Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Γνωρίζετε ότι το ποσοστό αποτυχίας των περισσότερων προγραμμάτων αυτοβοήθειας αγγίζει το 97%; Στην πραγματικότητα, η κλασική αρχή της προσωπικής βελτίωσης που σας προτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της θέλησης και της θετικής σκέψης αποτελεί συνταγή αποτυχίας. Στο βιβλίο "Ο Κώδικας της Θέλησης", ο επιτυχημένος συγγραφέας Alexander Loyd αποκαλύπτει ένα μοναδικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό πρόγραμμα, που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε επιτέλους τη ζωή που επιθυμείτε και την επιτυχία που αξίζετε.
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το στρες, ή ο εσωτερικός φόβος, είναι ουσιαστικά η πρωταρχική αιτία οποιουδήποτε προβλήματος αντιμετωπίζουμε, είτε είναι σωματικό, πνευματικό ή συναισθηματικό είτε ακόμα και περιστασιακό. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι ο φόβος κυριολεκτικά προγραμματίζεται στο κυτταρικό μας επίπεδο. Γι’ αυτό οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να απενεργοποιήσουμε την αντίδραση στρες χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη της θέλησης. Για πρώτη φορά, ένα βιβλίο θα σας μάθει πώς να αλλάζετε τον κυτταρικό προγραμματισμό του φόβου σε προγραμματισμό αγάπης, προκαλώντας έτσι μια φυσική χημική αλυσιδωτή αντίδραση που θα σας ωθήσει προς τη δική σας απόλυτη επιτυχία.
Το βιβλίο βασίζεται στην επιστήμη, στην αρχαία σοφία, αλλά και σε δοκιμασμένες θεραπευτικές τεχνικές που εξαλείφουν τα προσωπικά εμπόδια που μας υπονομεύουν, ενώ προσφέρει ένα επαναστατικό ολιστικό πρόγραμμα σαράντα ημερών που στηρίζεται σε περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια κλινικής εμπειρίας.
Όπως και αν ορίζετε την επιτυχία –ως πλούτη, επαγγελματική ικανοποίηση, θεραπεία των προβλημάτων υγείας ή επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζετε στις σχέσεις σας–, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να την κατακτήσετε γρήγορα και οριστικά.

Προσωπική άποψη:
Ο Alexander Loyd είναι ένας από τους πλέον γνωστούς συμβούλους ψυχολόγους στην Αμερική, με το πελατολόγιό οτυ να είναι τέτοιο -αριθμητικά και όχι μόνο-, που πολλοί συνάδελφοί του θα το ζήλευαν στα σίγουρα. Τα τελευταία 25 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του, έχοντας μάλιστα πολύ έντονη δράση όσον αφορά τον αλκοολισμό και την αντιμετώπισή του, με τον ίδιο να έχει βοηθήσει πολύ κόσμο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά σχετικά, ενημερωτικά σεμινάρια, αλλά και με την συχνή παρουσία του σε κέντρα αποτοξίνωσης και στήριξης ατόμων σε απεξάρτηση. Και ίσως να σας φαίνονται λιγάκι άσχετα όλα αυτά, πιστέψτε με, όμως, δεν είναι, αφού θεωρώ πως η ενασχόλησή του αυτή έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την συγγραφή του βιβλίου "Ο κώδικας της θέλησης".

Με πολύ απλά λόγια, το βιβλίο αυτό, βασίζεται σε μια πολύ απλή θεωρία. Πως για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, αλλά και τις αρνητικές μας σκέψεις, σε αγάπη. Αποβάλλοντας από τη ζωή μας το άγχος και τον αρνητισμό, και αντικαθιστώντας τα με το χιούμορ και την αγάπη, μπορούμε σε κάθε περίσταση να δούμε το καλό και να πορευτούμε με αυτό σε μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Θα έλεγα πως το βιβλίο, στο σύνολό του, διαβάζεται εύκολα κι αρκετά ευχάριστα, με τις κωμικές πινελιές του συγγραφέα να σπάνε τον πάγο και να σε χαλαρώνουν. Αυτό που με ενόχλησε κάπως, ήταν η συνεχής υπενθύμιση της προϋπηρεσίας του, που μου έκανε σαν μια προσπάθεια να μας πείσει για το πόσο θεός είναι και πως δεν μπορούμε να τον αμφισβητήσουμε. Κατά τ' άλλα, μην διαφωνώντας με την θεωρία του, και προσπαθώντας εδώ και καιρό και εγώ η ίδια να την υιοθετήσω, θα το χαρακτήριζα ως ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα για τους λάτρεις του είδους ή για όσους ψάχνουν μια αισιόδοξη διέξοδο στη ζωή τους.
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Alexander Loyd
Μεταφραστής: Μπαρουξής Χρήστος
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Ψυχολογία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 392
ISBN: 978-960-364-928-1