Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Σε αυτό το απολαυστικό αλλά και πρακτικό βιβλίο, ο Alan C. Fox μοιράζεται μαζί σας 54 εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να πετύχετε επαγγελματικά και να ενισχύσετε τις σχέσεις σας με την οικογένειά σας, τους φίλους και τους συνεργάτες σας.
Ο Alan σάς μυεί σε κάθε εργαλείο, καθοδηγώντας σας μέσα από εμπνευσμένες σκέψεις και απολαυστικά περιστατικά από την πραγματική ζωή. Οι ιστορίες του θα σας αγγίξουν και οι συμβουλές του θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής σας, γιατί τα εργαλεία που προτείνει μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και να φέρουν άμεσα αποτελέσματα.
Μεταξύ άλλων, θα μάθετε:
  • Γιατί μερικές φορές είναι καλύτερο να «τηγανίζετε ένα άλλο αυγό» και να μην παραμένετε σε μια κατάσταση που σας δυσαρεστεί!
  • Πότε είναι ώρα να «ανεβείτε το βουνό» και να δοκιμάσετε τα όριά σας.
  • Και, γιατί είναι σημαντικό να παρατηρείτε «την αγκράφα της ζώνης των άλλων», κοινώς, γιατί πρέπει να δίνετε περισσότερη βάση στα έργα τους, παρά στα λόγια τους!

Προσωπική άποψη:
Το φετινό καλοκαίρι στάθηκε μια καλή ευκαιρία για μένα ώστε να κάνω εκ βαθέων συζητήσεις με τον εαυτό μου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε όλα εκείνα που χάσαμε την χρονιά που προηγήθηκε. Μια χρονιά δύσκολη, απαιτητική και γεμάτη απογοητεύσεις που ίσως να μην διαχειρίστηκα και πολύ καλά. Ίσως, λοιπόν, αυτός να ήταν και ο λόγος που στράφηκα σε τόσα πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης, χωρίς ωστόσο να βρω σε όλα αυτό που αναζητούσα. Μία εξαίρεση στον κανόνα την μονοτονίας και τους αυστηρού συντηρητισμού που χαρακτηρίζει συνήθως τα βιβλία αυτά, ήταν το "Κοινωνικά Εργαλεία" του Alan C. Fox ο οποίος, με χιούμορ και ειλικρίνεια, έχει αποστάξει τις εμπειρίες μιας ολόκληρης ζωής -και μάλιστα, μιας πολύ επιτυχημένης κι ευτυχισμένης ζωής- σε αυτόν τον οδηγό που όχι μόνο συμβουλεύει, αλλά ψυχαγωγεί παράλληλα.

Ο συγγραφέας αναφέρεται μικρά και μεγάλα γεγονότα της καθημερινότητάς του τα τελευταία 73 χρόνια, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσει ως παραδείγματα των επιτυχιών και των αποτυχιών που είχε ο ίδιος, αλλά και που ο καθένας θα μπορούσε να έχει στη θέση του, ανάλογα πάντα με το πως θα επέλεγε να χειριστεί μία κατάσταση. Ουσιαστικά, είναι ένας οδηγός επιβίωσης μέσα στην δύσκολη και πνιγηρή πολλές φορές καθημερινότητά μας, που μας κάνει να ξεχνάμε πως κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές, τραβώντας μας προς εκείνη τη μαύρη τρύπα που μπορεί να ρουφήξει όλο μας το είναι και τη ζωτική μας ενέργεια... αν το επιτρέψουμε. Γιατί, σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να αποδείξει με χιούμορ και ευαισθησία πως δεν είναι όλα πάντα ιδανικά, αλλά πως με δουλειά και θετική σκέψη μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα, γυρίζοντας το νόμισμα προς τη μεριά που ικανοποιεί εμάς και που μπορεί πιο εύκολα να μας οδηγήσει στην ευτυχία και την επιτυχία.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Alan C. Fox
Μεταφραστής: Παπαδούδη Δάφνη
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Ψυχολογία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 272
ISBN: 978-960-461-651-0