φιλίας και της ποιητικής συνενοχής αναδύεται σταδιακά, με φόντο μια χώρα που πλησιάζει το τραγικό και δραματικό πεπρωμένο της.
Η βαθιά φιλία δυο φαινομενικά ετερόκλητων ανδρών αποτυπώνεται σε ένα ανατρεπτικό βιβλίο για την ομορφιά, τον έρωτα και την ελευθερία. Στις σελίδες του, οι άνθρωποι συναντιούνται, ενώνονται και δημιουργούν πραγματικά και μεταφορικά ποίηση.

"Παίξε, Μαξ!" της Μαρίας Ρουσάκη

Το τρίτο βιβλίο της σειράς με τον Μαξ, το μαύρο προβατάκι που αρνείται να κάνει ό,τι του λένε.
Μα, γιατί να παίζει; Και γιατί να αθλείται; Αφού ο Μαξ δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Ούτε μπάσκετ. Ούτε ρακέτες στην παραλία. Ούτε έκανε ορειβασία. Όμως του άρεσε πολύ να ζωγραφίζει. Και να μελετά τα πουλιά. Και να σκάβει για έντομα. Ή να παίζει μόνος του καμιά φορά. Ώσπου μια κεφαλιά θα αλλάξει την οπτική του γωνία και ο Μαξ θα τα δει όλα διαφορετικά. Ίσως και λίγο πιο ευχάριστα.

"Μπόγκι ο τουρίστας" του Aaron Blabey

Ένα ταξιδιάρικο, ξεκαρδιστικό βιβλίο από τον πολυβραβευμένο Aaron Blabey!
Όταν ο φαταούλας Μπόγκι αποφασίζει να πάει διακοπές, σκορπά το χάος σε κάθε προορισμό! Μα σ' όλα τα ωραία μπαίνει ένα τέλος.
Η σειρά παιδικών βιβλίων του Aaron Blabey ακολουθεί τον Μπόγκι, το αξιαγάπητο αλλά κάπως εγωκεντρικό παγκ σε όλες τις περιπέτειες του. Ο μικρός απατεώνας σκυλάκος διασκεδάζει τα παιδάκια, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα με χιουμοριστικό τρόπο πολύτιμες συμβουλές, καθώς ο Μπόγκι πάντα μαθαίνει από τα παθήματά του.

"Άρα, η εφευρέτρια των ονείρων" της Komal Singh

Αυτή η πολυαναμενόμενη συνέχεια του βιβλίου Άρα, η μηχανικός των άστρων φέρνει στο προσκήνιο το ταξίδι της καινοτομίας και δίνει στους μικρούς αναγνώστες την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα στοιχεία που είναι αναγκαία για να φτιάξουν μια start-up και να υλοποιήσουν τις Ιδέες τους όταν μεγαλώσουν.
Η Άρα είναι ένα μικρό κορίτσι που του αρέσει να κάνει ΜΕΓΑΛΑ όνειρα. Πολλές από τις φανταστικές ιδέες της της έρχονται στα όνειρά της. Η Άρα κατασκευάζει λοιπόν έναν Αποκωδικοποιητή Ονείρων για να αιχμαλωτίζει τα όνειρά της. Όμως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που κάνουν μεγάλα όνειρα. Τι θα γίνει με αυτά;
Με τη βοήθεια του ρομπότ της, της Ντι-Ντι <Μπιπ!>, και της ετερόκλητης ομάδας της, τους Σούπερ Λύτες, η Άρα ξεκινάει ένα ταξίδι για να φτιάξει τον Αποκωδικοποιητή Ονείρων της ΓΤΚ – Για Τον Κόσμο!

"Σχολή κατασκόπων - Καλοκαιρινή αποστολή" του Stuart Gibbs

Το έκτο βιβλίο της σειράς Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων.
Ο δεκατριάχρονος Μπεν Ρίπλεϊ ξέρει πια καλά ότι πρέπει να είναι επιφυλακτικός απέναντι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μυστική οργάνωση SPYDER. Έτσι όταν ο άσπονδος εχθρός του, ο Μάρεϊ Χιλ, σπάει επιτέλους τη σιωπή του και καταδίδει την ελίτ της SPYDER, ο Μπεν ξέρει ότι μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ:
Ακολούθησε τον Μάρεϊ Χιλ σε μια μυστική τοποθεσία για να σου υποδείξει τους αρχηγούς της SPYDER. Μόλις τους βρεις, επικοινώνησε με τη CIA για να τελειώσει τη δουλειά. ΜΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SPYDER.
Ωστόσο, τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο. Ο Μπεν και η Έρικα έχουν να αντιμετωπίσουν από εκπαιδευμένους δολοφόνους μέχρι και πολύ πεινασμένους κροκόδειλους, σε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν εγκαίρως τι ετοιμάζει αυτή τη φορά η SPYDER – και για να ανατρέψουν τα σατανικά της σχέδια.