Τα Αθηναϊκά Θέατρα προτείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μια παράσταση για όλη την οικογένεια στο Θέατρο Αλίκη, με το πιο αστείο αλλά και διαφορετικό έργο του Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και με τους Νίκο Κουρή, Τζένη Θεωνά, Θοδωρή Κατσαφάδο, Ορφέα Παπαδόπουλο και Ελένη Ουζουνίδου στους κεντρικούς ρόλους.

Δύο αιώνες πριν, ο κόμης Γιουσέκεβιτς (Ορφέας Παπαδόπουλος) έχει ρίξει στους κατοίκους του χωριού την κατάρα να γεννιούνται και να πεθαίνουν ηλίθιοι, θέλοντας έτσι να εκδικηθεί το θάνατο του γιου του, ο οποίος αυτοκτόνησε επειδή τον απαρνήθηκε η Σοφία Ζουμπρίτσκι εξαιτίας της αγραμματοσύνης του. Η κατάρα θα σπάσει μόνο αν μια απόγονος Ζουμπρίτσκι, παντρευτεί απόγονο Γιουσέκεβιτς. Δάσκαλοι οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία στο χωριό, έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να μορφώσουν τους κατοίκους και να λύσουν την κατάρα αλλά μάταια. Μέχρι που φθάνει στο χωριό ο νέος δάσκαλος, Λέων Τολτσίνσκι (Νίκος Κουρής), ο οποίος ερωτεύεται τη νεαρή απόγονο, Σοφία Ζουμπρίτσκι (Τζένη Θεωνά) και βάζει στόχο να τη μορφώσει σε μια μέρα. Διορία την οποία δίνει ο απόγονος των Γιουσέκεβιτς, Γκρέγκορ.

Ο δάσκαλος ξεπερνά όλα τα εμπόδια τα οποία βάζει ο κόμης, παντρεύεται τη Σοφία, η κατάρα λύνεται και οι κάτοικοι παύουν να είναι ηλίθιοι. Γίνονται σπουδαίοι επιστήμονες, δραστήριοι έμποροι, αλλά και διεφθαρμένοι δικαστές και νεόπλουτοι όπως άλλωστε συμβαίνει σε μια κανονική κοινωνία... Μόνο ο δάσκαλος παραμένει ίδιος, γιατί έτσι είναι οι δάσκαλοι!

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά- Κουστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Φιλιππίδης
Κίνηση-Χορογραφίες Παράστασης: Ελπίδα Νίνου - Θανάσης  Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός  Σκηνοθέτη: Χριστίνα Σπατιώτη

Πρωταγωνιστούν:
Νίκος Κουρής, Τζένη Θεωνά, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Ουζουνίδου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Δεγαϊτης, Βαγγέλης Ρωμνιός, Ηλίας Λάτσης, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης Γιαννακόπουλος

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.

 Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.: 210-3210021
www.a-th.gr
ticket365.gr
211-1000365