Οι εκδόσεις Απόπειρα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Κατερίνας Έσσλιν "32 Δεκεμβρίου, Μία νουβέλα και είκοσι ένα μυθιστορήματα του 1 λεπτοὐ", την Πέμπτη 09 Οκτωβρίου, στις 20.00μ.μ., στο Polis Art Café.

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588

Είσοδος ελεύθερη


Μετά τα βιβλία Ο μισός βέσπα και Γαμ. η Κατερίνα Έσσλιν γράφει το 32 Δεκεμβρίου – ένα βιβλίο σκοτεινό σαν υπόγειο αλλά και ταυτόχρονα γεμάτο ηλιόλουστα παράθυρα. 32 Δεκεμβρίου.
H μέρα που δεν ήρθε ποτέ ή που δεν ήρθε ακόμη ή που κράτησε (ή που ευχήθηκες να είχε κρατήσει) παραπάνω από το κανονικό. Ιστορίες για όλες τις πράξεις της αγάπης – και κυρίως για τον πολλαπλασιασμό (μα και την απαραίτητη διαίρεση). Ήρωες που είναι ελάχιστα ήρωες και περισσότερο ευάλωτοι αληθινοί άνθρωποι που μία βρίσκουν και μία χάνουν το νόημα. Μπαμπάδες, κόρες, μαμάδες, γιοι, αγάλματα, αναπόδραστοι δεσμοί και αιώνιοι έρωτες, σουρεαλισμός και σκοτεινό χιούμορ, όλα τα «ποτέ πια» κι όλα τα «για πάντα» μας, όλα γραμμένα με λέξεις που άλλοτε λάμπουν σαν δύο ήλιοι κι άλλοτε τρεμοπαίζουν σαν φωτάκια νυκτός.
Προσοχή: στο βιβλίο γίνεται σαφές μια κι έξω ότι ο έρωτας όλα τα νικά εκτός αν δεν τα νικήσει, ενώ αποκαλύπτεται και το μυστικό να μην πεθάνεις ποτέ (αλλά και το τι θα βρεις στον Παράδεισο, αν τελικά δεν τα καταφέρεις).

Η Κατερίνα Έσσλιν γεννήθηκε διάφορες χρονιές. Δεν βρήκε ποτέ ένα εκατομμύριο ευρώ στο δρόμο, έχει μπει 645 φορές σε αεροπλάνο και της αρέσει να πετάει λέξεις σε βραστό νερό (σαν ρύζι) για να διαπιστώσει αν και πόσο αντέχουν. (Όσες αντέχουν τις χαρακώνει μ’ ένα σουγιά και τις παραγεμίζει πούπουλα). To ‘32 Δεκεμβρίου’ είναι το τρίτο της βιβλίο.