Η Constantin Film, η εταιρεία παραγωγής που κατέχει τα δικαιώματα της σειράς βιβλίων της Cassandra Clare, "The Mortal Instruments", και η οποία βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της κινηματογραφικής μεταφοράς του "City of Bones", αποφάσισε να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στο franchise. Κι εκεί που αρχικά μας είχαν ενημερώσει πως τα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας αναβάλλονται, άλλαξαν γνώμη λίγους μήνες μετά και σήμερα κάνουν μια νέα ανατροπή, δηλώνοντας πως ναι μεν τα "Mortal Instruments" επιστρέφουν αλλά με την μορφή δραματικής σειράς.

Η Constantin προσέλαβε τον Ed Decter, οποίος έχει υπάρξει παραγωγός και σεναριογράφος των πετυχημένων "Helix", "Unforgettable", "In Plain Sight" και "The Client List", προκειμένου να αναλάβει το όλο εγχείρημα. Βέβαια, αυτή τη στιγμή, το project βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Constantin να σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή μέσα στο επόμενο έτος. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει προσέγγιση λοιπών συντελεστών.

Όπως προαναφέραμε, η Constantin σχεδίαζε αρχικά να μεταφέρει τα best selling βιβλία της Clare στη μεγάλη οθόνη, μέσω ενός μεγαλεπήβολου franchise το οποίο, ωστόσο, δεν εξελίχθηκε όπως το περίμεναν. Η πρώτη ταινία, με πρωταγωνιστές τους Lily Collins και Jamie Campbell Bower, πάτωσε στο box office, συγκεντρώνοντας παγκοσμίως μόλις 31 εκατομμύρια δολάρια. Και χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, λογικό ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο, την εποχή που αποφάσισαν να κάνει η ταινία την έξοδό της στις αίθουσες, μία από τις δύο χειρότερες για κινηματογραφικό άνοιγμα μέσα στη διάρκεια του χρόνου, κάτι που δεν είναι εικασία αλλά αποδεδειγμένο.

Βέβαια, η Constantin, που ταινία στα χέρια της δεν θέλει να κάνει επιτυχία, δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα τον κόσμο των "Mortal Instruments" πιστεύοντας πως μπορούν να βρουν τον σωστό τρόπο για να κάνουν επιτυχία. Σήμερα, μάλιστα, δηλώνουν πως το να μεταφέρουν τα βιβλία στην μικρή οθόνη έχει λογική, αφού εκείνα εμπεριέχουν τόσες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που αναγκάστηκαν να αφήσουν εκτός ταινίας, ενώ παράλληλα, μια τηλεοπτική παραγωγή θα τους επέτρεπε να εξερευνήσουν αυτόν τον κόσμο ακόμα περισσότερο και να φτάσουν σε βάθος.

Επιπλέον, ο Martin Moszkowicz, επικεφαλής κινηματογραφικού και τηλεοπτικού προγραμματισμού της Constantin, δήλωσε πως η εταιρεία, εκτός από το "The Mortal Instruments", εργάζεται πάνω στο να μεταφέρει στην μικρή οθόνη κι άλλες επιτυχημένες ιστορίες όπως τα "Perfume: The Story of a Murderer" και "Resident Evil", που αν το πετύχουν, η γερμανική εταιρεία θα κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στο χώρο των παραγωγών στην αγγλική γλώσσα και αγορά. Δεν μένει, λοιπόν, παρά να περιμένουμε.