Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Καλώς ήρθες στο Νησί των Σάπιων Φύλλων... ένα μικρό νησί που φιλοξενεί πολλούς φρικτούς μεγάλους. Στο σχολείο, στο πάρκο, στο παιχνιδάδικο, ακόμα και στο φορτηγό με τα παγωτά υπάρχουν απαίσιοι ενήλικοι που τίποτα δεν τους αρέσει περισσότερο από το να κάνουν τη ζωή των παιδιών αφόρητη. Κάτι πρέπει να γίνει με όλους αυτούς. Αλλά ποιος έχει το θάρρος να το κάνει;

Προσωπική άποψη:
Ο David Walliams είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και καταξιωμένους συγγραφείς, ανάμεσα στις πολλές ιδιότητες που έχει, παιδικών βιβλίων, ο οποίος έχει βραβευτεί πολλάκις για το έργο του και που κάθε νέο του βιβλίο αποτελεί απόλαυση για τους μικρούς μας φίλους -αλλά και για τους μεγάλους που δεν έχουν θάψει το παιδί μέσα τους. Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, μην θέλοντας να κουράσουμε το μυαλό μας με πολλά πολλά, αποφασίσαμε με τον γιο μου να διαβάσουμε μαζί το νέο του βιβλίο, το οποίο όχι μόνο αποδείχθηκε διασκεδαστικό, αλλά μας έκανε να γελάσουμε με την καρδιά μας.

Σε ένα νησί, με το καθόλου κολακευτικό όνομα το Νησί των Σάπιων Φύλλων, οι κατσούφηδες, γκρινιάρηδες κι ενοχλητικοί ενήλικες φαίνεται σαν να είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν ένα και μοναδικό πράγμα: τη ζωή των παιδιών δύσκολη, αφόρητη και σίγουρα πολύ μακριά απ' το να είναι διασκεδαστική. Όμως έρχεται η στιγμή που τα παιδιά λένε "φτάνει!" κι αποφασίζουν να βρουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και το θάρρος να κάνουν κάτι ώστε ν' αλλάξει η κατάσταση και ν' αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής, της ευτυχίας και της χαράς που προσπαθούν να τους στερήσουν.

Μια ιστορία γεμάτη με τρελούς και παράξενους χαρακτήρες, ιδιόρρυθμους με έναν τρόπο απολαυστικό, και με μια ροή που συνεχώς σε εκπλήσσει ευχάριστα και σε διασκεδάζει, κάνοντάς σε να γελάς με την εφευρετικότητα των μικρών αυτών παιδιών, στα πρόσωπα των οποίων αναγνωρίζουμε κάτι από εμάς και τους φίλους μας όταν βρισκόμασταν στην ηλικία αυτή, πράγμα που καθιστά την "περιπέτεια" αυτή ακόμα πιο διασκεδαστική. Και όχι, δεν χρειάζεται να είμαστε και οι ίδιοι παιδιά για να εκτιμήσουμε το καλό χιούμορ και μια τρελή, ανατρεπτική περιπέτεια που απευθύνεται κυρίως σε αυτά, τα οποία, το δίχως άλλο, θα απολαύσουν κάθε λεπτό και κάθε σελίδα αυτής.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: David Walliams
Μεταφραστής: Γαβριηλίδου Πετρούλα
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Graphic Novel - Κόμικς
Έτος Έκδοσης: 2022
Αρ. σελίδων: 328
ISBN: 978-618-01-4198-6