Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Μερικές φορές η αγάπη είναι το πιο ισχυρό κίνητρο για να ξεπεράσεις τα όριά σου…
Η Σάρα Φίλντινγκ είναι μια όμορφη, καθωσπρέπει γυναίκα ενός ανώτερου κοινωνικού κύκλου.
Ο Ντέρεκ Κρέιβεν, ένας εξαιρετικά πλούσιος τζογαδόρος της πιο κλειστής χαρτοπαιχτικής λέσχης του Λονδίνου, έρχεται αντιμέτωπος με τον αδίστακτο Κόνι, ο οποίος θέλει να γίνει εκείνος ο άρχοντας της λέσχης – γεγονός που κάνει τον Ντέρεκ φοβερά καχύποπτο. Τι θα συμβεί όταν οι δρόμοι τους διασταυρωθούν και ο Ντέρεκ επιτρέψει στη Σάρα Φίλντινγκ να μπει στον κόσμο τους;
Σε ένα επικίνδυνο σκοτεινό βασίλειο όπου συνεχώς περιουσίες αλλάζουν χέρια και που ακόμα και εκείνη –με τους άψογους τρόπους της και την εξοργιστική αθωότητά της– μπορεί να μετατραπεί σε μια πλανεύτρα που κόβει την ανάσα. Τότε ακόμα κι ένας απελπισμένος τζογαδόρος μπορεί να συγκλονιστεί από τη δύναμη του πάθους… και την υπόσχεση της αγάπης.

Προσωπική άποψη:
Θυμάστε, αγαπητοί αναγνώστες, κάπου στα μέσα Ιουλίου που είχα ανεβάσει την άποψή μου για το "Έπειτα ήρθες εσύ..." της Lisa Kleypas; Αν ναι, τότε πολύ πιθανόν να θυμάστε πως είχα αναφέρει πως η συγγραφέας έχει μία από τις πλέον καλύτερες πένες στο είδος της, γεγονός που δικαιολογεί την αναγνωρισιμότητά της, αλλά πως το συγκεκριμένο βιβλίο ίσως να ήταν μια άτυχη επιλογή για την είσοδό της στην ελληνική αγορά, αφού λόγω της παλαιότητας της έκδοσής του -κάπου στις αρχές των 90's- και της όχι και τόσο καλής ανάπτυξης χαρακτήρων, δεν αποτελεί και το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα των πραγματικών ικανοτήτων της Kleypas. Την αδικεί και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα αν διαβάσει κανείς άλλα της βιβλία. Όπως φαίνεται, περιέργως, και στο δεύτερο -και τελευταίο- βιβλίο της mini αυτής σειράς της. Και φαίνεται περίεργο γιατί, συνήθως, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη εξέλιξη από ένα βιβλίο σε ένα άλλο, μιλώντας πάντα για σειρά, μα και για ανοδική κατεύθυνση αυτής.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Ντέρεκ Κρέιβεν. Εξαιρετικά πλούσιος, ακόμα πιο εξαιρετικά γοητευτικός, αλλά με ένα μεγάλο ελάττωμα. Είναι εθισμένος τζογαδόρος και ο άρχοντας της χαρτοπαικτικής λέσχης του Λονδίνου η οποία, για εμφανείς λόγους, είναι κλειστή και μονάχα η elit μπορεί ν' ανήκει σε αυτήν. Όμως, ο Ντέρεκ, έχει έναν ανταγωνιστή, τον Κόνι, ο οποίος θέλει να του κλέψει την πρωτοκαθεδρία μέσα από τα χέρια, και εξαιτίας του αδίστακτου του χαρακτήρα του δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να πετύχει τον σκοπό του. Ένας "πόλεμος" φαίνεται να είναι έτοιμος να ξεκινήσει, σ' έναν κόσμο που περιουσίες αλλάζουν συνεχώς χέρια και που η αξιοπρέπεια κάποιου μπορεί να συνθλιβεί ανεπανόρθωτα. Και τότε είναι που κάνει την εμφάνισή της η Σάρα Φίλντινγκ, μια γυναίκα όμορφη, με τρόπους, που ανήκει στην καλή κοινωνία, υπερβολικά τέλεια για να είναι αληθινή και πολύ ξένη για τον κόσμο του Ντέρεκ ο οποίος και τραντάζεται συθέμελα.

Όπως προανέφερα, αυτό που δεν μου πολυάρεσε στο προηγούμενο βιβλίο της συγκεκριμένης σειράς ήταν η ανάπτυξη των χαρακτήρων και η απουσία χημείας μεταξύ τους, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία των περιπτώσεων με τον Ντέρεκ και την Σάρα. Ο πρώτος είναι ένας πραγματικά γοητευτικός άντρας, με ένα πολύ ωραίο background story που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το προφίλ που έχει υιοθετήσει στην ενήλικη, ώριμη ζωή του. Γιος μιας πόρνης, και κατά συνέπεια μεγαλωμένος μέσα στον υπόκοσμο του Λονδίνου, έχει μάθει να τον παίζει στα δάχτυλά του, έχει καταφέρει να ανέλθει μέσα σε αυτόν και να πλάσει, εν τέλει, μία προσωπικότητα που ταιριάζει σε μια άλλη, ανώτερη κοινωνική τάξη. Κυνικός, με αυτοπεποίθηση, μα και με ένα ύφος αρκετά μπλαζέ, λες και η σκούφια του κρατάει από αριστοκρατική γενιά, καταφέρνει σε γοητεύσει μέσα από τις αντιθέσεις της προσωπικότητάς του. Και παρά που φαντάζει αρκετά σκληρός, στην πραγματικότητα, μέσα από αυτό, προσπαθεί να κατακτήσει τη δύναμη που χρειάζεται για να επιβιώσει, μα και να κρύψει τις βαθύτερες ευαισθησίες του, καθώς και την λανθασμένη εσωτερική του πεποίθηση πως υπάρχουν πράγματα που δεν αξίζει να έχει. Πράγματα που θα μπορούσαν να τον κάνουν ευτυχισμένο!

Και έρχεται η μέρα εκείνη που μια γυναίκα μπαίνει στη ζωή του για να ανατρέψει τα πάντα και που σταδιακά τον κάνει να αναθεωρεί όλα όσα πίστευε, ακόμα και τη ζωή του την ίδια. Η γυναίκα αυτή δεν είναι άλλη από τη Σάρα, που διαθέτει μία φυσική ευγένεια, μα και μία ειλικρινή αθωότητα που τον συνταράσσει χωρίς καν εκείνος να το καταλάβει, επειδή στην πραγματικότητα ποτέ του δεν πίστευε πως υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εκείνη. Άνθρωποι εντελώς αντίθετοι απ' ότι είναι εκείνος, μα και εντελώς αντίθετοι από τους ανθρώπους που συνθέτουν τον σύμπαν του. Και όμως, παρά τις αντιθέσεις και τις διαφορές τους, παρά την όποια εκκεντρικότητα και αντίφασή τους, αυτοί οι δύο άνθρωποι ταιριάζουν απόλυτα, σαν τα κομμάτια ενός παζλ. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και όχι απλά δεν φαντάζουν παράταιροι και αταίριαστοι μεταξύ τους, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα δεν μπορείς καν να φανταστείς πως αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να είναι χώρια.

Παράλληλα με την ερωτική ιστορία, "τρέχει" ακόμα μία, εκείνη του ανταγωνισμού ανάμεσα στον Ντέρεκ και τον Κόνι, μία υποϊστορία που έχει στοιχεία αγωνίας κι έντασης, και που προσδίδει μια διαφορετική νότα στο όλο εγχείρημα. Η Kleypas ζωντανεύει ρεαλιστικά και παραστατικά τον υπόκοσμου του Λονδίνου, μας βάζει για τα καλά μέσα σε αυτόν, και παρά τα σκοτάδια του, μας γοητεύει κι αυτός με τον δικό του τρόπο. Όμως, τελικά, δεν είναι αυτό στο οποίο δίνουμε τη μεγαλύτερη βάση, όσο καλοδομημένο κι αν είναι ως στοιχείο ανάπτυξης της όλης πλοκής. Αυτό που μας μένει, στο τέλος, είναι αυτή η τόσο όμορφη, γεμάτη συναισθήματα κι εντάσεις ιστορία αγάπης, που σε συγκινεί, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε ρομαντικό επίπεδο. Μια ιστορία που αγάπησα και που ναι, επιβεβαιώνει πως η Kleypas είναι από τις καλύτερες συγγραφείς στο είδος της, καταφέρνοντας να μας ξυπνήσει βαθιά, πηγαία και αληθινά συναισθήματα που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά λίγο πιο γρήγορα. 
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lisa Kleypas
Μεταφραστής: Βασιλειάδου Μαρία
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 408
ISBN: 978-618-5229-69-6