Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του και προσκαλεί όλα τα παιδιά, από 0 έως… 100 χρονών, να έρθουν την Κυριακή 02 Νοεμβρίου για να διασκεδάσουν δημιουργικά! Εικαστικά εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιού, θεατρική δράση, κίνηση και μία διαφορετική γνωριμία με ανθρώπους του Μουσείου σάς περιμένουν από τις 11.00π.μ. έως και τις 17.00μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Στους δύο ορόφους του Μουσείου, ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε… παίζοντας στις εκθέσεις «Στο εργαστήριο με τον Χατζηκυριάκο Γκίκα», «plan A-plan B», που αφορά τα όνειρα των παιδιών για το μέλλον τους, «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος» καθώς και στη νέα έκθεση «Το δικαίωμα να είσαι παιδί» όπου παρουσιάζονται ζωγραφικά και τρισδιάστατα έργα παιδιών από όλη την Ελλάδα και διάφορες χώρες του κόσμου, χρονολογημένα από το 1945 έως και το 2014, που ανήκουν στην ευρύτερη συλλογή του Μουσείου.

Ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα σας περιμένει! Δημιουργικές θεματικές δράσεις που ξεκινούν στις 11.00π.μ., η κάθε δράση διαρκεί 20 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται κάθε 30 λεπτά μέχρι τις 17.00μ.μ.

Οι δράσεις

«Παιχνιδοτυπώματα», με αφορμή τη συμμετοχή των παιδιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής «plan A-plan B», θα φτιάξουμε τα δικά μας τυπώματα

«Το δικαίωμα να μεγαλώνω» - το δικαίωμα να έχουν όλοι στέγη, τροφή, περίθαλψη μέσα από ζωγραφική και κατασκευές

«Είναι δικαίωμά μου να συμμετέχω, να παίζω, να ζωγραφίζω», με αφορμή τα εικαστικά παιχνίδια στη διαδραστική γωνιά της έκθεσης «Το δικαίωμα να είσαι παιδί»

«Ήμουν κι εγώ εδώ», απόφοιτος από τα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου θα σας δείξει μικρά μυστικά

«1994-2014 ένα έργο γίνεται 20 χρονών», ποιος το έφτιαξε, πόσο χρονών ήταν, πόσο χρονών είναι τώρα, σε πόσες εκθέσεις έχει πάει;

«Μ’ ένα παραμύθι ζωγραφίζω», ένα βιβλίο συνομιλεί με ένα έργο από την έκθεση «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος»

«20 ερωτήσεις – 20 απαντήσεις», έχετε γνωρίσει πολλούς διευθυντές μουσείων να δίνουν συνέντευξη στα παιδιά;

Μπορείτε να συμμετέχετε όλοι! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και… πολλή πολλή φαντασία!
Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο.

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι γονείς παραμένουν στο χώρο μαζί με τα παιδιά τους, έχουν την επίβλεψη και φυσικά μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και να ζωγραφίσουν μαζί τους.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συμμετέχει στο OpenWalkAthens των atenistas που διοργανώνουν στις 2 Νοεμβρίου, για τέταρτη χρονιά, έναν ανοικτό περίπατο στα μικρά Μουσεία στο κέντρο της πόλης δίνοντας την ευκαιρία στους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών παρουσιάζοντας εκθέσεις  για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας.

Πληροφορίες: Τρίτη & Τετάρτη  / Παρασκευή & Σάββατο: 10.00π.μ. - 14.00μ.μ.  / Τηλ. 210.3312.621, 210.3312.750