Ψάχνοντας στο mangaupdates μήπως και υπάρχει κάποιο manga της αγαπημένης μου Junko, το οποίο μπορεί να μου έχει ξεφύγει, διαπίστωσα με περισσή χαρά και έκπληξη πως η δημοφιλής mangaka, έχει στο ενεργητικό της μια σειρά από dj manga, εμπνευσμένα από άλλες σειρές manga, τα οποία κι έχει αποφασίσει να παρουσιάσει μέσω μιας πιο... yaoi οπτικής σκοπιάς. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να αντισταθώ και να μην ξεκινήσω να τα διαβάζω άμεσα. Άλλωστε, δεδομένου ότι τα dj manga συνήθως είναι πολύ μικρά σε έκταση, δεν απαιτούν πολύ χρόνο για να τα ολοκληρώσεις ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεών τους, και ειδικά όταν προέρχονται από έμπειρους καλλιτέχνες, είναι από τα καλύτερα που μπορείς να συναντήσεις, τεχνικά και όχι μόνο.

Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τα "Haikyuu!!", τα οποία αν δεν απατώμαι είμαι fanmade manga εμπνευσμένα από την ομώνυμη sports theme σειρά, που πρόσφατα ξεκίνησε να προβάλλεται και σε anime. Το πρώτο dj, ακούει στον τίτλο "Kuro Ken!" και είναι μόλις 17 σελίδες, ενώ μας παρουσιάζει τους Kenma και Kuro, παιδικούς φίλους οι οποίοι αναπτύσσουν μια περίεργη σχέση, με τον δεύτερο να είναι ο μοναδικός που μπορεί να... ανακουφίσει τις ορμές του πρώτου, που δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί όλο αυτό. Δεν το συζητάμε... το art της Junko είναι εξαιρετικό και σε σχέση με άλλα της manga, πολύ πιο τολμηρό και παραστατικό, πράγμα που αποδεικνύει πως πιθανότατα οι ίδιοι οι εκδοτικοί που συνεργάζεται, της θέτουν πιο ρομαντικούς περιορισμούς. Στην προκειμένη, ωστόσο, και δεδομένου ότι μιλάμε για την εξερεύνηση της σεξουαλικότητας στην εφηβεία, έστω κι αν εκφράζεται θεωρητικά με λανθάνον τρόπο, έπρεπε να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση, πράγμα που τελικά συμβαίνει και απολαμβάνουμε στο έπακρο.

Περνώντας στο δεύτερο dj της, ας την πούμε, σειράς της Junko, στο "Neko no Henji wa Iesu Janai" των 23 σελίδων, παρακολουθούμε την εξέλιξη της σχέσης των Kenma και Kuro, που αν και πλέον βρίσκονται στο λύκειο, συνεχίζουν το σεξουαλικό... παιχνίδι που ξεκίνησαν ως παιδιά. Βέβαια, τα πράγματα πλέον είναι αρκετά διαφορετικά, με τον Kenma να αισθάνεται όλο και πιο παράξενα όταν βρίσκεται μαζί με τον Kuro, συνειδητοποιώντας πως το πάθος και οι σεξουαλική ικανοποίηση που λαμβάνει από το φίλο του, δεν είναι ο μοναδικός λόγος που βρίσκεται μαζί του, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο. Βέβαια, ο Kuro μάλλον το έχει καταλάβει από καιρό, αν και είναι ξεκάθαρα από τους χαρακτήρες εκείνους που δεν εκφράζεται με λόγια, αλλά πρέπει να αρκεστείς σε μικρά σημάδια που κρύβουν μεγάλες αλήθειες, τα οποία πρέπει να αναγνωρίσεις και να ερμηνεύσεις σωστά. Και ναι, είναι δουλειά της Junko και όσο κι αν είναι πιο kinky απ' ότι μας έχει συνηθίσει, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το συναίσθημα που είναι το στοιχείο που την χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Το art της είναι για μια ακόμα φορά μοναδικό και πολύ καθαρό σε αυτό που παρουσιάζει, έχοντας δώσει μεγάλη σημασία στις μικρές λεπτομέρειες που καθιστούν ξεκάθαρη την ηλικιακή διαφορά ανάμεσα στα δύο μέρη του story της. Αν κάτι λατρεύω, είναι το πως μπορεί να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά των προσώπων των ηρώων της. Είναι μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνει σκέψεις και συναισθήματα χωρίς να υπερβάλλει, υποστηρίζοντάς τα με κείμενα που δεν είναι υπερφίαλα αλλά αντίθετα, ουσιαστικά, μετρημένα και με όσο δόση ρομαντισμού χρειάζεται προκειμένου να υποστηρίξει την ερωτική πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολύ θα ήθελα να δω κι άλλα dj manga της σειράς αυτής, αλλά δεδομένου ότι έχουν περάσει δύο χρόνια απ' όταν τα έφτιαξε το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο. Παρ' όλα ταύτα, θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο καταστάσεις και στο μέλλον να δούμε λίγο πιο... καυτά σχέδια από αυτήν, σε επίσημες κυκλοφορίες και ολότελα δικά της stories γιατί μπορεί, χωρίς μάλιστα να γίνεται πρόστυχη. Την αγαπάμε για το ταλέντο της, αλλά και την ευαισθησία της, καθώς και για τον απλό τρόπο που μιλάει για τα πιο σπουδαία πράγματα.