ΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
Το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης – Η Τράπεζα Θεμάτων
Η διδακτική πρακτική

Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους
Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Παρακολουθήστε τη μέσω live streaming

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον σας για τις ενημερωτικές συναντήσεις για τους φιλολόγους που έχουμε προγραμματίσει μέσα στον μήνα, αλλά και λόγω της μεγάλης ζήτησης από εκπαιδευτικούς της επαρχίας, σας ενημερώνουμε πως η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming. Όσοι ενδιαφέρεστε να την παρακολουθήσετε, κάντε εγγραφή στο νέο μας εκπαιδευτικό site (www.metaixmio-education.gr) και στείλτε μας ένα μήνυμα στο e-mail polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΩ LIVE STREAMING.

Από το 2011 έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών της Α΄ Λυκείου για τα φιλολογικά μαθήματα, κυρίως στα Αρχαία, στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, καθώς και στον τρόπο αξιολόγησής τους. Το 2012 υπήρξαν τροποποιήσεις και δόθηκαν νέες οδηγίες στα Αρχαία και τη Λογοτεχνία, ενώ από το 2013 καθιερώθηκε νέος τρόπος αξιολόγησης με βάση Τράπεζα Θεμάτων, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τους φιλολόγους με στόχο την ενημέρωσή τους για τους νέους τρόπους διδακτικής και αξιολόγησης και με βασικούς άξονες:
- το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης των φιλολογικών μαθημάτων,
- τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων,
- μεθοδολογικές οδηγίες και εργαλεία, νέες διδακτικές πρακτικές και κριτήρια αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα.

Την ενημέρωση θα κάνουν οι φιλόλογοι Αγάθη Γεωργιάδου και Δημήτρης Λάππας, συγγραφείς των νέων εκπαιδευτικών βοηθημάτων για την Α΄ Λυκείου.

Συντονιστείτε ΕΔΩ τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, στις 17:30μ.μ., για να παρακολουθήσετε ζωντανά την ενημέρωση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα.

Πενήντα (50) φιλόλογοι που θα παρακολουθήσουν την ενημέρωση εξ αποστάσεως θα κερδίσουν (μέσω κλήρωσης) ένα από τα νέα μας εκπαιδευτικά βοηθήματα της Α΄ Λυκείου.