"Αλλόκοσμος επισκέπτης" του Σπύρου Γιαννακόπουλου

Έρχεται από µακριά, από έναν άλλο κόσµο. Είναι περίεργος στην όψη, αλλόκοτος. Δε γνωρίζουµε τις προθέσεις του. Ο επιστήµονας τον κάλεσε και τον παγίδεψε στα υπόγεια του πύργου του, ψηλά στον λόφο, έξω από την πόλη. Ο επιστήµονας προσπαθεί να µελετήσει τις δυνάµεις του, να τις κατανοήσει κι ενδεχοµένως να τις χρησιµοποιήσει. Όµως εκείνος δραπετεύει κι αναζητά καταφύγιο εκεί που παίζουν δύο παιδιά…

"Ο πλανήτης με τα σπίτια τα κρεμαστά" της Μαρίας Λαμπαδαρίδου - Πόθου

Ο πρώτος, ο αρχηγός, είναι ο Τοτό Άλφα. Ο δεύτερος, που υπακούει στον πρώτο, είναι ο Τοτό Βήτα. Ο τρίτος, που είναι κι ο αφηγητής, είναι ο Τοτό ο Τοσούλης Τοσοδούλης. Φορά ένα καρό βρακί κι ένα µακρύ ως τον αστράγαλο αδιάβροχο, γιατί στο Τοτοδιάστηµα όπου τριγυρίζουν υπάρχει µια φεγγαρόσκονη και πασπαλίζεσαι, ζαλίζεσαι, στροβιλίζεσαι…
Τρία ταξίδια µε τον ουρανοκουβά, το µαγικό διαστηµόπλοιό τους που τρίζει, που τριζοβολά.
Τρεις µαγικές περιπέτειες σε τρεις πλανήτες για παιδιά που είναι έτοιµα για απρόσµενα ταξίδια φανταστικά!
Εκεί θα γνωρίσουν πράγµατα τόσο σηµαντικά που θα τα θυµούνται σε όλη τη ζωή τους τη µακριά γιατί θα τους µάθουν πώς να αγαπάνε τα αληθινά.

"Το αγόρι που διάβαζε στις κότες παραμύθια" της Σοφίας Μαντούβαλου

Τι έγινε όταν το ΑΓΟΡΙ άρχισε να διαβάζει στις κότες παραµύθια; Τι συνέβη όταν οι ΚΟΤΕΣ, από τα πολλά παραµύθια που άκουσαν, σταµάτησαν να έχουν στενό µυαλό και τα φτερά της φαντασίας τους άρχισαν να µεγαλώνουν; Τι έκανε ο ΜΑΥΡΟΚΟΚΟΡΑΣ όταν παρατήρησε πως οι κότες σταµάτησαν ξαφνικά να τρώνε πίτουρα; Ποιος θα δώσει ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία, η ΓΙΑΓΙΑ, το ΑΓΟΡΙ, ή µήπως ΕΣΥ; Μια αλληγορική ιστορία για µικρά και µεγάλα παιδιά που πιστεύουν αυτό που λένε όλα τα παραµύθια: «Αν θέλεις, µπορείς να αλλάξεις τον κόσµο».

"Οι Ψηλοκάραβοι" της Γεωργίας Γαλανοπούλου

Τι να ’ταν οι Ψηλοκάραβοι; Να ’ταν κακούργοι; Να ’ταν ληστές; Ή αιμοβόροι πειρατές; Και γιατί ήταν καταζητούμενοι και επικηρυγμένοι; Τα παιδιά της ιστορίας ήθελαν να μάθουν, μα κάθε φορά που ρωτούσαν τους μεγαλύτερους έπαιρναν για απάντηση τη σιωπή τους. Και σαν με το σούρουπο ένα παράξενο τραγούδι αντιλαλούσε στο λιμάνι και στις πλατείες της μικρής τους χώρας, έτρεχαν φοβισμένα στα σπίτια τους να κρυφτούν.
Μια ιστορία αλληγορική για μικρούς και μεγάλους, δοσμένη με την τέχνη των παλιών παραμυθιών.

"Αν ήσουν ζώο, ποιο ζώο θα ήσουν" του Φίλιππου Μανδηλαρά

Όταν η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά να φέρουν στο σχολείο τα αγαπηµένα τους ζωάκια, δεν περίµενε πως εκείνα θα έφερναν ΑΛΗΘΙΝΑ! Σιγά σιγά η τάξη µεταµορφώνεται σε ζούγκλα, σε σαβάνα, σε ωκεανό… Με ζώα άγρια, ντροπαλά ή ανυπόφορα… Ακριβώς όπως και τα παιδιά της τάξης. Όλα µαζί, όµως, κάνουν µια ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΕΑ!

"Ένας αρκούδος μια φορά" της Ελένης Γερουλάνου

O αρκούδος περιπλανιέται στην πόλη ψάχνοντας το σπίτι του. Στη διαδρομή του συναντά έναν ναύτη, έξι πάπιες, μία αλεπού, μία σκαντζοχοιρίνα, έναν θεατρικό θίασο, έναν σκύλο. Όλοι θέλουν να τον βοηθήσουν. Άραγε θα τα καταφέρει;
Το βιβλίο, μέσα από ένα τρυφερό παραμύθι, ζωντανεύει με ευρηματικό τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο.

"Ηλεκτρονική επιχείρηση Σπάρτακος" του Νίκου Φουστέρη

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν τη νέα πραγματικότητα της σημερινής εποχής. Είναι ένας καινούριος κόσμος, γεμάτος χρήσιμες πληροφορίες, απεριόριστες δυνατότητες, αλλά και πολλή διασκέδαση!
Κρύβει, όμως, και αναπάντεχες εκπλήξεις, πολύπλοκα μυστήρια και επτασφράγιστα μυστικά.
Ο μικρός Σπάρτακος είναι ένας θαρραλέος πιτσιρίκος που δε διστάζει να περιπλανηθεί στον κόσμο αυτό, μαθαίνοντάς τον καλύτερα μέσα από ένα σωρό απίθανες περιπέτειες!

"Το σκιάχτρο" του Αιμίλιου Σολωμού

Είναι ένα σκιάχτρο. Ένα σκιάχτρο καλοφτιαγµένο στη µέση της ερηµιάς. Ένα βράδυ µε φεγγάρι θα ξυπνήσει. Θα αποκτήσει ζωή. Σύντοµα θα γνωρίσει τον τόπο γύρω του, το αγόρι, το κορίτσι και τον γεωργό. Θα γίνει φίλος µε τον τζίτζικα. Και µαζί θα πάνε στο χωριό, όπου θα συναντήσει κι άλλους ανθρώπους και θα ερωτευτεί ένα κορίτσι.
Μια καλοκαιρινή ιστορία φτιαγµένη µε τη µαγεία του φεγγαριού και του µεσηµεριανού ήλιου στον κάµπο, τα σταροχώραφα και τα µποστάνια.
Ένα υπέροχο µυθιστόρηµα.

"Η ιστορία ενός νεαρού gamer" της Μαρούλας Κλιάφα

Γιατί ο Οράτιος, ένας ευαίσθητος έφηβος µε υψηλό δείκτη νοηµοσύνης, ξενυχτάει παίζοντας µε τις ώρες βιντεoπαιχνίδια; Τι βρίσκει στο gaming; Διασκέδαση; Ανάγκη για δράση και περιπέτεια; Καταφύγιο από τα προσωπικά του προβλήµατα;
Όλα αυτά και, επιπλέον –όταν λύνει τους γρίφους και φέρνει σε πέρας όλες τις αποστολές–, την ικανοποίηση ότι τα καταφέρνει. Όµως στη ζωή όλα έχουν ένα τίµηµα. Η ενασχόληση του Οράτιου µε τα βιντεοπαιχνίδια τον βυθίζει στην εσωστρέφεια και τον αποπροσανατολίζει τόσο, που καταλήγει να ζει σε δυο παράλληλους κόσµους: τον πραγµατικό και τον φανταστικό.
Άραγε θα καταφέρει να ξεφύγει από την παγίδα της εικονικής πραγµατικότητας;
Ένα µυθιστόρηµα εµπνευσµένο εν µέρει από πραγµατικά γεγονότα, που θίγει µε ενάργεια το θέµα του gaming.

"Το ατρόμητο χαμόγελο" του Νικόλα Ρώσση

Όταν ένας δράκος απειλεί το βασίλειο, το αγόρι –ο πιο γενναίος ιππότης του κόσµου– αναλαµβάνει να σώσει τους συµπολίτες του. Ακόµα κι αν αυτοί δε θέλουν! Γίνονται, όµως, αυτά τα πράγµατα µε το ζόρι;
Ένα αγόρι, ο υπερήρωας σκύλος του, το τέρας της ντουλάπας κι ένας δράκος λύνουν τα πιο απίθανα µυστήρια.
Ακολουθήστε τους στη νέα σειρά «Μυστήρια Χαµόγελα».