Το καλοκαιράκι, αν και τυπικά φεύγει σε δύο βδομάδες, είναι ακόμα εδώ και λογικά θα είναι εδώ για πολύ καιρό ακόμα. Κι επειδή βαριόμουν και δεν είχα τι να κάνω... εντάξει, ψέματα λέω! Έχω πολλά να κάνω, αλλά κάπου πρέπει να πω τον πόνο μου και να μοιραστώ τους νταλκάδες μου μέχρι οι σειρές που παρακολουθώ να τελειώσουν ώστε να μπορέσω να τις σχολιάσω. Τέλος πάντων, στο παρακάτω post θα βρείτε τις προτάσεις μου σχετικά με τα anime που έκαναν την εμφάνισή τους κατά την καλοκαιρινή season και που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε πριν πιάσουν τα κρύα.

Aldnoah.Zero:
Ένα sci-fi anime που ακόμα κι αν δεν είσαι fan του είδους, σίγουρα θα το λατρέψεις. Η υπόθεση θέλει το ανθρώπινο γένος να έχει καταφέρει -πολλά χρόνια πριν- να μεταναστεύσει, μέσω μιας υπερπύλης στην επιφάνεια του φεγγαριού, στον Άρη, γεγονός που δεν άργησε να φέρει συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, κάτι που με τη σειρά του οδήγησε 15 χρόνια πριν σε έναν πόλεμο που είχε ως μοιραία κατάληξη την καταστροφή του φεγγαριού. Στο σήμερα, η πριγκίπισσα των Αρειανών αποίκων, έρχεται στη Γη προκειμένου να διαπραγματευτεί την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους της και τους γήινους, με τις εξελίξεις να είναι τραγικές και να οδηγούν σε ένα νέο πόλεμο. Προσωπικά, που πολύ καιρό είχα να δω sci-fi παραγωγή με τόσο action, με τόσο καλό art αλλά και τόσο ενδιαφέρουσα υπόθεση, έχω ενθουσιαστεί. Η δράση είναι συνεχής, οι μάχες επικές ενώ παράλληλα, υπάρχει υπόβαθρο στην αφήγηση, θίγοντας πολύ σοβαρά και λεπτά ζητήματα όπως ο ρατσισμός, οι γενοκτονία, αλλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας και του τι αυτή επιφέρει.

Gekkan Shoujo Nozaki-kun:
Ακροβατώντας ανάμεσα στο Comedy και το Romance, το συγκεκριμένο anime είναι ότι πιο διασκεδαστικό μπορείς να παρακολουθήσεις αυτή την περίοδο. Έχω γελάσει τόσο πολύ μαζί του που αν τύχει ο άντρας μου να είναι μάρτυρας της θέασης ενός ακόμα επεισοδίου, θα καλέσει το Ψ.Ν.Α. για να έρθουν να με πάρουν. Η Sakura είναι ένα κλασσικό λυκειοκόριτσο, ερωτευμένη με τον μυστηριώδη και απόμακρο συμμαθητή της, Nozaki. Όταν προσπαθεί να του εξομολογηθεί τον έρωτά της, εκείνος δεν καταλαβαίνει το κρυφό νόημα πίσω από τις λέξεις, περνώντας την για θαυμάστριά του. Τότε είναι που η Sakura ανακαλύπτει πως ο άντρας της ζωής της είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το όνομα μιας εκ των διασημοτέρων shoujo mangaka στην Ιαπωνία και αμέσως αναλαμβάνει να γίνει βοηθός του. Ουσιαστικά, η σειρά έχει ως στόχο να σατιρίσει τον ρομαντικό κόσμο των shoujo manga, όπου όλα είναι ιδανικά, από τους χαρακτήρες μέχρι και τα συναισθήματά τους. Κανένας από τους εμπλεκόμενους στο anime δεν είναι κομπάρσος και η κάθε μία από αυτές τις διαφορετικές προσωπικότητες είναι μοναδική. Άκρως απολαυστική σειρά που σε κάνει να γελάς αβίαστα, έστω κι αν γκρεμίζει τον ρομαντικό σου κόσμο μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις. Ξυπνάει τον κυνισμό σου, όπως και να το δεις.

Ao Haru Ride:
Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερα πρωτότυπο, το anime αυτό είναι αναμφίβολα το Romance-Drama της season. Η Futaba και ο Kou, κατά τα γυμνασιακά τους χρόνια, ερωτεύονται. Όμως εκεί που ο έρωτας πάει ν' ανθίσει, ένα άτυχο περιστατικό θα τον οδηγήσει σε ένα πρόωρο και άδικο τέλος. Ο Kou μετακομίζει και η Futaba δεν καταφέρνει ποτέ να λύσει την παρεξήγηση. Τρία χρόνια μετά, μαθητές πλέον στο λύκειο, οι δυο τους συναντιούνται και πάλι. Κι ενώ η καρδιά της Futaba χτυπάει ξέφρενα, εκείνος μοιάζει να έχει αλλάξει και να έχει αφήσει στο παρελθόν ό,τι ένιωσε για εκείνη που με τη σειρά της, έχει υιοθετήσει ένα προφίλ που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που πραγματικά είναι. Μέσα από την επαφή τους, λοιπόν, καλούνται ν' αλλάξουν και πάλι και να ρίξουν τις μάσκες τους και γιατί όχι... να παραδεχθούν πως ο έρωτάς τους ποτέ δεν έσβησε και πως μπορεί να γίνει πιο δυνατός. Έπειτα από την προηγούμενη ένδειξη καφρίλας από μέρους μου, δεν θα έπρεπε να το λέω αυτό, αλλά λατρεύω αυτό το anime, όπως και το manga στο οποίο βασίζεται, όχι μόνο για το ιδιαίτερο σχέδιό του, αλλά γιατί κάνει την καρδιά μου να χτυπάει πιο γρήγορα. Δεν είναι απλά μια ιστορία αγάπης, αλλά μια ιστορία ενηλικίωσης, μια ιστορία που σε προκαλεί να ανακαλύψεις ποιος είσαι και να το παραδεχθείς. Κι επειδή γίνομαι πολύ μελό, θα το αφήσω εδώ.

Tokyo Ghoul:
Όντας ό,τι πιο creepy κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι, είναι αδύνατον να το προσπεράσετε και να μην το δείτε. Ο Ken Kaneki, ένα τυπικό κολεγιόπαιδο, πέφτει θύμα ενός ghoul, ένα πλάσμα το οποίο τρέφεται με ανθρώπινη σάρκα και θυμίζει κάτι από δαίμονα. Βέβαια, η επίθεση του ghoul έχει παράδοξα αποτελέσματα αφού Ken μετατρέπεται ο ίδιος σε ghoul, όταν τα όργανα του ghoul μεταμοσχεύονται στον ίδιο έπειτα από ένα ατύχημα. Όντας ακόμα άνθρωπος, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, αγωνίζεται να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτό που είναι πλέον και στο νέο του κόσμο, αλλά και σε αυτό που ήταν και θέλει να διαφυλάξει με κάθε κόστος. Αν πείτε πως ως ιδέα δεν είναι ενδιαφέρουσα, θα είστε ή άδικοι ή ψεύτες. Το σενάριο είναι πάρα πολύ, το σχέδιο επίσης και καταφέρνει να διατηρήσει την αγωνία και την περιέργειά σου σχετικά με το πως θα εξελιχθεί όλο αυτό, στα ύψη. Βέβαια, θα ήθελα οι splatter και πιο gore σκηνές να μην ήταν τόσο... συγκαλυμμένες, αλλά θέλω να ελπίζω πως κάπου θα βρεθεί μια version και για μας που είμαστε ψυχανώμαλοι και θέλουμε τη βία ωμή, ατόφια και ρεαλιστική στο πιάτο μας.

Zankyou no Terror:
Ψυχολογικό θρίλερ που κάτι που λέει πως θα σας ενθουσιάσει και θα σας θυμίσει παλιές καλές εποχές του είδους. Βρισκόμαστε στο Τόκιο όπου μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες και φαίνεται να συνδέονται, έχουν πονοκεφαλιάσει την αστυνομία που προσπαθεί να βρει τους δράστες. Εκείνοι, όμως, αποφασίζουν εν μέρη να... αποκαλυφθούν. Ανεβάζουν ένα βίντεο στο διαδίκτυο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ολόκληρη η χώρα να κυλιστεί στην παράνοια. Οι Twelve και Nine, οι οποίοι αποκαλούν τους εαυτούς τους με το όνομα Sphinx, έχουν τα δικά τους φονικά σχέδια με σκοπό να αφυπνίσουν τα κοιμισμένα πλήθη με τον τρόπο τους. Άπλετο μυστήριο, δυνατή πλοκή, ανατροπές κι εκπλήξεις και γερές δόσεις σασπένς, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά καλοδουλεμένο σχέδιο και την υπέροχα απολαυστική και ταιριαστή μουσική, συνθέτουν ένα μοναδικό κάδρο που προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να έχει καμία ατέλεια. Αν όχι το αγαπημένο σας, θα είναι σίγουρα ένα από αυτά την περίοδο αυτή.

Barakamon:
Αυτό είναι σίγουρα το slice of life anime της season, για να μην πω της χρονιάς. Ο Handa, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας επαγγελματίας καλλιγράφος, από τους πλέον αναγνωρισμένους. Όταν χτυπάει έναν διάσημο κριτικό, εξορίζεται σε ένα ιδιαίτερο νησί, οι εκκεντρικοί κάτοικοι του οποίου αν και αρχικά τον... τρομοκρατούν, σταδιακά τον οδηγούν στο να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή μαζί τους ενώ παράλληλα, του δίνουν σημαντικά μαθήματα σχετικά με τη ζωή. Αυτό το στοιχείο που κάνει ένα καλό slice of life να ξεχωρίζει, είναι η ικανότητά του να ισορροπεί ανάμεσα στο κωμικό και το συγκινητικό κομμάτι της εκάστοτε ιστορίας. Ε, λοιπόν, το συγκεκριμένο anime, τα καταφέρνει περίφημα. Από τη μία είναι άκρως χιουμοριστικό, κάτι το οποίο πηγάζει κυρίως από τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της ζωής του -αλλά και τους νέους ανθρώπους που εισβάλλουν σε αυτήν-. Από την άλλη είναι άκρως συγκινητικό, αφού οι Ιάπωνες αν κάτι ξέρουν να κάνουν πολύ καλά, είναι να δίνουν μέσα από τα κείμενά τους μαθήματα ανθρωπιάς, μαθήματα για την αξία της ζωής, μαθήματα που πάντα θα σε συντροφεύουν και ποτέ δεν θα φύγουν από την καρδιά σου.

Love Stage!!:
Απευθύνομαι στις girly παρουσίες του site μας, που η ιδέα ενός yaoi anime δεν τις φρικάρει, αλλά τις γοητεύει. Βασισμένο στο ομώνυμο δημοφιλές manga, το anime μας αφηγείται την ιστορία των Izumi και Ryouma οι οποίοι πριν από δέκα χρόνια είχαν γνωριστεί στο πλατό μιας διαφήμισης όπου γύρισαν μαζί, με τον πρώτο να υποδύεται το κορίτσι, κάτι που δεν έμαθε ποτέ κανείς. Όταν τους ζητάνε από την εταιρεία να παίξουν και πάλι σε ένα νέο διαφημιστικό, θέλοντας τους ίδιους ηθοποιούς με τότε, ο Izumi αρνείται, αφού το περιστατικό τον έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα ενώ ο ίδιος έχει αποφασίσει πως θέλει να γίνει mangaka και όχι ν' ακολουθήσει την καλλιτεχνική πορεία της οικογένειας. Τελικά, δέχεται να το κάνει, αλλά δεν ξέρει πως ο Ryouma είναι ερωτευμένος με το κορίτσι που εκείνος είχε υποδυθεί κάποτε και όταν εξομολογείται τα συναισθήματά του στον Izumi, έρχονται τα πάνω-κάτω, συνειδητοποιώντας σταδιακά πως δεν μπορεί ν' αλλάξει αυτό που νιώθει και πως θα τον διεκδικήσει με κάθε τρόπο. Απολαυστικό, χιουμοριστικό, απόλυτα πιστό στο πνεύμα του manga, το anime αυτό είναι αστείο, συγκινητικό και άκρως τρυφερό. Βέβαια, θα προτιμούσα κάποια γαλάζια και ροζ συννεφάκια να έλειπαν, αλλά όταν τελειώσει η season, θα πω αναλυτικά τον πόνο μου και γι' αυτό. Παρ' όλα ταύτα, σε όλες τις yaoi fans, το προτείνω χωρίς ενδοιασμό.


Sequels και reboots που πρέπει να δείτε
Θέλοντας να εστιάσω αποκλειστικά σε νέα anime, άφησε έξω από τη λίστα ορισμένα anime τα οποία, αν και δεν ερχόμαστε φέτος για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους, δεν γίνεται να μην παρακολουθήσετε. Φυσικά, μιλάω για τα:
- Sword Art Online 2
- Free! Eternal Summer
- Kuroshitsuji - Book of Circus
- Sailor Moon Crystal
Τα τρία πρώτα αποτελούν συνέχειες των γνωστών anime -2η season για το καθένα από αυτά- κι αν και είναι τελείως διαφορετικά θεματολογικά και άσχετα μεταξύ τους, δεν γίνεται οι fans τους να μην τα παρακολουθήσουν. Ειδικά το "SAO", μετά τα πρώτα 3 εισαγωγικά επεισόδια, σου κόβει την ανάσα και ανεβάζει τους παλμούς σου στα ύψη. Όσο για το 4ο... είναι reboot της "Sailor Moon" κι ακόμα κι αν δεν θες να το παραδεχθείς γιατί ντρέπεσαι... θες να το δεις. Και καλά θα κάνεις! Είναι λιγότερο ηλίθιο, αφελές και φλύαρο από το πρωτότυπο και έχει εξαιρετικό σχέδιο.