Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Μια υπέροχη συλλογή τεσσάρων ιστοριών με πλούσια, εκπληκτική εικονογράφηση. Το ιδανικο βιβλίο για να απολαύσετε αυτές τις μέρες με το παιδί σας, ζώντας τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Προσωπική άποψη:
Αυτές τις ημέρες, και μιας και ήμουν άρρωστη, πέρασα πολύ χρόνο ξαπλωμένη στο κρεβάτι, αγκαλίτσα με τον γιο μου, διαβάζοντάς του εποχιακά παραμύθια χωρίς σταματημό, μιας και δεν είχα πολλές επιλογές προκειμένου να τον ψυχαγωγήσω κατάλληλα. Πολλά τα βιβλία που διάβασα, αρκετά εκείνα που μου άρεσαν, ένα αυτό το οποίο λάτρεψα. Ένα παιδικό βιβλίο, ένα συλλογικό έργο, αποτελούμενο από τέσσερις μοναδικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που η κάθε μία, με τον δικό της τρόπο, μιλάει για το μοναδικό αυτό συναίσθημα που αποκαλούμε αγάπη και που τις ημέρες αυτές, η έννοιά της, είναι πιο ζωντανή και έντονη από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Από τα πιο καλαίσθητα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, και από τις πιο περιποιημένες εκδόσεις, το "Καλά Χριστούγεννα με αγάπη" αποτελεί μια ιδανική επιλογή αυτές τις γιορτές, ακόμα κι αν τα Χριστούγεννα πέρασαν. Άλλωστε, το κλίμα των ημερών παραμένει ζωντανό ακόμα και οι γιορτές δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Πολύ όμορφη εικονογράφηση, εξαιρετικά διαλεγμένες ιστορίες με πολύ τρυφερότητα και συναίσθημα, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα παιδικό βιβλίο με υψηλά ηθικά διδάγματα και αξίες που όχι μόνο θα ήταν καλό να υπάρχει στην βιβλιοθήκη σας, αλλά νομίζω πως επιβάλλεται. Κάντε μια καλή επένδυση και να είστε σίγουροι πως δεν θα το μετανιώσετε και πως τα παιδιά σας θα την λατρέψουν.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Μεταφραστής: Πιπίνη Αργυρώ
Εικονογράφος: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Πατάκης
Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
Έτος έκδοσης: 2014
Σελίδες: 117
ISBN: 978-960-16-5664-9