Το μνημειώδες έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, «Αδερφοί Καραμάζοφ» που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης την άνοιξη του 2015 σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη, διασκευή Διονύση Καψάλη και πρωτότυπη μουσική της Μόνικας και κέρδισε τη sold out αποδοχή του κοινού, επιστρέφει στην σκηνή του Υπογείου από 23 Νοεμβρίου έως 05 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15μ.μ.

Μια παράσταση των Αδελφών Καραμάζοφ. Μια παρουσίαση του μυθιστορήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι στη σκηνή, μέσα από εικόνες φωτός και σκοταδιού. Ένα ταξίδι των ηρώων σε ατμόσφαιρες οριακές. Σε τοπία και μνημεία που αναγκάζουν τους ήρωες να έρθουν αντιμέτωποι με τα βαθύτερα άκρα της ανθρώπινης συνείδησης που μάχεται μεταξύ του κοσμικού και του μεταφυσικού. Μια οικογένεια χωρίς μητέρα. Μια πατροκτονία που επισφραγίζει την κυκλική περιπλάνηση της ανθρώπινης ψυχής από τον κόσμο της Πίστης, στον κόσμο του Λόγου και της Εξουσίας.  Μοναξιές που σμίγουν με το Πάθος. Γυναίκες που υπερνικούν τη λογική, που ακολουθούν τον Έρωτα, που αποδεικνύουν την Πίστη. Ένας αδελφός, που επιμένει να συγχωρεί και να συμπονά.  Μια δίκη, που καταδεικνύει τον ένοχο. Αλλά και τον δρόμο της Αλήθειας. Μια αναζήτηση για την αποδοχή της συνύπαρξης του Καλού και του Κακού σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ένα ταξίδι για το πρόσωπο της Αγάπης, που κρύβεται σε σκοτάδια, όταν θέλει να Αποκαλυφθεί και να Ανακαλυφθεί. Να υπάρξει. Ένα κείμενο που καλείται να συνδυάσει την ποιητικότητα, την κρυμμένη ειρωνεία και τη μεταφυσική διάσταση του κορυφαίου μυθιστορήματος του ρώσου δημιουργού, με έναν διάλογο σκηνικό που διατηρεί το μυστήριο και την αγωνιώδη προσμονή της αποκάλυψης μιας πατροκτονίας. Ένας μουσικός κόσμος από ήχους, ρυθμούς και μελωδίες που υποβάλλουν ήρωες και θεατές μέσα σε ατμόσφαιρες μεταφυσικές, αλλά γεμάτες από ανθρώπινη αγωνία. Από ανθρώπινη συμφιλίωση.

Διασκευή: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη
Μουσική: MONIKA
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Sounddesign: Κώστας Μιχόπουλος
Σχεδιασμός Μαλλιών: Γιώργος Καμπούρης – Talkin’ Heads
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή
Βοηθός Σκηνογράφου: Θάλεια Μέλισσα

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Aντίνοος Αλμπάνης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου, Αινείας Τσαμάτης.

Τοποθεσία: Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Ημερομηνία: 23 Νοεμβρίου έως 05 Ιανουαρίου
Δευτέρα & Τρίτη στις 20.30μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 18€, 14€ (μειωμένο – φοιτητικό-άνω των 65-ΑΜΕΑ), 5€ (άνεργοι)

Προπώληση: www.viva.gr

Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.: 2103228706