
Η πριγκίπισσα Λίζα Ντραγκομίρ ανήκει στους βασιλικούς γόνους των Μορόι, των θνητών βρικολάκων, και είναι παντοτινά δεμένη με τις μαγικές δυνάμεις της γης. Χρειάζεται συνεχή προστασία από τα Στριγκόι, τους πιο άγριους και επικίνδυνους βρικόλακες, εκείνους που δε θα πεθάνουν ποτέ.
Η Ρόουζ Χάθαγουεη είναι Νταμπίρ. Μέσα της κυλάει αίμα ανθρώπου και βρικόλακα. Είναι η καλύτερη φίλη της Λίζα και την προστατεύει από τα Στριγκόι.
Έπειτα από δύο χρόνια παράνομης ελευθερίας, η Ρόουζ και η Λίζα θα μεταφερθούν με το ζόρι στα απάτητα δάση της Μοντάνα όπου βρίσκεται η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ. Η Ρόουζ θα συνεχίσει την εκπαίδευση της ως Νταμπίρ. Η Λίζα θα ξαναγίνει η Βασίλισσα της ελίτ των Μορόι.
Αν και ο φόβος έκανε τη Λίζα και τη Ρόουζ να το σκάσουν από την Ακαδημία, πίσω από τις πύλες της οι κίνδυνοι θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Εδώ, η ισορροπία στην τάξη των γαλαζοαίματων Μορόι στηρίζεται οε απερίγραπτες τελετουργίες, ενώ η μυστικοπάθεια και η αγάπη τους για τη νύχτα δημιουργούν έναν αινιγματικό κόσμο.
Η Ρόουζ και η Λίζα πρέπει να επιζήσουν στον επικίνδυνο αυτό κόσμο, να έρθουν αντιμέτωπες με τον πειρασμό του απαγορευμένου έρωτα και, κυρίως, να βρίσκονται σε εγρήγορση, γιατί αλλιώς τα Στριγκόι θα κάνουν τη Λίζα δική τους για πάντα.
Προσωπική άποψη:
Αν ζητούσαν από κάποιον να φανταστεί έναν κολεγιακό κόσμο ακόμα πιο σκοτεινό από εκείνον του Harry Potter, σίγουρα στο μυαλό του θα πλάθονταν εικόνες σαν κι αυτές που περιγράφει μέσα από το βιβλίο της η Richelle Mead. Στον δικό της βαμπιρικό κόσμο, οι μύθοι συνδυάζονται δημιουργώντας τη δικιά της, ξεχωριστή πραγματικότητα των πραγμάτων. Μια πραγματικότητα που θέλει τους φοιτητές της βαμπιρικής ακαδημίας της χωρισμένους σε τρεις κατηγορίες, όπως ακριβώς και στο Χόγκουαρτς της Rowling.
Η διαφορά με τον προαναφερόμενο παραλληρισμό, έγκειται στο ότι εδώ έχουμε τα Μορόι, τα Στριγκόι και τους φύλακες, πλάσματα γεννημένα από ένωση των ειδών ή δημιουργημένα στην πορεία, βίαια ή κατ’ επιλογήν. Εδώ δεν ακολουθούν όλοι τον ίδιο δρόμο αλλά, εκείνον που τους χάραξε με την γέννηση η μοίρα εκτός, αν αποφάσισαν να τον αλλάξουν στην πορεία. Και η Ρόουζ έχει να υπηρετήσει την δικιά της μοίρα, που δεν είναι άλλη από το να προστατέψει την Λίζα, όχι μόνο γιατί έτσι επιβάλλει η φύση της αλλά, γιατί έτσι επιβάλλει το ισχυρά αναπτυγμένο μεταξύ τους δέσιμο.
Οι δύο ηρωίδες επιστρέφουν στο πειθαρχημένο μπουντρούμι ενός κόσμου από τον οποίο προσπάθησαν να ξεφύγουν. Ο κίνδυνος που οδήγησε στην φυγή επιστρέφει όμως πλέον οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, δεν υπάρχει χρόνος για σπατάλη ή για λάθος επιλογές. Ναι, η ακαδημία της Mead είναι σκοτεινή, αντισυμβατική, ακόμα και τρομακτική και αυτό, όχι με το σβήσιμο του ήλιου πίσω από τον ορίζοντα. Εδώ ο χρόνος και ο χώρος δεν έχουν την κλασσική υπόσταση, τίποτα δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως στον ανθρώπινο κόσμο που όμως, είναι πολύ κοντά, περιβάλλει στοργικά τον κόσμο των βρικολάκων, έστω και αν οι άνθρωποι το αγνοούν.
Το πιο ενδιαφέρον ίσως στοιχείο στην ιστορία της Mead είναι ο ευαίσθητος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κόσμο της και όσα πλάσματα ζουν μέσα σε αυτόν. Τα Στριγκόι είναι οι προδότες του είδους, εκείνοι που θυσίασαν την ζωή την δικιά τους αλλά και άλλων, προκειμένου να κερδίσουν την αθανασία. Πρόσβαλλαν το αίμα τους και όμως, παρά την ανάγκη για προστασία των Μορόι και των Φυλάκων τους, αντιλαμβανόμαστε μια θλίψη για την επιλογή εκείνη που έκαναν. Και όλα αυτά, γιατί για εκείνη, οι βρικόλακες δεν είναι αιμοδιψή κτήνη στην πλειοψηφία τους αλλά, μια ανθρώπινη παραλλαγή, με αισθήματα, λογική και σύνεση.
Η μεγαλύτερη προσοχή της συγγραφέως, και κατά συνέπειας της ίδιας της ιστορίας, στρέφεται στην Ρόουζ, ένα δεκαεφτάχρονο κορίτσι που όμως, παρά την νιότη της, έχει έναν τόσο έντονο και δυναμικό χαρακτήρα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος και στην πορεία, να μην σε μαγνητίσει. Είναι αντισυμβατική, ανυπάκουη, δυναμική, παθιασμένη, αφελής όσο επιτρέπει η ηλικία της, ανιδιοτελής και παράλληλα, δοσμένη με όλο της το είναι στο καθήκον της αλλά και στην προστασία όσων αγαπάει. Τελικά, ίσως να έχουμε ανάγκη από τέτοιους ήρωες που ακόμα και αν δεν υπολογίζουμε την δύναμή τους βλέποντάς τους, χαιρόμαστε να το αντιλαμβανόμαστε στην πράξη.
Όμορφοι, γοητευτικοί, παράξενοι, μυστηριώδεις και επικίνδυνοι χαρακτήρες εμφανίζονται μέσα από κάθε σελίδα, πρόθυμοι να δράσουν, να μας συνεπάρουν και να μας εκπλήξουν. Ίσως τελικά τίποτα να μην είναι όπως φαίνεται με πρώτη ματιά, ίσως τελικά οι άνθρωποι να κρίνουμε βεβιασμένα ή ακόμα χειρότερα, να γινόμαστε έρμαια υποτιθέμενων αναγκών και δήθεν απαιτήσεων. Ποιον θα αντιπαθήσει και ποιον θα λατρέψει ο καθένας από τους αναγνώστες, είναι προσωπική, λεπτή κι ευαίσθητη επιλογή ίσως γιατί στο κάθε έναν από αυτούς, να μπορεί κανείς να βρει κομμάτια του εαυτού του.
Η αρχή μιας περιπέτειας γοητευτικών ηρώων, των οποίων την εξέλιξη δεν μπορεί να μην αγωνιάς να διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια. Ερωτισμός και sexy ατμόσφαιρα, συνδυασμένα μοναδικά σε ένα βαμπιρικό παραμύθι που μόλις ξεκινά. Σε ένα παραμύθι σκοτεινό, επικίνδυνο, που προκαλεί ανατριχίλα και σίγουρα στην πορεία, αναμένεται να προκαλέσει εκπλήξεις, διλήμματα, πόνο. Έντονα συναισθήματα που σε ταράζουν και που σε αφήνουν με μια αμφιβολία και μια υπόσχεση.
Βαθμολογία 9/10
Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Richelle Mead
Μεταφραστής: Μιχαλά Τατιάνα
Εκδόσεις: Introbooks
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία
Έτος Έκδοσης: 2009
Αρ. σελίδων: 344
ISBN: 978-960-6680-59-5
Γιωτουλα ειμαι πολυ γαϊδουρα! Σε ξεχασα! Να ζησεις κοριτσακι μου, πολυχρονη να εισαι και καλοτυχη, με μια χαρουμενη και υγειη οικογενεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Butterfly μου σ' ευχαριστώ πολύ! Και σε 'σένα εύχομαι ότι καλύτερο και απέραντη ευτυχία στο νέο ξεκίνημα της ζωής σου! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γιώργο τα θαυμαστικά κρύβουν κάποιο υποννοούμενο; :p
ΑπάντησηΔιαγραφήpaidia kserei kaneis pote bgainei to 4o biblio ths seiras vamoire academy
ΑπάντησηΔιαγραφήdiorthwsh vampire academy
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμε απ' ότι έμαθα, μέσα στον Δεκέμβρη και λογικά πρν τα Χριστούγεννα να πιάσουν γιορτές.
ΑπάντησηΔιαγραφήeuxaristo gia thn plhroforia
ΑπάντησηΔιαγραφήpsaxnw kana biblio se styl vampire academy gia na diabasw exei kaneis na proteinei genika kati pou na xei fantasia
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Δεν κάνει τίποτα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιου τύπου που ίσως να σε καλύπτει είναι η σειρά "Οίκος Της Νύχτας" από εκδόσεις Μεταίχμιο. Υπάρχουν και σχετικά posts αν θες λεπτομέρειες και αφορούν τα 2 πρώτα και μοναδικά βιβλία της σειράς! :)
Από 'κει κι έπειτα με βρικόλακες υπάρχουν τα Vampire Diaries και True Blood για τα οποία επίσης μπορείς να βρει posts.
euxaristo gia ths plhrofories ama thimitheis kai kapoio allo titlo bibliou einai kalodexoumenos kai pali euxaristo
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Να 'σαι καλά! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεις πάντως αναρτήσεις από τον Αύγουστο ιδιαίτερα και μετά, θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα βιβλία.
enhmerwnomai sunexeia gia kainourgeious titlous mesw tou bibliopwleiou pou agorazw kai tou internet alla eimai polu epilektikos me ta biblia pou diabazw thelw na einai sigoura fantasia
ΑπάντησηΔιαγραφήesu ti leei auto twn kairo diabazeis kati sugkekrimeno
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Αν δεις τα περισσότερα βιβλία από αυτά που σου λέω είναι φαντασίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφα Πλάσματα
Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια
Οι Αθάνατοι
Άγγελοι
κλπ...
απο τα βιβλια που μου προτεινες το μονο βιβλιο που δεν εχω διαβασει ειναι το δασος με τα χερια και τα δοντια α παρεπιπτοντως αν διαβαζεις τη σειρα οι αθανατοι βγηκε το 3ο βιβλιο πριν μερικες μερες και ειναι αρκετα καλο επισης θα σου προτεινα να διαβασεις την προφητεια των αδελφων ειναι πολυ ωραιο βιβλιο και τωρα απ'οτι ειδα βγηκε και το 2ο της τριλογιας
ΑπάντησηΔιαγραφήεπισης τ'ονομα μου ειναι Γιωργος
ΑπάντησηΔιαγραφήαμα μπορεις να θυμηθεις κανα αλλο τιτλο πες μου
και ευχαριστο
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γιώργο χάρηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 3ο βιβλίο των Αθάνατων το διάβασα την επόμενη που βγήκε!
Όσο για την Προφητεία, είναι στην παραγγελία των Χριστουγεννιάτικων δώρων! :P
Ξεκίνησα χθες την σειρά Uglies από εκδόσεις Μεταίχμιο που πιθανολογώ ότι θα σου αρέσει.
Η προφητεια των αδελφων ειναι πολυ καλο βιβλιο εγγυημενα θα σου αρεσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜηπως εχεις ακουσει ποτε βγαινει το επομενο και τελευταιο βιβλιο της σειρας του εραγκον - κληρονομια .
επισης θα σου προτεινα να διαβασεις την δυναμη των 5 ειναι και αυτο αρκετα καλο βιβλιο
@ Γιώργο δεν έχω ιδέα! Δεν είναι βιβλία που διαβάζω και δυστυχώς δεν ξέρω. Αν μάθω όμως θα σου πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήok thanks. Αμα ακουσεις τιποτα γενικα για κανενα καινουργειο βιβλιο που να αξιζει πες μου
ΑπάντησηΔιαγραφήξερεις απο τα ομορφα πλασματα ποτε βγαινει το 2ο βιβλιο εχεις ακουσει τιποτα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Μέσα στον μήνα και πριν τις γιορτές εκτός απροόπτου.
ΑπάντησηΔιαγραφήok .thanks
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα. έχεις ακούσει τίποτα για το πότε βγαίνει το βιβλίο της σειράς άγγελοι 2 το μαρτύριο
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γεια σου Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι τίποτα ακόμα σίγουρο αλλά μέχρι τον Απρίλιο του 2011, η λογική λέει ότι θα έχει βγει!
Γεια σου Γιωτα πως τα περνας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις ακουσει τιποτα για κανα καινουργειο βιβλιο που να αξιζει περα απο αυτα που μου εχεις προτεινει
@ Καλησπέρα Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά είμαι αλλά έχω τρεχάματα αυτές τις μέρες και δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα.
Τώρα διβάζω την σειρά Uglies από εκδόσεις Μεταίχμιο που νομίζω ότι θα σου αρέσει αν δεν στην έχω προτείνει!
τι θεμα εχει
ΑπάντησηΔιαγραφήΞερεις ειμαι ποιο πολυ φαν του υπερφυσικου να εχει ο ηρωας καποιες ικανοτητες η να τις αποκταει κατα την διαρκεια της ιστοριας.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γιώργο έχω μπλέξει με δουλειές γι' αυτό και άργησα να σου απαντήσω και δεν έχω κάνει posts αυτές τις μέρες. Θα κάνω αναλυτική παρουσίαση στην σειρά "Uglies" αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα από δω μέχρι τότε:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.metaixmio.gr/1/index.scr?include_file=book_info.scr&main=2459
Γιώτα δεν τρέχει κάτι να περιμένω και λίγο και εσύ άνθρωπος είσαι και έχεις τρεξίματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης σε ρωτάω γιατί είναι να πάω να αγοράσω βιβλία αυτοί την εβδομάδα και ψάχνω για να δω τη βιβλία θα πάρω.
Άμα έχεις κάνα άλλο βιβλίο εκτός απ'το ugles να μου προτείνεις πες μου το μόνο βιβλίο που είναι εγγυημένο ότι θα πάρω είναι Η προφητεία των αδελφών το 2 ο φρουρός της πύλης.
@ Γιώργο και εγώ την λίστα μου φτιάχνω. Έχω και γεννέθλια σε μερικές μέρες οπότε... :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρε το Inkarceron από Πλατύπους και το Αγγελική Σιωπή από Φανταστικό Κόσμο.
πρωτα απ'ολα να χαιρεσαι τα γενεθλια σου Γιωτακη πολυχρονη και οτι επιθυμεις
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι δευτερο τα βιβλια που μου προτεινες σιγουρα θα παω να τα παρω ειδικα το αγγελικη σιωπη απο ενα προλογο που διαβασα στο ιντερνετ αξιζει παρα πολυ
εμας οι περιπτωση αμα θυμιθεις καποιο αλλο πες μου γιατι ειναι να αγορασω τουλαχιστον 6 βιβλια
επισης ξερεις αν το vampire academy θα βγαλει το 4ο βιβλιο τωρα το δεκεμβρη
@ Να 'σαι καλά Γιώργο! Σ' ευχαριστώ πολύ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγήκε το 4ο:
http://www.greekbooks.gr/books/pedika/neanika/vampire-academy-iposhesi-ematos-vivlio-4.product
Incarceron εχει βγει το εψαξα στο ιντερνετ και δεν υπηρχε
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γιώργο δες εδώ:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.greekbooks.gr/books/pedika/neanika/inkarseron.product
Καλο βιβλιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμας οι περιπτωση αμα θυμιθεις καποιο αλλο βιβλιο η ακουσεις κατι για καποιο βιβλιο που βγαινει μου λες.
@ Ναι Γιώργο, εννοείται! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώτα καλημέρα πως τα περνάς είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα βιβλία που μου πρότεινες τα πήρα όλα συν κάτι άλλα που ήθελα.
Στο uglies ειδικά ήμουν πολύ τυχερός γιατί βρήκα τα 3 βιβλία που έχουν βγάλει σε ένα box set και το πήρα με τη μία.
Εμάς οι περιπτώσει θα πέσει πολύ διάβασμα.
Παρεπιπτόντως σκέφτομαι να φτιάξω λογαριασμό google και ένα blog εσύ που έχεις πως το βλέπεις αξίζει των κόπο.
Και γενικά τι λέει εσύ πως τα περνάς .
@ Καλησπέρα Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά είμαι αλλά κρυώνω... :p Εσύ;
Εγώ πάλι τώρα τελειώνω το τρίτο από το "Uglies" (αύριο-μεθαύριο δηλαδή) και ήδη έκανα νέα παραγγελία 11 κομμάτια μαζεμένα και βλέπουμε!
Εγώ το blog το έφτιαξα το 2007. Είνα κάτι το δημιουργικό αδιαμφισβήτητα αλλά, θέλει να έχεις κέφι, μεράκι και χρόνο να ασχοληθείς.
Αν πάντως χρειαστείς οτιδήποτε, μπορείς να μου στείλεις και mail για λεπτομέρειες.
Και εγω καλα ειμαι εχω λιγο τρεξιμο λογο των γιορτων και γιατι μετακομιζω σε μερικες μερες αλλα κατα τ'αλλα καλα.:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπισης αμα μπορεις γραψε μου το mail σου οι ακομα καλυτερα κανε με φιλο στο facebook Giorgos kefalis.
Επισης οταν λες οτι παρηγγειλες 11 κομματια εννοεις βιβλια ρε θεριο ?
Εμας οι περιπτωση για το Blog που σου ειπα θα ξανα συζητησουμαι.
Γιωτακη σου προτεινω να διαβασεις το shord of truth του terry goodkind πιστευω θα σου αρεσει:)
ΑπάντησηΔιαγραφήνα σου πω ρε γιωτα εφτιαξα εναν ιστολογο και θελω να των διαγραψω πως γινεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσ'το γιωτα το βρηκα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γιώργο το βάζω σε λίστα αναμονής! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο mail είναι:
giota_p2005@yahoo.gr
Και θα σε κάνω add στο fb σε λίγο! :)
Ελπίζω να ξεμπερδέψεις σύντομα με την μετακόμοιση γιατί είναι ζόρι!
Ναι... 11 βιβλία και πάλι δεν είναι όλα! :P
Γιωτα ποσα βιβλια σου εχουν μεινει ακομα να παρεις ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπισης σου εκανα αιτημα στο face και στο msn.
Οι μετακομιση οντως ειναι μανικη λογικα υπολογιζω οτι μεχρι της 8 του Ιανουαρη θα ειμαστε μεσα στο νεο σπιτι.
Εσυ κατα τ'αλλα τι λεει πως τα περνας.Tωρα για της γιορτες εχεις κανονισει τιποτα θα πας πουθενα ? :)
@ Γιώργο σε έκανα add κι εγώ στο fb αλλά msn, αν και έκανα αποδοχή, σπάνια μπαίνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετακόμοισα και γω το καλοκαίρι και ξέρω τι πακέτο είναι.
Μπα... Χριστούγεννα στην πόλη δεν λένε; Άσε που με τόσες δουλειές και τρεχάματα που χρόνος.
Βασικά κάτσε να τελειώσω με αυτά τα 11 και βλέπουμε. Χα, χα, χα...
Σίγουρα έχω εκκρεμότητα με "Όμορφο Σκοτάδι" και "Vampire Academy 4" αλλά ελπίζω ότι κάποιον θα βρω να 'χώσω' να μου τα πάρει για τα γεννέθλιά μου την Πέμπτη! :P
Το Vampire academy το 4 το αγορασα το ομορφο σκοταδι τωρα το ακουσα και μαλλον θα παω να το παρω λογικα απο δευτερα μπορει και το σαββατο επισης ειδα και μια διαφιμηση για ενα βιβλιο που λεγεται δυναμη και μαλλον θα το παρω και αυτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμας οι περιπτωση Γιωτακη καλα χριστουγεννα να χεις
@ Χρόνια πολλά και καλά Γιώργο και ευτυχισμένα Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπισης ρε Γιωτα και οτι επιθυμεις :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωτακη καταρχας χρονια πολλα καλες γιορτες.:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατα δευτερον κατι που ειδα στο facebook ασχολεισαι με τα anime ?
@ Χρόνια πολλά και πάλι Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι απλά ασχολούμαι... είμαι τρελή με τα anime. :)
Γιωτα και εγω μια απο τα ιδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια απο της σειρες που παρακολουθο τωρα ειναι το the legend of the legendary heroes.
Εσυ παρακολουθεις καποια οι καποιες σειρες ?
Εμας οι περιπτωση και παλι καλες γιορτες να χεις και καλη προτωχρονια και να χαιρεσαι την οικογενεια.:)
Γιωτακη χρονια πολλα να χαιρεσαι τα γενεθλια σου και να τα εκατοστησεις
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
@ Γιώργο παρακολουθώ κυρίως παλαιότερες σειρές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά και ό,τι καλύτερο! Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και που με θυμήθηκες, έστω και με καθυστέρηση. :)
Γιωτα καλη χρονια να χεις και οτι επιθυμεις.:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν εχεις καποιον που γιορταζει οι γιορταζε αυτες της μερες να των χαιρεσαι.
Επισης τα σκοτεινα πλασματα το βιβλιο εχει βγει στα βιβλιοπωλεια γνωριζεις.?
@ Να 'σαι καλά Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα πολύ κόσμο που γιόρταζε... μαμά, αδερφό, πεθερικά μα πάνω απ' όλους τον γιο μου! :)
Πιθανολογώ ότι μιλάς για το "Όμορφο Σκοτάδι" το οποίο κυκλοφόρησε 23/12.
Ναι θυμομουν λαθος των τιτλο δικιο εχεις το ομορφο σκοταδι , και πηγα χτες και το ζηταγα στο βιβλιοπωλειο και δεν το βρησκαν εχει κολλησει το μυαλο μου γιατι αυτοι την εβδομαδα μετακομιζω και ειμαι ολοι την ωρα στο τρεξιμο να σαι καλα που μου το θυμισες με το μυαλο που εχω αυτοι την περιοδο.:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωτα sos κανα βιβλιο εχεις να προτεινεις γιατι εχω ξεμεινει απο ιδεες του τη να παρω
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γιώργο δεν έχουμε αφήσει και κανένα. :p
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια δες αυτό:
http://www.greekbooks.gr/books/logotehnia/vampire-and-succubus.product
Οκ εγκρινεται κατι αλλο ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας μήπως μπορείτε να μου πείτε πότε βγαίνει το 5 βιβλίο του vampire academy στα ελληνικά ?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γιώργο πάρε και το "Ξύπνα" από εκδόσεις Πατάκη. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Το 5ο βιβλίο είναι άγνωστο το πότε θα βγει αλλά υπολόγιζε όχι πριν το Πάσχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωτα καλησπερα πολυ καλο βιβλιο θα το παρω στην επομενη αγορα.:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωτα καλησπερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωτα το Vampire & Succubus θα βγαλει και αλλα βιβλια. ?
@ Γεια σου Γιώργο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν γνωρίζω με βεβαιότητα αλλά αν κρίνω σύμφωνα με το σύγχρονο ρεύμα, μάλλον ναι.
Γιωτα τα βιβλια που μου προτεινες πολυ καλα και ειδικα το ινκαρσερον εχω κολλησειεχω ηδη διαβασει το μισι και κατι πολυ ωραιο βιβλιο
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Χαίρομαι Γιώργο γι' αυτό που λες! :) Δεν σε πήρα στο λαιμό μου δηλαδή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ξεκίνησα χθες την πόλη των οστών κι έχω κολλήσει τρελλά λέμε...
(αν θες να λαμβάνω πιο γρήγορα τα μηνύματά σου, στέλνε σε πιο πρόσφατες αναρτήσεις). :)
παιδια συγνωμη αλλα ξερει κανεις αν εχει βγει τo vampire academy το 5
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Βγαίνει αυτή τη βδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMhpws 3eroume pote vgainei kai to 6o?? Ekplhktikh seira.. K epeidh eida oti polloi zhtate idees g books, ckeckarete osoi endiafereste tn seira Mortal Instruments -kata tn gnwmh m ein toso teleia oso k t VA! Epishs, deite k tn seira The House Of Night series. Plhroforiaka sas lew oti apo t Mortal Instruments exoun vgei ta 3 prwta vivlia sta ellhnika k euelpistoume to kalokairi n vgei k t 4o, enw ap tn seira The House Of Night exoun vgei epishs ta 3 prwta! Elpizw na voh8hsa! (:
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Twilvampdiary σ' ευχαριστούμε γις τις προτάσεις. Όπως μπορείς να δεις μέσω αναζήτησης τίτλων, εγώ τουλάχιστον τα έχω διαβάσει αυτά που λες και πειρμένω με αγωνία τις συνέχειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό επίσης, αν δεν το έχεις διαβάσει, είναι το "Ρίγος"¨από εκδόσεις Πατάκη και πριν από 2-3 μέρες κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Άπνοια". :)
Όσο για το 6ο, δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση αλλά, αν δεν βγει μέχρι Ιούλιο, τότε λογικά πάει για Οκτώβριο.
@Γιώτα Παπαδημακοπούλου Euxaristw polu gia tis protaseis sou. Sigoura 8a tis exw sta upopshn mou! Omws apo o,ti diavasa thn upo8esh ths seiras, prokeitai gia lukan8rwpous k dn eimai k toso fan tous.. :D Omws pote dn 3ereis.. Twra to kalokairi 8a eimai sunexeia me ena vivlio sto xeri kai epomenws, einai polu pi8anon na me petuxeis k me to Rigos. :D
ΑπάντησηΔιαγραφήOso gia to VA kai egw arxika eixa akousei gia Ioulio... To mono pou mporoume na kanoume einai na perimenoume.. =/
@ Twilvampdiary εγώ τώρα διαβάζω το δεύτερο βιβλίο της σειράς (και ξενέρωσα φυσικά μόλις είδα ότι το 3ο θα κυκλοφορήσει το 2012 :/)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ δεν είμαι fan των λυκάνθρωπων αλλά αυτό είναι πραγματικά υπέροχο. Δεν έχει καμία σχέση με λυκάνθρωπους έτσι όπως του γνωρίζουμε. Πραγματικά συγκινητικό! :)
Ιούλιο ε; Καλά κρασιά δηλαδή!
Αχ... αυτά τα καλά έχει το καλοκαιράκι!
@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου Συγγνώμη που σου απαντάω μετά από τόσες εβδομάδες, όμως ειλικρινά ξεχάστηκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ, τότε μπορεί να το διαβάσω κάποια στιγμή. Προς το παρόν διαβάζω το 2ο βιβλίο από τη σειρά "Άγγελοι", εν ονόματι "Το Μαρτύριο".
Ναι, όπως το είπες κοπέλα μου. Καλά κρασιά.. -.- Ας ελπίσουμε να βγει μέσα στον Ιούλιο, ειδάλλως θα τρελαθούμε όλοι! :S
@ twilvampdiary μπορώ να σου πω ότι διαβάζεις ένα πολύ ωραίο βιβλίο! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για την καθυστερημένη απα΄ντηση μην σκας... ξέρεις πόσες φορές έχω ξεχαστεί εγώ; :P
Άσε... και εγώ μόλις τελείωσα το 5ο (αύριο θα έχω και σχετική ανάρτηση) και ήδη λύσσαξα! :/
@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου Koita, einai polu kalo vivlio - de lew. Omws eilikrina, den pianei mia mprosta sto VA kai to Mortal Instruments! :P Eidika to 1o de mou arese kai toso. To "Marturio" einai makran kalutero apo to 1, omws kai pali oute kan to sugkrinw me VA. :D
ΑπάντησηΔιαγραφήAha, pws sou fanhke to 5o?
Btw, mhpws exoume kamia e3eli3h me to "The Last Sacrifice"?
@ twilvampdiary εμένα μου άρεσαν και τα δύο αλλά αν θες με άγγελους διάβασε την "Αγγελική Σιωπή" και τη συνέχεια του, "Κρεσέντο"... απλά υπέροχα και μπορείς να βρεις και σχετικές αναρτήσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ θα βρεις κριτική για το 5ο:
http://culture21century.blogspot.com/2011/06/vampire-academy.html
Το 5ο ήταν να βγει 10 Ιουλίου αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε τελευταία στιγμή ότι είχαν... τεχνικά προβλήματα και θα πάει για τη νέα σεζόν (χωρίς να διευκρινίζουν πότε θα είναι αυτή).
@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου Αχα, σ'ευχαριστώ και πάλι για τα βιβλία που μου πρότεινες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσον αφορά την κριτική σου για το 5ο βιβλίο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τη διάβασα και ομολογώ πως εξεπλάγην από τον τρόπο που περιέγραψες την όλη υπόθεση μαζί με την άποψή σου.
Τέλος μόλις είδα και εγώ την ανάρτηση των εκδόσεων στο facebook. Δυστυχώς, θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα. :( Αυτά είναι τα εκνευριστικά των ξένων σειρών βιβλίων.. -.-
@ twilvampdiary αυτό είναι κυρίως εκνευριστικό με τον συγκεκριμένο εκδοτικό. Δεν έχει καμία συνέπεια ως προς τον λόγο του! :/
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :)
Μήπως γνωρίζει κανείς πότε βγαίνει το 6ο βιβλίο του vampire academy ?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Τον Ιούλιο είπανε με την νέα σεζόν που για κάποιους υποτίθεται ότι ήταν τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ακόμα αναμένουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήre paidia pote tha vgei to 6o vivlio?
ΑπάντησηΔιαγραφήChristina
@ Christina δυστυχώς η Introbooks μας έχει γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι και δεν έχουμε κάτι νεότερο! Όσο ρωτάμε, τόσο αυτοί δεν μας απαντάνε, είτε από το fb είτε μέσω mail. Γι' αυτό κι εγώ μετά το 6ο, αν κι όποτε το εκδώσουν, δεν πρόκειται να ξαναπάρω βιβλίο τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικότερα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι' αυτή τη σειρά και ειδικότερα μετά τις κριτικές σου αποφάσισα (κάπως καθυστερημένα) να τα τα βάλω στη λίστα με τις μελλοντικές αγορες...Επειδή όμως η introbooks έκλεισε πιστεύεις ότι δε θα τα βρω;Ότι δεν επανεκδίδονται;
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Effi το 5ο και το 6ο κυκλοφορούν από την Διόπτρα. Τα άλλα 4, μόνο αν έχουν ξεμείνει σε κανένα βιβλιοπωλείο. Όταν κλείνει ένας εκδοτικός, αν δεν πάρει τα δικαιώματα άλλος, δεν επανεκδίδονται. Και κανένας δεν θα το κάνει για τόσα λίγα που θα δώσει! :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα...Thanks! Θ' αρχίσω από τώρα το ψάξιμο...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Effi αν πέσει κάτι στην αντίληψή μου, θα σου πω! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήOk!Ευχαριστω προκαταβολικα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Τίποτα Effi. Να 'σαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώτα, πήγα και ρώτησα σε 2 βιβλιοπωλεία και μου είπαν το αναμενόμενο(ότι εξαντλήθηκαν και δεν ξαναβγαίνουν). Ούτως ή άλλως αποκλείεται να τα έβρισκα μέχρι και το 4ο στα ελληνικά. Οπότε...δεν πειράζει...Έχω μπει για τα καλά τώρα σ' ένα άλλο πάντως!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Effi τι διαβάζεις;
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Effi το greekbooks λέει ότι έχει το 1 και το 3ο.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.greekbooks.gr/risel-mint.person
Το 4ο, νομίζω το έχει ο εκδότης μου σε 2-3 κομμάτια. Βιλιοπωλείο Μάτι στην Κατερίνη:
τηλ: 23510-31275
fax: 23510-31275
email: b-mati@hotmail.gr
Παρμενίωνος 2
Κατερίνη
60100
Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και καλό μήνα! Αλλά πού να τα παραγγέλνω τώρα ηλεκτρονικά...και αν τα βρω και όλα..Αν (λέμε αν) επανεκδωθεί η σειρά ολόκληρη,θα την πάρω τότε καλύτερα. Το Θεραπεία θανάτου διαβάζω, το τελειώνω δηλαδή!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Καλό μήνα και σε 'σένα Effi.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειώνεις μια πολύ αξιόλογη σειρά που την αγαπώ ιδιαίτερα. :)
Ε, δεν είναι τίποτα να τα παραγγείλεις ηλεκτρονικά πάντως! Απλά μια απόφαση! ;)
Μν...Ναι,καλά λες,θα το σκεφτώ. Το τελείωσα το βιβλίο πριν λιγο. Φανταστική τριλογία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Effi πραγματικά φανταστική! Αν και γενικά, λατρεύω τις δυστοπικές ιστορίες! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι κι εγώ! Και τώρα τελευταία έχουν γίνει της μόδας και γράφονται όλο και πιο πολλά, που ανήκουν σ' αυτό το είδος!Τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Εγώ Effi, διαβάζω τώρα την "Απόκλιση" που είναι τέτοιου στυλ και είναι τρομερό.
ΑπάντησηΔιαγραφή!!! Ναι, έχει γίνει χαμός με την Απόκλιση. Σίγουρα θα το πάρω τη χρονιά που έρχεται!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Effi εγώ το λάτρεψα! Και θα έχω ανάρτηση σήμερα-αύριο! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγαίνει και ταινία,αλλα η κοπέλα που θα κάνει τη Ρόουζ ειναι χάλια.καμια σχέση με το τι είχα στο μυαλό μου..:-/
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ουρανία, καλώς ή κακώς, ποτέ οι κινηματογραφικοί χαρακτήρες δεν είναι όπως ακριβώς τους φανταζόμασταν και ποτέ, μα ποτέ, δεν θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ας ελπίσουμε ότι θα υποστηρίξει καλά τον ρόλο! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εγω αυτο ελπιζω..αν κ οπως σου ειπα δεν μου αρεσει αυτη η κοπελα ιδιαιτερα ανυπομονω να βγει η ταινιαα!! :D
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ουρανία υπομονή! Αφού ξεκίνησε η παραγωγή, δεν ανησυχούμε! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή